Цачева призна: Бонуси има не само в Агенцията по вписванията

Дават се по нормативен акт, който е за администрациите, обясни тя
Обновена: 10 ное 2018 14:46 | 10 ное 2018 13:11, Анисия Иванова
115
Цачева призна: Бонуси има не само в Агенцията по вписванията
Снимка: Булфото

Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева пред Дарик радио.

"Във вчерашната нарочна пресконференция информирахме представителите на медиите, че съгласно действащата наредба за възнаграждение на служителите в държавните администрации, която е в сила от 2012 г., е предвидено нормативно възможността във всички администрации. Искам да заявя - бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията“, коментира Цачева.

Още по темата

По думите й това е нормативен акт, който се отнася за всички администрации, но е разбираемо защо Агенцията е във фокуса на вниманието с оглед безпрецедентния срив, който се случи това лято в Търговския регистър.

"Важно е да се знае и още едно число, че средномесечната сума на възнагражденията за всички тези служители в нея е над 815 000 лв. Това не са суми, които се раздават процентно на равно по всичко. Действително сривът на Търговския регистър доведе до затруднения в цялостния стопански живот в страната. Нямаме загубена информация или заведени дела. Вярно е, че по време на кризата в Търговския регистър други три регистъра работиха. Назначила съм проверка от Инспектората на Министерството на правосъдието със задача да провери дали има нарушения на наредбата и на вътрешните правила при определяне на бонусите“, допълни тя.

Цачева обаче подчерта, че тя в роята си на министър на правосъдието няма отношение нито към определянето на лицат, които получават финансови награди, нито към размерите на тези бонуси.

"За нуждите на регистрите има предвидени средства и за календарната 2018 г., и допълнително за цялото Министерство 2,5 млн. лв. за бюджета за 2019 г., които по-голямата част са за Агенцията по вписванията. Много ми се иска да заявя, че няма да спре Търговския регистър, но се работи с техника. Няма вече опашки в Агенцията по вписванията. Създадена е организация, така че да няма затруднения за бизнеса“, каза още Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецките не знаят нищо и и тях нищо не зависи и са готови на всичко...
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за това трябда да си ходят час по скоро. Раздават си бонуси върху тлъстите заплати, вдигат ни данъците и цените за да има още повече за тех.
89
1
 
6
 
! Отговори
Лакомия преди 5 години
Няма пари за бедните пенсионери, няма пари за майките с болни деца, няма пари за здраве, няма пари за крайните квартали и малките села, но има пари за тлъсти бонуси за тиквени безхаберници и калинки. Корупция и кражби, продажба на паспорти и гражданство, това ни донесе управлението на Бойчето, патрЕотите и двуличния аптекар.
88
1
 
9
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Като се сетя тая как рева на президентските избори,че не била знаела,че комунистите репресирали дядо и,и затова станала член на БКП и партиен секретар.Крокодилски сълзи!Всичките са комунисти и ГЕРБ и БСП.Всички са БКП!Колкото и да се делят на леви и десни,методите им са на БКП и не знаят да управляват капитал.Знаят на дата заплата и бонуси.Колко ли знайни и незнайни агенции,пълни с нищонеправещи ''наши хора''издържаме с данъците си?!Никой не работи в тях,а само се водят на работа-чист социализъм
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Въпросът е те или ниеВреме е за барикадите.Вече няма какво да губите.И никой няма да ви помогне.България, при управлението на мафията ГЕРБ, стана най-бедната, най-престъпната, най-корумпираната, най-изостаналата и безперспективна страна на континента.Заради това войната не е между лявото и дясното, а между нас и тях.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОКО-ТИКВАТА СЛЕД КАТО ПРОДАДЕ НА ТУРЦИЯ СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ НА БЪЛГАРИЯ СИ КУПИ ЛУКСОЗЕН ИМОТ В ИСПАНИЯ И ЩЕ СЕ СПАСЯВА.А защо точно Испания,а не друга държава?Едно време Кобургите никъде не ги искаха,прие ги само фашиста(!) Франко,пак в Испания.
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравление за герберите с песента "Пусть всегда будет солнце!" или Солнечный кругhttps://youtube/watch?v=1P60XjMkyoo
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икаме си БСП обратно,може и Първанов,Дончева!
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взимайте си бананите и демокрацията, върнете ни социализма!
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов ще го съдят ли сега за манипулиране на избирателите им???що Народ излъгаха само и само да влязат в Парламента
81
2
 
3
 
! Отговори
Кака от плевен преди 5 години
Звъннете ми 879923515
80
2
 
4
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Точно заради един трябва да страдат всички. И мърлячите и пчеличките. Когато осъдят някоя институция отговорността не е персонално на сгафилия служител, а на институцията, сиреч държавата. Та и в този случай. Като сгафи един значи е сгафила институцията и си го отнасят всички в нея
79
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...to kogato si prost ...zadaljitelno si I nagal ...osobenno ako si I s darjaven post !!!
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да не е черен скеч с Любо Нейков?
77
1
 
21
 
! Отговори
Mda преди 5 години
До 80Прост или проста си ти. Първо 600 човека взимат по 1000 лв.само в тази агенция,а има още много агенции. И цифрата става фрапираща. Второ щом има излишък заради болнични значи какво става-излизаш болничен и държавата ти го плаща. Излишъкът от фонд заплата после отива пак в джоба на уж болния под формата на бонус. И без да работи взима 2 заплати. И трето щом има излишък не е зор да се изхарчи всичко,а може да се преразпредели към бюджета за следващата година.
76
0
 
8
 
! Отговори
Смотан преди 5 години
да зимам за жена тая убава брадчетка
75
1
 
32
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Бонус за държавен или общински служител, чиновник на заплата звучи обидно за хората, които плащат данъците. Само тези категории имат от 1997 година досега постоянно растящи заплати. То не са бонуси, обучения, обмяна на опит, банкети. Не се различават от комунистическата номенклатура.
74
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Положението наистина е трагично. Мноо *** народ, отчайващо. Всеки реве за тия пусти бонуси. Вие за бюджет чували ли сте. Няма как икономии от раб. заплата, болнични в дадена администрация да се превърнат в пенсии. Иде реч за 600 човека взели по 1000 лева средно. Как бе скъпи пенсионери да ви се дадат по 1000 лева, та вие сте близо 2,5 милиона. И не е ли ясно на бабите, че техните пенсии идват от моята заплата, и колкото е по- голяма е моята заплата, толкова по-голяма ще е нейната пенсия.
73
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В парламента 240 депутати, 700 служители.Австрийският парламент има само 6 служебни коли и те не са БМВ - та.
72
2
 
31
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Все повече се убеждавам, че при някои хора главата е декоративна приставка към гъ/за!