44% от българите не симпатизират на партия... Дори не гласуват!

С най-високо доверие от институциите – президентската!
Обновена: 14 ное 2018 19:20 | 14 ное 2018 18:00,
116
44% от българите не симпатизират на партия... Дори не гласуват!
Снимка: архив, Investor Media Group

44% от българите не са решили кого биха подкрепили, или изобщо не биха отишли до урните, ако днес се провеждаха парламентарни избори. Такива са резултатите от национално представително проучване, финансирано и проведено от "Маркет Линкс".

Отношението към политическата класа в страната остaва силно негативно. След края на Европредседателството нивата на доверие към ГЕРБ остават над 37%, но същевременно недоверието е почти 60%.

"Обединени патриоти" и БСП запазват сходни нива на доверие и недоверие, отчитат социолозите.

Още по темата

Преднината на ГЕРБ в електоралната подкрепа пред втората политическа сила БСП е около 2.1% – съответно 19.4% и 17.3%.

Българите имат най-високо доверие в президентската институция. Народното събрание пък за пореден път е в дъното на класацията с над 3 пъти по-висок дял на гражданите, които нямат доверие, от тези, които имат.

Европейското председателство се отразя положително на доверието към Европейската комисия.

62% от участвалите в анкетата изразяват неудовлетвореност по отношение на развитието на страната. Почти две трети от имащите право на глас споделят това мнение, докато около 30% са тези, които са удовлетворени в една или друга степен, коментират от "Маркет Линкс.

---------------------------------------------

Обем на извадката: 1065 лица над 18 г. Период на провеждане: 23-28 юни 2018

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сме доволни, когато в София въздухът е мръсен и гарниран с фини прахови частици, когато се спука магистрален паропровод през януари, когато има големи задръствания , когато нямат вода и други такива весели картинки.Тогава слагаме богата трапеза с хубаво винце и по комшийски си правим хубави банкетчета.
64
2
 
24
 
! Отговори
Тео преди 5 години
(ГЕРБ;БСП;ДПС;НДСВ;СДС;[всички еднодневки])=БКП номенклатурата. Някакви въпроси кой ни управлява и ще продължава?
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нинова палач на БСП РАДЕВ -ПРЕЗИДЕНТ !
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До и кво Като си отиде боко ? Ами като паметник от Торбата ,ще имаме оборудването за АЕЦ Белене . Музей на про стотията и предателството . И Турски поток ще ни шушти ---гассс ..гассс ..гас... и АЕЦ Аккую ще ни свети,, като пътеводна звезда ..
61
10
 
8
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят винаги парламентарните избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
60
0
 
18
 
! Отговори
НЕ Е АКТУАЛНО преди 5 години
ПЕРИОДЪТ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗСЛЕДВАНЕТО 23 - 28 ЮНИ 2018 Г.СЕГА СМЕ НОЕМВРИ, ЗНАЧИ СА ОБРАБОТВАЛИ ДАННИТЕ ПОЧТИ 5 МЕСЕЦА.
59
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-обичам да ме плашат с Нинова. Ей така седна си вечер пред телевизора, и като почне едно плашене, край няма. Един умник с всичкия си акъл каза, че ако дойдела Нинова щели да избият 300 000 души. Направо се е утепало.Да вземат да разширят малко Карлуково или към всяка болница да направят психодиспансер да приберат герберунгелите. То си е опасно вече от и.диоти да ходиш по улиците.
58
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-сетне се върви към истината ,започва се от 44 ,но реално негласуващите са около 75% , в последните 15-20г гласуват само ро..ми..те и изме..кя..ри , близки до властта , в чужбина са малко гласовете , я гласуват 100 000 , я не ..активността се наглася , за да могат измислените партийки да влязат и така да лъжем Европата ,че тук има многопартийност , а всъщност всички са от майката Партия
57
2
 
33
 
! Отговори
Ьььь преди 5 години
Герб ползва един трик, който се казва мъртви гласове, но малко хора са наясно.
56
16
 
10
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Споко, София не протестира активно, значи протестите в някои градчета по страната постепенно ще затихнат. Само когато София излезе мощно на протест, пада което и да е правителство. Справка вижте унизителния край на червеното правителство на Орешарски...
55
14
 
3
 
! Отговори
До 70-Анонимника преди 5 години
За да напишеш това значи още не се бръснеш и нищо не си видял и преживял.Нека какати Корнелия ,,поуправлява малко ,да видиш що е държавен банкрут млади мушмороко.Тогава ще разбереш какво значи ПО ЗЛЕ.Ние смего преживели няколконратно
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами квочки.По-зле от Боко няма. Тоя даже не може да срича. Брюкселците като го видят, че се кани да говори бягат като изоглавени.
53
12
 
5
 
! Отговори
и кво преди 5 години
Като си иде боко,и ще дойде кУрнелчето!Барабар с оня дето срича от дпс-то!И после!?
52
4
 
21
 
! Отговори
Край преди 5 години
И като видят че някой иска мажоритарни избори за парламент - заливат го с помия отгоре до долу, впрягат всякакви "експерти" за да облъчат народа - колко е фатално това за България.
51
2
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
Избори имаше и при Бай Тошо и сега има. Избори всякакви - при които нищо не избираш. Партии и при бай Тошо имаше и сега уж има ОБАЧЕИстинските избори - люлката на демокрацията са едни 100 % мажоритарни в два тура. Дявола е в детайлите Българите или не го разбраха или нямат волята да го наложат на тези дето им откраднаха суверенитета - партииците-олигарси.
50
1
 
10
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Мен никога не са ме проверявали за такива изследвания.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕ Е СТРАННОВсъщност истинската същност на българина е показана много точно в стихотворението на Славейков - Не народ , а мър*ша!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията на негласуващите се увеличава от година на година. Надявам се да отбележи нов значителен прираст.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТРАНДЖАТА май си тръгна, гледам Тонката застъпил на смяна. Драскачи платени!
46
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
В Русия и Турция властта /президента/ се избира ПРЯКО И МАЖОРИТАРНО. Тук ни дават така да избираме президент без никаква власт.