Президент vs. управляващи: Политически искри! Кой ще ги угаси?

Политологът Първан Симеонов с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 12 ное 2018 13:50 | 12 ное 2018 13:00,
185

Последните 72 часа заредиха цялата настояща седмица с висок заряд. Тон за това даде държавният глава Румен Радев, който в слово по случай 29-та годишнина от 10 ноември отправи остри критики към сегашната власт.

Радев заяви, че основите на демокрацията са застрашени и са възродени познатите механизми на партията-държава.

Още по темата

Управляващите от ГЕРБ не му останаха длъжни и отново го пришиха към БСП, твърдейки, че не може да излезе от сянката на партията, с чиято подкрепа именно е станал президент.

"Президентът напредва бавно. Стъпва много внимателно и много премерено, но се движи единствено напред. Винаги отговаря на въпроса с въпрос, държи противниците си в шах", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Първан Симеонов.

Той отбеляза, че в действителност Румен Радев отговаря на това, за което е бил избран, а именно - като протест срещу статуквото.

"В същото време това е доста необичайна стратегия, защото една погрешна стъпка може да струва всичко. Най-голямата опасност за един президент е да остане такъв за половината избиратели", допълни още политологът.

Пред Bulgaria ON AIR Първан Симеонов подчерта, че масовите протести в страната ни може би ще разклатят до някаква степен властта.

Въпреки това обаче управляващите вече знаели до какво може да доведе случващото се и затова единственото, което правели, е да калкулират мащаба му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига заблуждавайте хората, че БСП подклажда протестите чрез пари структурите си. Преписвате, че всеки протестиращ е от БСП, а това не е така. На протест излязоха хората, които не искат да живеят повече по този начин. Никой не е съгласен всички наши съседки да се развиват по-добре от нас и търсят виновниците за това. А Президента излезе и каза само истини, в кое излъга? Политиците ни направиха повечето хора бедни и сега с данъци ни наказват за бедността. Това ако не е позор.
15
8
 
47
 
! Отговори
Терена преди 5 години
Росен Плевнелиев беше президент на десет процента от народа и слуга на Цру.
14
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сутринта напълнихте сайта с битовизми- ледена мистерия, възрастна жена, нощувките... обаче нито дума за това къде са ББ, Валери, Каракачанов, Синдикатите...Копвате и публикувате какво казали разни социолози, политолози, тая ТВ, оная ТВ, но да потърсите за коментар отговорните лица за тоя провал- няма. Страх, а?!
13
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И опорните точки на форумците са едни и същи като преди - ние сме срещу цялата политическа класа и после БСП и ДПС на власт и тогава вече идват истинските протести
12
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов попита народа - дали иска ТУРБОБЕДНОСТ и МИЗЕРИЯ( те му викали Стабилност в ГЕРБ) или ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА И ХАОС които от думите на Цветанов остава чувството че именно ГЕРБ са заложили капани и собственоръчно ще организират хаос....не че и сега не е
11
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев си е яко активиран, червените нямат друг шанс освен преврат и той да им назначи хората да крадат до предсрочни избори
10
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих могъл да приема, че БСП подклаждаше огъня на протестите на българите от чужбина, какот и на майките с деца с увреждения. Там се събраха 300-4000 човека. Но тук има бунтове в Благоевград, Карлово, Сопот, Русе...БСп не може да бъде навсякъде, таксите са огромни, това е всенародно недоволствство.
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожарникарите гербеновска, герберизова, платените коментатори и експерти на заплата от държавната субсидия, лобистите на бизнес картелите из телевизиите. Има кой да застане в защита. Защитата вече само ще предизвиква смях и ще показва отчаяние и зависимостта на защитника.
8
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев излезе и посочи- това, това, това- само истини.Управляващите не можаха да отрекат истините и в типичния си манипулативен стил, отправиха политически упреци към Радев. Никакъв аргументиран диалог.
7
6
 
43
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 5 години
да изметем пода с Горанов
6
6
 
12
 
! Отговори
Т.П преди 5 години
*** е кумонист ,аз съм реалист !
5
3
 
31
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Само АК-47 може да реши проблемите в България...
4
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТИГА С ТОВА БСП! КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С ГЕРБ - КОМУНИСТ!
3
5
 
38
 
! Отговори
Т.П преди 5 години
Абе това ,че не харесваме политиките на сегашната партия ,не значи че харесваме БСП ...да не таят надежди !!!
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 лева покачват от минималната .Само от новите осигуровки - чрез вдигането на прага - взимат още 50 лева. А застраховки! А горива! вскичко скача! В световния пазар горивата падат, у нас се вдигат!!! щом ще правиш социална политика пповиши минимална с ОЩЕ поне 100 лева.
1
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе някой знае ли къде се скриха Борисов, Цветанов, Симеонов, Сидеров и Каракачанов?