БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли

Нинова: Няма да осигурим кворум за поредното бъркане в джоба
288
БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойкотът на левицата вчера в парламента, който не осигури кворум за работата на депутатите е донесъл полза за собствениците на стари коли. Поне според лидера на партията Корнелия Нинова.

Тя и Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава по Бюджет 2019 - алтернативата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

Още по темата
"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн. българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора. Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите", заяви Нинова пред председателите на съвети. 

Те обсъдиха финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП.

Особено внимание се обръща на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

"Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясен разчет и откъде ще дойдат парите",  коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зле е и за бизнеса и за работещите .
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари за крадене трябва да има! СПРТЕ ДА КРАДЕТЕ! Пари има. Само дето се точат и заминават в сметките на овластени разбойници.
42
13
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
А откъде ще намерите толкова пари за огромните си социални плащания, *** п.тко? Или разчитате на събраните от ГЕРБ?
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Роб на влаЗта 42Ще си плащате данъка, че и песен ще пеете. Само по форумите ще ревете против властта. А властта ще ви вдига данъците, ще реже заплати, пенсии, вдига цени на стоки и услуги, вие ще плащате... От форума по- далече няма да отидете.
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците освободители, а русофилите спасители...царе са на демагогията и перверзията предателите на България !
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гост 36Парите данъците да не мислиш, че ще отидат в социалната сфера? Или ще ги дадат на пенсионерите?!Айде моля, не ни мисли за толкова наивни!
38
10
 
10
 
! Отговори
Православен преди 5 години
избори до дупка!
37
4
 
15
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Хо..Хо...***.Караме стари коли защото не можем да си купим нови благодарени на Вас..Вдигнете данъка и няма да го плащаме хич...
36
7
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
С една дума мога да я определя тази госпожа - УФСЪ!Единствената дума в нашия език която може да е с четири правописни грешки, правилната думата е овца.
35
10
 
0
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Германия е велика, еврото стабилно, Меркел е извънземна богиня в залеза на своята кариера!!!Лондонското финансово сити и неговото разклонение ФЕД, СБ и МВФ обявиха война на великата немска индустрия!Англичаните не искат немците да ги управляват!парите от еврофондове за България ще намаляват!!!Добре дошли в реалността селяни прости!!!Агент Джордан Байлс!ЦРУ!!!
34
7
 
6
 
! Отговори
ТЪНКА УМИСЪЛ преди 5 години
ВИЕ НЕ РАЗБИРАТЕ! НЕ КУПИХМЕ РУСКИ САМОЛЕТИ. НЕ РЕМОНТИРАМЕ СТАРИТЕ В РУСИЯ. ПО ТОЗИ НАЧИН ЗА ДА ВЛЕЕМ ПАРИ В РУСКАТА ИКОНОМИКА, МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА КУПУВАМЕ НОВИ АВТОМОБИЛИ НИВА. ЗАЩОТО И РУСНАЦИТЕ НЕ ГИ КУПУВАТ. ТАКА КАТО ОЧИСТИМ ЗАЛЕЖАЛИТЕ СТОКИ, ЩЕ ОЖИВИМ РУСКАТА ИКОНОМИКА.ЩЕ ИМ ОКАЖЕМ БРАТСКА ПОМОЩ. И СЛЕД ТОВА ЩЕ СМЕ ИМ БЛАГОДАРНИ.
33
5
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Несигурност, това в България е нещо нормално за бедния. Вече дори мога смело да кажа начин на живот.
32
16
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Като няма пари от данъци няма пари и за много неща от социалната сфера. Стари коли е равно на по - малко безопасност в тези коли. Не мога да разбера защо се гордее Нинова с тези действия. Тези действия граничат с цинизъм.
31
9
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката провокаторка нинова вече ше я наричаме "спасителката"! радвай се народе ТЯ е! ама няма се радвате дълго, на нея гласове и трябват, тя за това и хубавичко се наведе на дпс_то!
30
14
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
А на майките с децата с увреждания , откъде ще дойдат парите селяни прости!!!Всеки иска повече, а никой не вкарва повече в бюджета!!!Добре, че е Царицата Майка от МВФ и СБ да ви дава заеми, защото сте селяни прости!!!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
29
10
 
12
 
! Отговори
колко години вече преди 5 години
Тази покварена жена не е направила едно нещо което да не е укоримо.Жаждата за власт напълно я е погълнала. Загубила е човешкия си облик /ако го е имала/Докога ще я търпим тази?
28
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не само че на старите автомобили трябва да им се вдигне данъка, ами и трябва да минават на технически преглед по 2 пъти в годината
27
8
 
18
 
! Отговори
зависимост? преди 5 години
Абе Корни да не я финансира някой вносител на стари автомобили?
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са БСП за здравния данък като там всеки плаща по 300-400 лева минимум на година и ГЕРБ го вдигат постоянно. Данъка за колите не е най-важния и беден човек може да живее и без кола.
25
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай народе,ще караме брички...Тая вместо да се засрами,че с нищо не е помогнала на гражданите за увеличаване на стандарта на живот,с облекчения при закупуване на нови автомобили,Тая се бие в гърдите,че ще караме най-старият автопарк на Европата