Доц. Вазов: Бюджет '19 е най-добрият последните години

НЗОК трябва да бъде демонополизирана, убеден е ректорът на ВУЗФ
Обновена: 7 ное 2018 06:39 | 6 ное 2018 22:35, Анисия Иванова
9

Скандал и процедурни хватки белязаха извънредното заседание на парламента. Депутатите се събраха, за да приемат бюджетите на НЗОК и общественото осигуряване.

"Нормално е. Още от 90-те години в парламента се карат и обиждат. Вероятно сега за първи път има такъв ръст на брутния вътрешен продукт. С това апетитите са по-високи. Бюджет 2019 година е най-добрият от последните няколко години. Създадени са няколко добри начини за акумулиране на средства. Проблемът винаги е в разходната част на бюджета. Винаги може да се появи предложение как да се разпределят тези пари по друг начин. Няма кой да каже кое е най-правилното в тази ситуация", отбеляза ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

Според него разходите в бюджета трябва да се правят така, че да носят нови доходи. Правителството изпълнява приоритетите си с този бюджет, добави той в "Денят ON AIR".

"Отпускат се 500 милиона лева за здравеопазването. Те ще се усетят. Но проблемът е, че имаме натрупани проблеми в здравеопазването от 20 години. И още 500 млн. лв. да се отпуснат – ефектът няма да е такъв, какъвто искаме. Трябва да се демонополизира Здравната каса – това е решението", категоричен бе гостът пред Bulgaria ON AIR.

Ако искаме да имаме функциониращо здравеопазване, доц. Вазов твърди, че трябва да бъде създадена система, която да позволява всеки един от нас да може сам да контролира здравеопазването си.

"Здравната каса доказа неефективната си форма на съществуване. Живеем в общество на партии. Когато става въпрос за големи парични потоци – винаги ще има политически краски в реформите", заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бюджет '19 е добър за хрантутниците на държавна хранилка.За реалния сектор- 50лв към МРЗ, за пенсиите- 10лв на лято.Глад и мизерия за хората, които пълнят хазната- работещите в частния сектор.
6
0
 
4
 
! Отговори
просто споделям преди 5 години
Социализмът е вреден за обществото.Благоденстващите общества или никога не са имали социалисти, или това е било много отдавна.За съжаление тримата социалисти Русвелт, Чърчил и Сталин преразпределиха света през 1943 г. И на нас се падна най-късата клечка.Метастазите им са живи и днес. Ще оцелеят българите които са осъзнали вредата от зловещата система.
5
1
 
8
 
! Отговори
Eurocent преди 5 години
Да вземе да обясни как застрахователи, банки и държ. администрация могат да те оберат до цент.
4
5
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Поредният платен доцент превърнал се в глашатай на тази антибългарска и антинародна власт
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.................каза масонът доц.Григорий Вазов!!!!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е копой на Валери Симеонов, така че може да си завре мнението познайте къде...Нека някой обясни с какво е хубав бюджета, и с какво ще подобри жизнения стандарт на основната работна сила - тази в частните фирми???Това че ще вдигат заплатите на администрацията едва ли топли някой от данъкоплатците
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО Е НАЙ ДОБРИЯТ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ, ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ Е ДОБЪР. ПРОСТО ПРЕДИШНИТЕ СА БИЛИ МНОГО ПО-ЛОШИ.