Заседанието на НС в петък се провали. Няма кворум!

От БСП и ДПС отново не се регистрираха в зала
2 ное 2018 10:07,
31
Заседанието на НС в петък се провали. Няма кворум!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петъчното заседание на парламента се провали, тъй като депутатите не успяха да съберат необходимия кворум.

И днес БСП и ДПС не се регистрираха в пленарната зала и този път мнозинството не успя да събере необходимите 121 законотворци.

В сряда опозицията също бойкотира заседанието, но след близо час опити депутатите се събраха, а последният регистрирал се, осигурил кворума, се оказа независимият Спас Панчев, който стана законотворец с листата на БСП като коалиционен партньор, представляващ земеделците.

Тогава от БСП се зарекоха, че няма да се регистрират в пленарната зала, докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка.

От ДПС пък припомниха, че кворумът е отговорност на управляващите и казаха, че всеки ден ще решават дали да се регистрират или не.

И от двете партии отрекоха действията им да бойкотират работата на Народното събрание да са координирани.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък обясни, че липсващите депутати от мнозинството отсъстват заради командировки, болнични или по лични причини.

Той заяви, че ще се вземат дисциплиниращи мерки по въпроса и ще се ограничат отсъствията по лични причини, за да няма проблем с осигуряването на кворума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
1
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До гербераст, ай-сиктир и други подобни. Тази опорка, че ГЕРБ са го правили преди и затова сега и БСП и ДПС, я прочетохме вече хиляда пъти. Ама това, че ГЕРБ са постръпвали тогава глуппаво (те по едно се осъзнаха и се върнаха), не оправдава БСП и ДПС и те да правят така.
25
2
 
4
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Еми да правим като в Скандинавските страни! Депутатите се избират, работят си частно и когато трябва да се гласуват закони излизат в неплатен отпуск от работното си място. Освен това работата като депутат се води обществено полезен труд и не се заплаща. Да видим тогава дали ще има кворум? И без това са напълно безполезни, да се махат и да се свършва, а с парите от издръжката им да намалим данъчната тежест на българина от 60% от заплатата му на 30%. Всички ще са доволни!
24
1
 
6
 
! Отговори
Хелоуин преди 5 години
Мина. Да приберем тиквите на топло
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заети са с далаверки .Разпредеят си краденото
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо, нали имат заплати за днес, какъв е проблема. Народа не може да им търси сметка, а дори да се опита на следващите избори ще дойдат същите. Няма оправия!
21
1
 
9
 
! Отговори
ГЕРБаджийски методи преди 5 години
Цуци Цветанов днес огласи, че ще се вземат дисциплиниращи мерки, така че малциството в НС да осигурява кворума. Отчитайки факта, че Цв. е бивш сержант от ДС и бивш министър на МВР в кабинета ББ-1, сигурно първата мярка ще бъде задържане в ареста през нощта и на другия ден принудително довеждане с белезници, при втори случай арест два дни, а при третия случай предаване на прокурорите на Ив.Гешев и престой с белезници пред НС цял ден.Други наказания умът на ГЕРБаджиите и на СпП не може да измисли.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимника преди 5 години
Всички депутати се кълнат, че работодател им бил българския народ. Кой е този работодател, който ще търпи подобни работници?
19
2
 
14
 
! Отговори
К преди 5 години
Вярно, че всички са б.о.к.л.у.ц.и, но в случая са правилни действията на т. нар. опозиция. Оставка за самозабравилия се Симеонов незабавно!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден е провал и работят, когато само приемат закони, с които те се облагодетелстват помежду си в политически и икономически смисъл, а народът се ощетява винаги!Излишни са напълно, тежат на бюджета и не заслужават дори и минимални заплати!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мръсни, долни, миризливи, неспособни, презрени, *** ***
16
5
 
9
 
! Отговори
Мен преди 5 години
И вие сте едни коментатори!!! Че то кой работи в петък????
15
0
 
14
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
Че,за 4 хилки заплата,няма зор да си дават я?
14
0
 
16
 
! Отговори
гневна преди 5 години
Защо да работят,нали заплатата им върви.Чудят се само с какви данъци да обложат най-бедните.Изцеждат ни до смърт ,а те си охранват свинските гуши.
13
0
 
13
 
! Отговори
Ергин Енгин преди 5 години
Кога ще им търсим сметката на тези депутати ?
12
0
 
7
 
! Отговори
пусто дърво преди 5 години
Ама с повечко набити пирони по него!
11
1
 
30
 
! Отговори
въпросче преди 5 години
А какво каза Цветанов за това:"Дъщерята на Цветан Цветанов завършва бакалавърска степен във Великобритания. Веднага след дипломирането е назначена в Световната банка. Изпълнителен директор на банката е Кристалина Георгиева."
10
2
 
25
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
До Професор 7Онзи къде са гербавите *** нали са мнозинство??? Ясно е, че червените *** ще се опитват да ги саботират. В случая с гербавите камъни по гербавите тикви
9
3
 
22
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Когато най - демонстративно напускахте пленарна зала по времето на Орешарски не рИвахтИ, сега проблем, а? Колелото се върти!
8
3
 
28
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Очаквайте коментара на дежурният лаладжия на ГЕРБ Тома Биков по БНТ.
7
27
 
4
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Комунистите пак клатят държавата.