Премиерска намеса? Не, той чува тревогите на гражданите!

Обсъждане на промените за застраховките – в четвъртък
Обновена: 4 ное 2018 15:27 | 4 ное 2018 14:40,
221
Премиерска намеса? Не, той чува тревогите на гражданите!
Снимка: БТА

Премиерът не се меси на ГЕРБ, а по-скоро чува тревогите на българските граждани, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод разпореждането на премиера ПГ на ГЕРБ да не гласува промените в Кодекса за застраховането. Промените бяха предложени от шефката на бюджетната Комисия Менда Стоянова. Промените предвиждат таван от 20 000 лева обезщетение за близките на починал при катастрофа.

Менда Стоянова също посочи, че в четвъртък ще има публично обсъждане на предложените промени в Кодекса за застраховане за лимити при обезщетенията за загинал при катастрофа, съобщи "24часа". Стоянова уточни, че на заседанието на бюджетната комисия, където ще се гледат текстовете, са поканени да присъстват всички заинтересовани страни, за да се чеят становищата им.

Още по темата

Има планирано обществено обсъждане в Бюджетна комисия в четвъртък и там ще стане ясно точно за какво иде реч в тези промени. Разбира се, като председател на партията, господин Борисов има право да изказва мнение като партиен лидер, още повече, че той е министър-председател и отговаря за политиките в страната и за своя екип министри, заяви председателят на НС.

"В никакъв случай това не е намеса или скъсване на връзката между нас и правителството, а по-скоро чуване на всяка една тревога на българските граждани и реакция, за да не се получи нещо, което не би допаднало като политика на българските граждани. Работата на правителството и на парламента е да работим в полза на българските граждани. Аз също съм за такъв дебат по всяка една тема“, посочи Караянчева.

Таван от 20 000 лева обезщетение за близките на починал при катастрофа, предлага Стоянова с промени в Кодекса за застраховане. Сумата ще се изплаща на съпруг, съпруга, на човек, живеещ на семейни начала, на дете и на родител.

Братът и сестрата на починалия може да получат 15 000 лева, а 5000 лева обезщетение по изключение ще се дава на други лица, които са създали емоционални отношения с починалия. Стоянова иска сумите на обезщетенията да важат и за застрахователни събития, настъпили преди влизането в сила на измененията на Кодекса за застраховане.

Предложението за таван идва след решение на Върховния касационен съд, с което бе разширен кръгът на роднини с право на обезщетение. Заради това цената на задължителната “Гражданска отговорност” се вдигна с близо 40% през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
"той е много загрижен за гражданите!"Абе това да не е в-к "Стършел"?
185
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В този човек се е вселил духа на бай Тошо и става все по- трагичен и мелодраматичен образ. Народът все повече свиква с него и започва интуитивно да го разбира- абе красота.
184
1
 
6
 
! Отговори
н преди 5 години
До Анонимен Ами почти същата абривиетура ГРОБ Това е ГЕРБ в медицината
183
1
 
8
 
! Отговори
n преди 5 години
Ако президента или който и да е друг каже такова нещо Боже опази. То не е смърт на демокрацията , то не е края на света и т.н Ако е Бойко може , той е добър и загрижен баща на нацията След толкова год пак сме до СТАЛИН ,ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ КИМ ЧЕ УН И др такива Докога бе ГРОБ демократи
182
7
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 5 години
Ето още един пример,че г-н Борисов мисли денонощно за народа!По бащински загрижен за всички наши проблеми с всяко свое действие увеличава вярата ни в светлото бъдеще на общото ни европейско семейство!
181
0
 
17
 
! Отговори
истината преди 5 години
ТОЙ : ни чул , ни видял , ни лук ял .Така се управлява по Банкянски
180
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 152:Проблемът не е настоящият сатрап,който ни управлява "демократично",проблемът е Системата(преди,едно партийна,сега,хм.."многопартийна",НО ПАРТИЙНА!ЗА ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,КОЕ НЕЙНО ПИПАЛО(партия)ЩЕ УПРАВЛЯВА - УПРАВЛЯВА ВИНАГИ СИСТЕМАТА!!!Така,че,не се ли премахне партийната система и се премине към пряко(без посредници партии) управление И ПРЯК КОНТРОЛ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,нищо няма да се промени - погледнете изминалите 30 години,едно лошо копие на предходните им 45 години!!
179
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем,знаем,как чува тревогите на гражданите-през едното влязло,през другото излязло.
178
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номерата на Вожда на дебелокожите аборигени,са толкова плоски,че и едно магаре с ниво на интелект,като на магарето Плювню,могат да ги проумеят!Дебелокожите аборигени,явно,не!Така "вождът" първо пуща домашните си хиени,да пробутата сред аборигебите някакво негово решение и ако няма никаква реакция,идеално,но ако има такава,тогава,"великият вожд" се изтъпанчва и го отменя,или модифицира,до приемливо(което по начало е решил да прокара)!И планктонът реве и слави незаменимия и единствен ВОЖД!
177
1
 
37
 
! Отговори
НОМЕРА преди 5 години
ОТ ЕДНАТА СТРАНА БУТА МЕНДА - АКО МИНЕ НОМЕРА.....ОТ ДРУГА , КАТО ВИДЯ ДЕБЕЛИЯ КРАЙ- ПРАВИ СЕ НА ГОСПОД- ДАВА РАЗПОРЕЖДАНЕ ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА..ЕГАТИ ГАДНИТЕ НОМЕРА
176
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 хилядивъоръжени мъже в босна са готови да атакуват европахърватите ще ги спрат и тогава да видим къде ще тръгната на гробарчетата им дреме на оная работа пълнят гуши и плюят всички други за да се изкарат най-убави и незаменимимястото им е в панделата во главе с банкянското и водешия офичер цецо с шесте апартамента от тъщата - ейкакви тъщи има
175
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тихо, премиерът чува , беше казал преди време, че и министрите може да подслушва.
174
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в сайта АФЕРА има клип на който линейка чака на кръстовище с пусната сигнализация поне няколко минути за да мине кортежа на Банкянския падишах
173
5
 
36
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Единственото, което боко чува е шума на парите и заповедите на презокеанските му господари... можеше да чува и шумът на стоманата от поточните линии на кремиковци ако с цеко не го бяха опропастили и нарязали за скрап като полимери
172
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези гербери наистина се надпреварват да дразнят народа,мисля че вече сами искат да падат от власт-ток,парно,храни,бензин,дизел,гражданска отговорност,местни данъци и такси,максимален осигурителен доход,здравно осигуряване...ама то останали нещо неповишено?
171
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво казват от управляващата мафия.Или 800 лв.ГО или таван на обезщетенията. Прословутият бонус малус го бавят от години.Повечето застрахователи са бивши сикаджии и висаджии.В офисите на олимпик се настаниха булинс най престъпната застрахователна компания.
170
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е много страхлив.Ако денонощно не е с охрана сигурно няма да смее да излезе от къщи.Той разчита единствено на фактът че все още няма алтернатива.Но не може вечно да се правиш на добрият чичо,бате и винаги другите да са ти виновни,а ти да си бащицата милеещ за народеца.Народеца,който ако не беше толкова ***,щеше отдавна да ви измете от властта и да ви вкара в затвора.
169
3
 
27
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
Мъжът е роден за велики и грандиозни делаГерберът е роден да събира автографи и да лъска чужди дирнициВъв България на ГЕРБ всичко е нормалноНай-точната мъжка диагноза относно целите на мъжа като цяло съм я чул в 1 част на Трейспотинг от онова гаджетоУ нас българският мъж гласува за Бойко Борисов за да успее по женският начин които си е техен поне от няколко хилядолетия ако разбирате какво искам да Ви кажаПо-добре ще сме дори с оня крайнодесния германофил с мустачките-Антон Тодоров де!
168
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И АЗ КАТО СЕ ВСЛУШАМ, ЧУВАМ КАК БОРИСОВ РОВИ ИЗ ПОРТФЕЙЛА МИ.
167
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е най-великия български държавник в последните ни 140 год.Колкото и да злобеете срещу Него ,Той скоро няма да излезе в пенсия!Чакат Го Велики дела.