Цачева призна: Бонуси има не само в Агенцията по вписванията

Дават се по нормативен акт, който е за администрациите, обясни тя
Обновена: 10 ное 2018 14:46 | 10 ное 2018 13:11, Анисия Иванова
115
Цачева призна: Бонуси има не само в Агенцията по вписванията
Снимка: Булфото

Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева пред Дарик радио.

"Във вчерашната нарочна пресконференция информирахме представителите на медиите, че съгласно действащата наредба за възнаграждение на служителите в държавните администрации, която е в сила от 2012 г., е предвидено нормативно възможността във всички администрации. Искам да заявя - бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията“, коментира Цачева.

Още по темата

По думите й това е нормативен акт, който се отнася за всички администрации, но е разбираемо защо Агенцията е във фокуса на вниманието с оглед безпрецедентния срив, който се случи това лято в Търговския регистър.

"Важно е да се знае и още едно число, че средномесечната сума на възнагражденията за всички тези служители в нея е над 815 000 лв. Това не са суми, които се раздават процентно на равно по всичко. Действително сривът на Търговския регистър доведе до затруднения в цялостния стопански живот в страната. Нямаме загубена информация или заведени дела. Вярно е, че по време на кризата в Търговския регистър други три регистъра работиха. Назначила съм проверка от Инспектората на Министерството на правосъдието със задача да провери дали има нарушения на наредбата и на вътрешните правила при определяне на бонусите“, допълни тя.

Цачева обаче подчерта, че тя в роята си на министър на правосъдието няма отношение нито към определянето на лицат, които получават финансови награди, нито към размерите на тези бонуси.

"За нуждите на регистрите има предвидени средства и за календарната 2018 г., и допълнително за цялото Министерство 2,5 млн. лв. за бюджета за 2019 г., които по-голямата част са за Агенцията по вписванията. Много ми се иска да заявя, че няма да спре Търговския регистър, но се работи с техника. Няма вече опашки в Агенцията по вписванията. Създадена е организация, така че да няма затруднения за бизнеса“, каза още Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Не напразно хората са казали - ПИР СРЕД ЧУМА !!
30
2
 
22
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
До АнонименНай-силният аргумент е, че е наш човек, предан на идеята и човек на Бойко. То и други няма.... но това е достатъчно. А Цецка е свикнала да бъде преданна - преди на Партията, а сега на ГЕРБ. Е, с това е ценна...
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отличниците са си дали бонуси с по неколко хилядарки дето скапаха Търговският регистър, че не само те ама имало и други. Срамота, народа гладен се бонтува, че ощше с данъци го товарят ,пенсионерите стачкуват, за високите цени на горивата митингуват , майките стачкуват тез бонусчета си раздават и сигурно още по коледа колко ще си само раздадат. До кога така?
28
0
 
18
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Казах ви че и госпожа Царевица е лапнала солиден Бунус :D
27
1
 
24
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Цялата държавна администрация е на ГЕРБ и техни хора. Трябва да си ги хранят, защото идват избори и властта трябва да се защитава. Нищо ново....Крият високите заплати на чиновниците с т.нар. ДМС-та. Заплатите не много високи, но на всеки три месеца дават по поне още една заплата за "добра работа и постигнати резултати". Така си хранят своите хора като им пускат повече парички, а на непослушните подхвърлят по някой лев от кумува срама
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам аргументирано обяснение защо този шут ни е министър на правосъдието.
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ни лук яла,ни лук мирисала.Чиста като изворна водица.Цецкееее,на кого ги разправяш тия?Като ядем марули,не значи,че пасем трева и доматите с колците не ги ядем.Ти си от село и тия неща трябва да ги знаеш,а не да ни пробутваш врели-некипели.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цачева обаче подчерта, че тя в роята си на министър на правосъдието няма отношение нито към определянето на лицат, които получават финансови награди, нито към размерите на тези бонуси."Дам, а пък Валери Симеонов също нямал отношение към повереният му ресор. Единственото, към което и двамата имат отношение са 5-те бона месечна заплата. Назначават те за министър, обаче ти нямаш нищо общо с това, което е под шапката на министерството ти. Браво Цецке, министър за пример на цял свят си.
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цачева призна: сринахме търговския регистър, заличихме и подправихме някои данни, след което раздадохме бонусите (дяловете) на съучастниците.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тия кражби и скандали сигурно искат да прикрият оставката на Симеонов. Чуждото си е наше и ще го раздаваме, както си искаме дори във вид на бонуси, защото тъй сме си гласували, да живее еврокоминтерна.
21
0
 
20
 
! Отговори
БОНУС преди 5 години
КАТО ДАВАТ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ И БОНУСИ НА ТЕЗИ НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА- ОЧАКВАТ РЕЦИПРОЧЕН ОТГОВОР- ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ....ДЪРЖАТ ГИ НА КЪСА КАИШКА
20
1
 
8
 
! Отговори
?????????? преди 5 години
Бонуси са дадени не само в Агенцията по вписванията....................това - през ноември. през декември - на пенсионерите - бонуси м/ 700 и 3 000 лв също.............??????????
19
0
 
20
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Преди седмици гърмяха какъв,, излишък"имало в бюджета. Фаза 2 разпределение и кражба. 10г.всяка година!
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бонусите са раздадени за добре свършената работа- умишленият срив на търговския регистър. След това регистърът беше въстановен с "правилните" данни. А всички знаем кой е начело на държава и кой определя държавния бюджет от който се отпускат и бонусите, нали Цецке?
17
1
 
18
 
! Отговори
Застраховател преди 5 години
Цецка Бонус Голямус
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излишъка в бюджета на Чехия отива за драстично увеличение на пенсии и заплати,а у нас-за бонуси на чиновници.В Румъния-най-ниска заплата от нова година-500 долара!А у нас-бонус 40 лв,и то само за на-бедните пенсионери.Мизерия без край!!!КАК НЕ ВИ Е СРАМ???
15
3
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
имаше един виц на времето за такива като нея:-Един мераклия кандидатствал за членство в БКП...Комисията му задала въпрос:-"Пиете ли?"../алкохол,разбира се/Нашио са замислил и се сетил,че ако отговори с "не" няма да го харесат,защото знаел,че всички от комисията пият..А ако отговори с "да",това ще е противно на "Моралния кодекс на комуниста"..За това,след кратък размисъл, отговорил"-"Пия,но с отвращение"....Така и тая:-Раздава бонуси,но с възмущение.../"Тенекето бакър не става"!/
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На гърба на бедния отруден и болен народ се формира и паразитна класа - така наречените чиновници, които освен, че са корумпирани и крадливи, са и нагли - поне тия бонуси можеше да не си раздава, че да не дразнят - и без това си крадат достатъчно. Да им вдигнат заплатите с 10% струва милиард, значи за тия *** харчим 10 милиарда само за заплати, отделно те крадат сигурно двойно повече. Няма оправия така
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецка Бонуса да каже кой има отношение, а не да ни казва, че тя няма отношение.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая "умница" как плаче за клиентка на прокуратурата,ама няма кой да я подпука,нали са от едно котило-съд и власт,какво може да се очаква от такава симбиоза?Едно голямо НИЩО!