Цветанов убеден: Няма обществена нагласа за предсрочни избори

Ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени, заяви той
150
Цветанов убеден: Няма обществена нагласа за предсрочни избори
Снимка: Dnes.bg

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не смята, че има обществено настроение за провеждане на предсрочни избори на фона на протести в центъра на София и заради факта, че в петък депутатите не успяха да осигурят кворум в парламента.

"Не обвинявам опозицията. Кворумът е задължение на управляващото мнозинство. Имахме хора в болнични, както и депутати, които са в командировка", коментира той проблема в Народното събрание пред Нова тв.

Той упрекна опозицията, за това, че говорят за смяна на модела, а в същото време ги няма в парламента.

"Бих могъл да ги укоря за това, че петък е пленарният ден на опозицията. Тогава се осигурява парламентарният контрол върху изпълнителната власт. Когато говориш, че искаш да бъдеш някаква алтернатива и да предлагаш други модели, трябва да бъдеш в парламента", каза Цветанов.

На въпрос възможно ли бойкотът на БСП и ДПС да доведе до парламентарна криза, Цветанов заяви, че няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори.

Цветан Цветанов бе категоричен, че поетите ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени.

"В средата на декември ще бъдат приети законодателните промени, за да може в новия бюджет, който ще бъде приет, да има заделени 150 млн. лв. за социалната политика, свързана с децата с увреждания".

Той коментира и проверките и арестите, които текат в Агенцията за българите в чужбина.

"Това, което е видно, е че има политическа воля, за да може да се даде пълна гаранция на българските институции да си вършат работата. Нека да е ясно, че за да се получи българско гражданство, има много институции. В крайна сметка като се подготвят документите, вицепрезидентът е този, който подписва получаването на българско гражданство", допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даа както казваше д-р Гьобелс една лъжа повторена сто пъти става истина - тоя със шесте апартамента направо му скри шайбата!
102
1
 
34
 
! Отговори
Притеснен преди 5 години
Няма,няма затова са ти щръкнали ушите и носа като куклата на Куку щото няма!!
101
1
 
27
 
! Отговори
Извън контекста преди 5 години
"Цветанов ... няма ... нагласа за предсрочни избори" - така май е по-вярно ...
100
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински комунисти са тези двамата на снимката.
99
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Иска ти се да е така!
98
1
 
30
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Тези тупа ни ги разбирам - нагли *** без достойнство, крадат докато може. Не разбирам хората, които продължават да ги подкрепят безплатно, какво ли е в главите им и как са се докарали до там. Чалга семейства, опростачени родители, все блага на демокрацията
97
1
 
28
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Управлението на ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, РБ са пагубни за България. Вече десет години се движим надолу. А промените, които се правят са все към по-лошо. Последното беше 48 часа затвор без да се казва на когото и да било, което значи случаите на безследно изчезналите като Гео Милев ще се появят отново.
96
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американският хардуерен гигант Hewlett-Packard Enterprise (HPE) напуска България, като прехвърля основната си дейност в страната дистанционните си услуги, свързани с поддръжка на сървъри, мрежови решения, бази данни и мрежова сигурност, на друга фирма. Компанията създаде през 2006 г. своя Глобален център в Бизнес парка в София, чрез който обслужва регионите на Европа, Средния Изток и Африка.
95
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Междувременно драстичното отлитане на капитали от България заплашва с икономически хаос, а популистката демагогия набира сила. Ако страната не успее да се прочисти, мечтите на хората около присъединяването й към ЕС ще бъдат завинаги заличени. Тя е най-бедната страна в Съюза. 40% от българите живеят в риск от бедност и социално изключване, а членството в ЕС трябваше да излекува тези болки на обществото.Случаят не е да няма пари в България. Проблемът е, че кешът се точи от малка банда овластени бизнесмени, свързани с криминалния подземен свят...Посткомунистическият елит създаде свят, в който п
94
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паднат ли от власт . Ще ги дирим под дърво и камък.Прокуратурата също .Даже Интерпол вероятно.
93
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени, заяви той"Вие тука дето пишете и четете (понякога), разбрахте ли: понеже не сте на площада и не си търсите правата, правителството няма никакви ангажименти към интересите ви.Това е повод за размисъл. Имаме новина (хаха)! Искайте и ще ви се даде, подканя сам Цветанов, и трябва да го послушате!
92
1
 
32
 
! Отговори
данъкоплатец преди 5 години
А трябваше вече да лежи доживотно, вместо да яде Добрички суджук.
91
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***!Само докопалите кокала ли са обществото? Щото останалото общество има друго мнение. И вече е наясно, че сте си направили плътно изборните капийки, та никак не разчита на избори. А това е лошо, господине, много лошо...
90
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
избрахте си кауунь и тииква да Ви управляваткакво очаквате?просперитет и развитие ли от тези глави
89
0
 
26
 
! Отговори
Розмарин Тишер преди 5 години
Искам да видя снимка на Цвък от помошното, сигурно е бил красавеца на випуска:-)
88
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов би ли споделил как се урежда дъщеря да започне работа в Световната банка?За един приятел питам.
87
0
 
45
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Този ли е обществото, че да говори от негово име!?
86
0
 
29
 
! Отговори
... преди 5 години
щом говори за избори......само по себе си значи че има нужда.но те от избори - от чистка има нужда
85
0
 
14
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Не знам, но Декларацията на ГЕРБ в Деня на будителите кърти миФки:"Ще си позволя да цитирам още един велик ум на нашето време, Ред Бредбъри , който казва в "451 градуса по Фаренхайт.....".А, ха ха, друго си е: "червеният Бред", носталгично някак си- внушително, какво там значи някакъв си Рей?ще напусна в тихо умиротворение този свят,ох, не е истина, ха хаа.
84
0
 
14
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Ти си безгръбначно животно!