МВР ни пази отговорно, дори в малките населени места

Успешни случаи се омаловажават или политизират, смята Маринов
71
МВР ни пази отговорно, дори в малките населени места
Снимка: Булфото, архив

МВР се отнася изключително отговорно към битовата престъпност, особено в малките населени места. Това каза министър Младен Маринов пред участниците в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда днес и утре във Велинград. По думите му над 5000 са посетените населени места без полицейско присъствие, в това число 354 села.

"Лошото е, че когато има успешно решени случаи или не се говори нищо, или се политизират, за да се омаловажи работата на всички работили", посочи министър Маринов.

Той добави, че за подобряване на безопасността на пътя е ангажиран сериозен ресурс на МВР, като се отчита трикратно увеличение на глобите.

"Надявам се с предприетите мерки да продължи тази тенденция. Посегателствата над МПС са с 12 процента по-малко, а разкриваемостта се увеличава с 2 пункта, като анализираният период е деветмесечието на 2018 и същия период от 2017 година. МВР отчита и намаление на загиналите при ПТП със 7,4 на сто", отбеляза Младенов.

Министърът посочи още, че България е на границата с Азия, а около нас има държави, които не са членки на ЕС и по тази причина "не можем да използваме всички механизми за сигурност".

По думите му България в сравнение с Гърция, Италия и Малта контролира процеса на приток на мигранти.

"Съоръжението си свърши работата и миграционният натиск е сведен до минимум", добави вътрешният министър. Според него политиката на премиера Борисов с Турция е довела до добър диалог и бърза реакция от тяхна страна.

Имаме същия добър контакт и с Гърция, увери Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
789 преди 5 години
Кой ви подготвя тези изказвания и речи не знам, но говорите само глупости и си мислите, че хората ви вярват. *** се гръмни
55
0
 
5
 
! Отговори
BBC преди 5 години
ИМАЙТЕ ПРЕДВИД,ЧЕ БЛИЗО 50% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ ПОД ПРАГА НА МИЗЕРИЯТА.ТОВА Е ИСТИНСКИ ПРАГ НА БЕДНОСТТА,ХОРАТА ТАМ ЕДВАМ ИЗКАРВАТ ЗА ХРАНА.ЗА ДА ДОБИЕТЕ ПРЕДСТАВА КОЛКО Е ЗЛЕ ПОЛОЖЕНИЕТО: СРЕДНАТА МЕСЕЧНА РАБОТНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ Е 200 ЕВРО.ПЕНСИОНЕРИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 100 ЕВРО НА МЕСЕЦ.ДЪРЖАВАТА Е В УЖАСНО СЪСТОЯНИЕ,СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ Е НЕЗАВИСИМА,МАФИЯТА УПРАВЛЯВА ИКОНОМИКАТА.АКО БЯХ БЪЛГАРИН ВЕЧЕ ЩЯХ ДА СИ СТЯГАМ БАГАЖА.
54
0
 
1
 
! Отговори
м преди 5 години
направете въэможно това эакупете и оборудвайте с съвремени нови компютри работните стаи на работещите в тях служители на мвр и раэбира се освижете ги,и вие го раэбирате ,това ще направи бърэа информацията помежду им и наистена ще бъдат паэени граждините от престъпнос
53
0
 
6
 
! Отговори
Едо преди 5 години
МНООГО БЪЛГАРИ СА МНООГО ДУХОВНО ПРОСТИ, ТЕ СА ПРОСТО ХЕДОНИСТИ, ИСКАТ ВЕЧНАТА НАСЛАДА ОТ ЖИВОТЕЦА И Е ИЗЛИШНО, ДА ИМ ДАВАШ КАКЪВТО И ДА Е РАЗУМЕН СЪВЕТ! ТЕ НЕ МОГАТ ДА ГО РАЗБЕРАТ! ЗА ТЯХ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ В ЖИВОТА НЕ Е РАЗВОДА, НЕ СА УБИЙСТВАТА, ИЗНАСИЛВАНИЯТА, НЕСЪСТОЯЛАТА СЕ ДЪРЖАВА НА ОТКАЧИЛАТА ОТ КОРУПЦИЯ МАФИОТСКА ВЪРХУШКА ОТ ВСЯКАКВО НИВО. ПРИБЛЕМЪТ НА НАРОДА-ХЕДОНИСТ Е ЛИЧНИЯТ ТРАНСПОРТ!ИДЕЯТА ЗА ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ДВГ,СЕ ВЪЗПРИЕМА КАТО НЕЩО ДАЛЕЕЧНО,КОЕТО НЯМА ДА СТАНЕ В БГ НИКОГА!
52
1
 
16
 
! Отговори
ССС преди 5 години
С това темпо на размножаване на " индийците" и Господ не маже да ни опази!!!
51
1
 
20
 
! Отговори
рзс преди 5 години
Знаете ли как пази по малките села? Застанали на едно Т образно забутано кръстовище и взеха на един 65 годишен българен СУМПС /книжката/ и сега ходи с велосипед! През това време електората обра една къща на 15 метра от тях! Стопаните поставили камера, но и тя липсва!
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко не можа да си опази 600 000 бюлетини от Костинбродските складове , стана за резил и вместо обещаните 160 взе 94 депутати . Така резила продължи под ръка с Кунева и Москов !
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези , в западната преса пише , че са пазачи и шофьори на мафията а не на държавата .
48
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката са охраната на бай Миле и Мето, в качеството им на министър председател и министър на вътрешните работи на Република България. Годината е 2018, малко преди избухването на гражданска война.
47
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
МВР..Ни пази така..Както ни е пазило и преди 10 или 20 г -:) Щото ние разлика не виждаме! Еййй..Това да си на власт.Е голям гъдел! Слагаш розовите очила! И всичко и на всякъде в държавата е на 6...-:) Е да..Ама не е! И за това искаме да си ходите вече И дадете път на други!
46
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Не мога да преценя това изказване, какво цели. Няма ли статистика и служители, които да докладват за състоянието на престъпността? Един от най-важните проблеми сега е дивашкото шофиране! Всеки ден ПТП убиват хора! Тук трябва спешно да се противодейства. Утре някой ще погледне статистиката и ще установи, че битовата престъпност, към момента е решим регионален-местен проблем/зависещ от желанието за работа на полицаите по райони/, но всеки ден загиващите хора по пътищата няма да се върнат!
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР вече го превърнаха в потенциален електорат на ГЕРБ. Селата отдавна са оставени на произвола. Още 300 джипа да дадат на полицията не решават нищо - връзката е изгубена .За битовата престъпност се сещат основно преди избори с гръмки обещания. Реално на практика нищо не се променя .
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези гeйoвe на снимката, не вярвам много, че ни пази...
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога това? Да знам да проверя! Освен да поклащат палка на пътя, избиращи си платежоспособни, друго не правят! При катастрофа в София, с часове висят хората и чакат някой коп да се яви, но те не идват, понеже ще си загубят хранилката!
42
0
 
17
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
...ОП, ОП...
41
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе къде е трупът на Мето илиенски?
40
0
 
28
 
! Отговори
Цивилен преди 5 години
ХАХАХАХАХАХ тоя на какво е бе?Най-корумпираната държава с най-много *** от глава на населението. Да не говорим за умствения им багаж..
39
1
 
32
 
! Отговори
Господин Министър, преди 5 години
за последно, кои точно по-малки населени места посетихте и какво установихте???Аз пътувам ежедневно из цялата страна, и виждам полицаи единствено и само в по-големите областни градове или около тях,предимно патрулите на КАТ?!?Минавам и през по-малки населени села и градове,в които не можеш да видиш жив човек,камо ли полицай?!?!?!
38
0
 
32
 
! Отговори
Бучински.... преди 5 години
Един луд ме нападна исках да подам жалба, казаха ми от мвр да си извадя медицинско (20лв)на другия ден отивам и със името му, свидетели, камери и т н.Госпожата не ме покани а слезе долу, и общо взето ми каза, ние нищо не можем да направим. Добре де, за кой к.. плащам данъци?
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ,изпра ли Ц. Бориславова парите от наркотрафика докато беше шев на една банка.