БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната

Хората правилно са по улиците, каза червената шефка Корнелия Нинова
11 ное 2018 18:21,
143
БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната
Снимка: БТА

Хората правилно са по улиците и ние заставаме в подкрепа на техните искания, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протестите в редица градове на страната срещу цените на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката "Гражданска отговорност". Тя уточни, че това е позиция на Националния съвет на партията.

Още по темата

Нинова отбеляза, че исканията на протестиращите са абсолютно справедливи и правилни, те са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на Бойко Борисов и мнозинството от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Тя посочи, че от няколко седмици БСП изразява същите позиции като на хората, които днес са по улиците.

Казвахме "Не вдигайте данъка на старите коли", алармирахме за повишаването на цените на горива и храни, внесохме предложения как да бъдат компенсирани доходите на хората, но нищо не беше чуто от управляващите и мнозинството в парламента, каза лидерът на БСП, цитирана от БТА.

"Е, сега ще трябва да чуят гласа на хората", коментира Нинова и поздрави протестиращите за смелостта да излязат и да си кажат мнението за това управление и да поискат оставката на правителството.

Относно другите теми, обсъждани днес от Националния съвет на БСП, Корнелия Нинова посочи, е взето решение конгресът да се състои на 26 януари догодина и тогава да бъде приет окончателният вариант на "Визия за България" и платформата за изборите за Европейски парламент. В дневния ред на конгреса няма да има точка за промени в устава на партията и такова предложение днес не е имало, коментира тя. Социалистите са приели и процедурата, сроковете и правилата за номиниране на евродепутати.

Приехме да създадем медиен пул от всички наши леви издания и да стартираме конкурс за избор на титуляр за главен редактор на вестник "Дума", съобщи още лидерът на БСП.

Йордан Мичев e подал оставка като временно изпълняващ длъжността главен редактор и остава на длъжността зам.-главен редактор. До избора на титуляр, НС на БСП определи длъжността да се заема от Ивелин Николов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да се обади на мъжо си да намали цените, нали е някакъв шеф в Лукойл.
16
5
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Деструктивната опозиция е много активна през последната година.Накрая алчната жена ще получи прогнилото корито.
15
1
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Ииии, Баце или Кака ??
14
9
 
12
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
30 годинки ви слушам лекциите...А как се прави пазарна икономика без пазари бе,Айнщайн?! Къде са външните пазари на България,те пълнят Хазната! Изгубиха ни Евроазийският огромен пазар разни алчуги-икономисти от Синята Мъгла а Цезар Тиквоний е финалният акорд на доверието - Народът не иска диви капиталисти - иска максимално порядъчни и коректни бизнесмени! ПИСНА му от чорбаджии-изедници!
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Сериозно! И с кого ще правим избори? С Корнелка? С ДПС? Ти не си наред, бе!
12
9
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
До Ти да видиш...8Онзи това ли е новата опорна точка, че някой е изкарал хората? Гербавите се самозабравиха и сами си вкараха таралежа в гащите с безкрайното си крадене и дране на кожи . Хората не вярват и на БСП, но с сегашните повече не може да се траят.
11
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така! БСП и ДПС начело на българия! ГЕРБ е време да си ходят!
10
7
 
25
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Хваща ме страх че тази улава жена ще докара някое нещастие на България.Добрите хора трябва да се обединят и да не допускат да затрият България.
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като й видя физиономията на тази жена и като си помисля, че тя има претенцията да бъде лидер на тази страна направо започва да ми се гади. Независимо дали протестите имат основание или не,само това че тя се възползва от тях за да подкрепя политическите си щения ме кара да не съм много оптимист за каквото и да е. жалко че истинските проблеми на хората се използват за политически цели. И не си мислете, че ако вземе властта ще ги реши. Нищо подобно.Само я вижте, повече не ви трябва.
8
8
 
27
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Другарко,скрий се и повече не показвай противната си физиономия!
7
11
 
30
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Има си хас БСП да не подкрепя протестите . Нали са тяхно дело , единствения начин да вземат властта.Я вижте Нинова колко доволно се е охилила.
6
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са логични, стигнаха да границата на непоносимост на българина. Но не БСП е решението - всички, които в момента са в парламента са от едно котило - и ГЕРБ, и БСП, и патриоти, и Воля, и ДПС. Да има начин всички да ги изметем оттам, ще е най-добре - може би решението е да ги издавим в Искъра като урок за тези, които ще дойдат после, че някои облаги в управлението си имат цена.
5
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ниски данъци равно на мизерия дрогарко трябват високи данъци за такива като тебе, след като много ги чаткаш нещата изнеси една лекция в Оксфорд по пазарна икономика, че да се посмеем всички дружно.
4
24
 
14
 
! Отговори
Давай Корни! преди 5 години
Бъди с Народа си,за бъде и той с теб, докажи че имаш по-големи то пки от Боковите мушмули!
3
7
 
10
 
! Отговори
Concerto alegro преди 5 години
Hahaha....vajno e da gi podkrepi v davaneto....hahahahaha....
2
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка, Тиквооо!
1
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е да ги подкрепи, все пак БСП е организатор на тези протести.