БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната

Хората правилно са по улиците, каза червената шефка Корнелия Нинова
11 ное 2018 18:21,
143
БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната
Снимка: БТА

Хората правилно са по улиците и ние заставаме в подкрепа на техните искания, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протестите в редица градове на страната срещу цените на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката "Гражданска отговорност". Тя уточни, че това е позиция на Националния съвет на партията.

Още по темата

Нинова отбеляза, че исканията на протестиращите са абсолютно справедливи и правилни, те са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на Бойко Борисов и мнозинството от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Тя посочи, че от няколко седмици БСП изразява същите позиции като на хората, които днес са по улиците.

Казвахме "Не вдигайте данъка на старите коли", алармирахме за повишаването на цените на горива и храни, внесохме предложения как да бъдат компенсирани доходите на хората, но нищо не беше чуто от управляващите и мнозинството в парламента, каза лидерът на БСП, цитирана от БТА.

"Е, сега ще трябва да чуят гласа на хората", коментира Нинова и поздрави протестиращите за смелостта да излязат и да си кажат мнението за това управление и да поискат оставката на правителството.

Относно другите теми, обсъждани днес от Националния съвет на БСП, Корнелия Нинова посочи, е взето решение конгресът да се състои на 26 януари догодина и тогава да бъде приет окончателният вариант на "Визия за България" и платформата за изборите за Европейски парламент. В дневния ред на конгреса няма да има точка за промени в устава на партията и такова предложение днес не е имало, коментира тя. Социалистите са приели и процедурата, сроковете и правилата за номиниране на евродепутати.

Приехме да създадем медиен пул от всички наши леви издания и да стартираме конкурс за избор на титуляр за главен редактор на вестник "Дума", съобщи още лидерът на БСП.

Йордан Мичев e подал оставка като временно изпълняващ длъжността главен редактор и остава на длъжността зам.-главен редактор. До избора на титуляр, НС на БСП определи длъжността да се заема от Ивелин Николов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
10
 
! Отговори
рашка говняшка преди 5 години
В Пpoсия хората под прага на бедноста достигна 40%. Има *** които просто така правят мръсни неща не за собствена изгода, а за развлечение. *** е паталогичен пример.Тя знае че няма да вземе властта и затова си отмъщава като бърка гoвнaтa.Тези демонстрации са израз на набраната злоба на комунистите срещу успехите на България.
36
5
 
18
 
! Отговори
Наглост преди 5 години
Ха-Ха,мъжът на другарката вдига горивата,ама тя протестирала!А Кауня ,показал на Париж Деса и си дошъл!!
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да не се обажда.
34
6
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 34. Да де, добре, ама като искате оставката на правителството, зададохте ли си въпроса след това падат ли цените на горивата? Щото те май не зависят от него. И по-важното - замислихте ли се след това правителство кое идва и какво се случва. Защото за младите не знам, ама ние по-старите този салам сме го яли.
33
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички трябва да излезем и да подкрепим протестите.За доброто на всички.
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко ние сме по улиците но не за да те качим на власт а да вземем власта от такива като теб и Филията с Мас. Този път ние народа ще излъчим превдставители да ни управляват. Има много кадърни на които не им се дава път от такива като теб Филията с Мас и Шесте апартамента. Този път ще е много по различни другарко импексова. И вземи да върнеш милионите приватизирани от народа а сина ти да се прибере от кравария и да бачка като докер на пристанището. Достатъчно ни правихте на ***.муни другарко.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки следовател или въобще правист като види закръглените вежди на въпросната джендърка, веднага разбира че си има работа с мошенник.
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ай сиктирСериозно? герб крадат така ли? Може и така да е. Но в сравнение с това което окраде БСП и подобните им преди, това все някак би могло да се преглътне. Защото има неща които излязоха наяве и някой наистина това не може да го понесе.И точно на кака Корнелка доста й се бяха разклатили краката по едно време, точно по тази причина. Някой се опита да се разприказва, но бързо му затвориха устата.Така че внимавайте какво си пожелавате, малко повече ум, а не проста омраза няма да е излишен
29
5
 
18
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
БСП не може да управлява добре. Даже и да иска. Защото кадрите й са с демоде соц. манталитет, а са и некадърни. Това го видяхме нагледно и при Виденов, и при Орешарски. Станишев много се перчеше през 2013 как щели да спасяват и променят България и вудяхме какво стана. Като за начало ни прасна Пеевски за шеф на ДАНС. Не, мерси.
28
5
 
17
 
! Отговори
Проктолог преди 5 години
Да де ама на мен ми е все тая, че ги подкрепяте. При всяко управление на БСП и 40-те разбойника започва подготовка за фалит на някоя банка, наливат се едни милиарди в енергетиката, а после няма нищо само дупка. Спират се еврофондовете. Все такива забавни неща. Една магистрала да бяхте направили поне, управлявахте доста години, но не. Сегашните и те са мани недей. Строи се ама с какво качество? Краде се и то яко. Определено обаче, лицето Нинова не става за премиер и няма да спечели избори сега.
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо блокираш магистралите ***.*** пред Народното събрание и пред Лукойл дето работи мъжът ти.
26
8
 
13
 
! Отговори
Граовец преди 5 години
Ами да отидат пред Лукойл. Защо блокират София?Да не би Бойко да формира цената?Значи мъжа на Нинова вдига цената на горивата, а после жена му прави протести като плаща с нашите пари.То по голямо лицемерие от това няма как да има.Къде е ДАНС да разработи тази крадла?
25
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Като гледам какви са мутри лицата на протеста ми е ясно и кой ги е изкарал на улицата. И как да не подкрепи своите хора ***
24
3
 
12
 
! Отговори
дам преди 5 години
Трябва да ги затворим в парламента и докато не излезнат с решение тези всичките да не ги пускаме навънка а не само да бягат с оставки и нищо да не се променя.Както и да запалим нефтохима + Златев.
23
7
 
6
 
! Отговори
работодател преди 5 години
Интригантите са много активни напоследък. Това е добре за бизнеса.Благодарение на активизирането, човек може по-лесно да идентифицира субектите.Аз прочиствам л.с. периодично.
22
6
 
14
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Има си хас да не яхнат и тези протести. А как ще свалят цените на горивата ми е много интересно.
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът на Нинова е от големите шефове в Лукойл. Протестирайте срещу Нинова, по-скоро!
20
4
 
18
 
! Отговори
...... преди 5 години
Какво се радва тая овца да не си мисли ,че ще дойде тя на власт крадливата гад.
19
4
 
14
 
! Отговори
Schark преди 5 години
Защо ли не се учудвам. Чакат на гюме нови избори!
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
БСП да се скрият.Хора не давайте на тези да яхнат протеста.Това е наша война срещи цялата пасмина.Всички вън и на съд.