Цветанов убеден: Няма обществена нагласа за предсрочни избори

Ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени, заяви той
150
Цветанов убеден: Няма обществена нагласа за предсрочни избори
Снимка: Dnes.bg

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не смята, че има обществено настроение за провеждане на предсрочни избори на фона на протести в центъра на София и заради факта, че в петък депутатите не успяха да осигурят кворум в парламента.

"Не обвинявам опозицията. Кворумът е задължение на управляващото мнозинство. Имахме хора в болнични, както и депутати, които са в командировка", коментира той проблема в Народното събрание пред Нова тв.

Той упрекна опозицията, за това, че говорят за смяна на модела, а в същото време ги няма в парламента.

"Бих могъл да ги укоря за това, че петък е пленарният ден на опозицията. Тогава се осигурява парламентарният контрол върху изпълнителната власт. Когато говориш, че искаш да бъдеш някаква алтернатива и да предлагаш други модели, трябва да бъдеш в парламента", каза Цветанов.

На въпрос възможно ли бойкотът на БСП и ДПС да доведе до парламентарна криза, Цветанов заяви, че няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори.

Цветан Цветанов бе категоричен, че поетите ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени.

"В средата на декември ще бъдат приети законодателните промени, за да може в новия бюджет, който ще бъде приет, да има заделени 150 млн. лв. за социалната политика, свързана с децата с увреждания".

Той коментира и проверките и арестите, които текат в Агенцията за българите в чужбина.

"Това, което е видно, е че има политическа воля, за да може да се даде пълна гаранция на българските институции да си вършат работата. Нека да е ясно, че за да се получи българско гражданство, има много институции. В крайна сметка като се подготвят документите, вицепрезидентът е този, който подписва получаването на българско гражданство", допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
29
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Моля ви сънародници не гласувайте никога повече за крадливата шайка на ГЕРБ. Бойко , цв цв и Делян Пеевски се нагушиха предостатъчно. Окрадоха цялата държава до кости, бъркат и в джобовете на хората! Такава наглост е ненавиждана! Тези са откраднали десеторно на това, което всички други демократични правителства от 89-тя насам взети заедно !!!
62
1
 
42
 
! Отговори
месара преди 5 години
От тук нататък който гласува за герб трябва да бъде съден като национален предател, работещ срещу народа си.
61
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я по-добре кажете дебелата грозна дъщеря на Борисов с какви пари живее в САЩ, след като е куха като лейка и няма никакво образование, както татко си.
60
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синът на Нинова, за да замине да учи в САЩ е държал изпит като всички останали. Не само, че е бил приет, но янките му дават и стипендия като на един от най-добре представители се кандидати. Герберугите могат само да му дишат праха.
59
0
 
29
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Колеги гербери, да попитам еврейският газ, който генерал Борисов ни обеща да го очаквам ли идните 20 години? Или да продължа да очаквам американския шистов, който ни обеща преди това, като спря южен поток? Не че ми е важно, тези неща нямат никаква връзка с поскъпването на всичко в страната, само комунист би видял такава връзка, нали така, гербери
58
1
 
31
 
! Отговори
до 62 преди 5 години
Учи защото е умен. Синът на Корнелия е отличник на университета в Бъркли, Калифорния.А Цветанов и дъщерите му са от Помощното училище в село Шума.
57
0
 
32
 
! Отговори
герб преди 5 години
Убийци на Българи!
56
0
 
26
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
Детенце започна работа в световната банка при кристалната топка георгиева.Бравос.Новите продажни унищожители на бг.Натаняху си е заплюл нашата земя.Отдавна започна затриване на икономика и обезлюдяване.Сега разрешиха продажбата на земя.Купувачи-бол.На безценица.Така е,щом сме спящи красавци.
55
2
 
29
 
! Отговори
месара преди 5 години
Вече не е достатъчно тези просто да бъдат махнати от властта. Трябва да бъдат осъдени, лишени от собственост, а защо да не си пожелаем една здрава власт, която да последва китайската добра практика и да направи шоу на стадиона. Лично ще раздавам по една вода и знаменцерна входа ако стане
54
2
 
36
 
! Отговори
Ммм преди 5 години
Разходи се пеша и ще усетиш нагласите , Делян Пеевски да ти ипотекира апартаментите дано :)
53
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагласите за предсрочни избори намалят с всяко убийство на журналист, готвещ се да изкара на светло чудовищни злоупотреби с еврофондовете. Няма човек- няма проблем (предсрочни избори).
52
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно всички до един от ГЕРБ и патрЕотите да бъдат разследвани от абсолютно независими следствие и съд!!!
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до Mr STARBUCKS 39Ти днес все за "бъркане" някъде пишеш. За "бъркане" си се размечтал, защо така? Не ти върви нещо сред твоя пол или сред противоположния пол? Явно с външност и интелект не привличаш. На щат си към Централата, вероятно ти плащат добре. Вложи получения ресурс в разтоварване и удоволствия, ще се освободиш от напрежението.
50
0
 
35
 
! Отговори
От народа преди 5 години
Не нагласи искаме веднага нови избори и герб вън и на прокурор
49
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До ЦвъкиИ к'во като направим избори и кака *** после ще направи бензина и дизела по левче :) аре малко по сериозно
48
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв цинизъм- на Задушница се изказва поръчителят на убийството на Виктория Маринова.
47
32
 
3
 
! Отговори
11 преди 5 години
Нагласите за избори са от 20 кресливи майки, дето имат наглостта да пречат на милион като затварят Орлов мост и 5 платени трола в нета.
46
0
 
34
 
! Отговори
До Цвъки преди 5 години
След като започнат хората да получават след ноември сметките си за ток, вода и парно друга песен ще запееш Цвъчко! А от януари с новите граждански и данъци, и както бензин и дизел го гласят за 3 лв, с Тиквата ще се чудите пак при кой ходжа да се криете!
45
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма, защото на никой вече не му пука,то всичко е само комунняги - пребоядисани и непребоядисани.Има ли смисъл изобщо да се гласува?
44
1
 
30
 
! Отговори
Оставка!!!!!! преди 5 години
ОСТАВКА!!!! И ИЗБОРИ!!!!