26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!

Вицепремиерът е депозирал оставката си в Министерски съвет
Обновена: 16 ное 2018 21:25 | 16 ное 2018 19:38,
750
26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов хвърли оставка преди минутки. Той е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Оставката на вицепремиера идва след няколко седмици протести, предизвикани от изказването на Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Още по темата

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях", бяха точните думи на Валери Симеонов.

Решението за оставката му е взето от коалицията "Обединени патриоти". Цял следобед лидерите Красимир Каракачанов - на ВМРО, Волен Сидеров - на "Атака" и самият Валери Симеонов - на НФСБ, са заседавали по темата.

Валери Симеонов е роден 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна в семейство на Симеон Балевски, военен (запасен полковник от армията) и учителка.

Завършва електроинженерство във ВМЕИ – София. Започва работа по разпределение като помощник технически ръководител в "Трансстрой", след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод "Драгни Недев".

Синдикален лидер на КТ "Подкрепа, един от основателите на СДС – Бургас.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс Меден рудник.

След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия "Атака" за председател на общинския съвет в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, като става председател на общинския съвет.

През януари 2009 г. подава оставката си, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в ж.к. Меден Рудник.

През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от "Атака" напуска партията, те посочват че "не припознават в действията на парламентарната група на Атака двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт". Оттогава прекъсва и контактите си със своя кумец Волен Сидеров.

На 17 май 2011 г. е сред тримата учредители на политическа партия "Национален фронт за спасение на България". През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти. Председател на ПГ на "Патриотичен фронт" в 43 Народно събрание.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се среща с Волен Сидеров за сближаване на позициите и заедно с ВМРО-БНД  участват с за обща кандидатура на трите партии за президентските избори през 2016 г.

На 4 май 2017 г. е избран за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика в третото правителство на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
548
10
 
28
 
! Отговори
месара преди 5 години
Айде гербави, скачайте в тоалетната чиния и пускайте водата, че осмърдяхне държавата :))))
547
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А уж Виктор Николаев трябваше да си внимава за столчето
546
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента виждате новата ПРОСТИТУИРАЩА МРЕЖА.
545
1
 
15
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Окото на Тигъра взе тази жертва, сега гледа към Премиера.
544
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи те искински болните хора си стояха в къщи. На площада имаше 300 майки, които имаха една дума "Пари, Пари, Пари" и около тях постянно се въртяха червените орлици Мая Манолова, Корнелия Нинова и ВалерияВелева, а "червеният трибун" Слави Трифонов цяла седмица даваше думата по час на жена участвала в протестите срещу Орешарски, но иначе протестите не били политически.
543
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
570 - Абе то и ние помним Луканов,Д.Попов, Беров, Виденов, Станишев, ОРешарски, знаем до какво доведоха червените премиер и съглашателствата с ДПС.
542
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пълна шитняВалери Симеонов беше прав само за кресливите майки и фалшивите телкове и лъжливи болни деца и хора. НЕ беше прав за истински болните деца и хора, сред които и ИСТИНСКИ БОЛНИ ДЕЦА, МАКАР И НА КРЕСЛИВИ МАЙКИ. НЕ беше прав за политически изказвания. НЕ одобрявам неговите изказвания ПРОТИВ Русия.
541
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дух.а.чи ГЕРБ, това е само началото!
540
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
565 - парите не могат да се вземат защото трябва да се спрат европроектите и държавните поръчки. А от това ще загубят и обикновените хора, които ще бъдат обложени с ОЩЕ по-големи данъци и такси за да се компенсира разликата. Всъщност ние трябва да се молим ЕС да излива една бала пари в България, че нещо да капне и за нас. Проблемът е, че ако се смени правителството нещата няма да станат по-добре.
539
1
 
5
 
! Отговори
Fylas преди 5 години
Kakto i da se penite....zdravite i sposobnite bg mladi grajdani i decata im se iznasiat na barza skorost forever ot rebegeto na bg pilot teror izstrebitelia barabar s negovite deca, decata na stanishev, ninova, danailov, iotova....dalga lista ot offshorni komunisti i socialisti...
538
4
 
7
 
! Отговори
до 564 преди 5 години
Не можем да говорим докато сте на власт щото помним и Ало Ваньо Ало Таньо Ало Мишо Ало бира ,ало запис на шефави с прокуров и мин. Найденов и помня като го питаха това вие ли сте на записа ,той казва -- записан съм незаконно--това е достатъчно ,ние съд не чакаме тука за високите етажи...
537
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 563 - ей заради такива изказвания Хилъри Клинтън не стана президент. Тя казваше "всички който не мислят като мен са ***, шовинист, гадняри и какво ли още не..." Само че като нея не мислеха близо 50 процента от населението. Когато БСП и ГЕРБ са абсолютно паритетни не може да правиш такива изказвания колко лоши са 20 процента от българският народ - така отблъскваш хора-
536
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб-рекетьорската "партия" на СИК!Оставка!
535
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 562 - нима? Меркел, Хилъри КЛинтън, ТРъмп, Саркози, а сега Макрон са супер арогантин хора, но никой не им държи сметка. Не виждам с какво са по-различни. ОСвен това са лицемерни. ИМаше едни изисквания за ЕВрозоната за Гърция, сега за нас изведнъж станаха други, след като покриваме формалните критерии. Холандия поне има доблестта да признае че причините са политически.
534
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бат Бойко и от Цв.Василев комисионни взел,Домувчийски,Валентин Златев,Цеко Минев,Самуилов и т.н.Много парички си *** Баце,много бизнеси му плащат,бедна ви е фантазийката !
533
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя партия не краде, като дойде на власт? Ако им вземеш парите, БГ народе, няма да има партии. Ще крадат престъпниците пак, но трябва да мислят друг начин!
532
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, нека си говорим за Костинброд. ОКаза се, че всичко е било една спецакция на Мая Манолова, Бареков и Цацаров за лъскане на имиджа. Съда оправда Герб и никой нищо не можа да докаже - даже Мая Манолова, ТЯ СЕ ИЗВИНИ. Само наляхте проценти в кошницата на орешарски.
531
3
 
10
 
! Отговори
До гласувал за Гроб преди 5 години
Значи живееш обграден от слабоумници! Не ти завиждам!
530
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 549Много си заблуден щом не можеш да различиш арогантността и уважението към хората. Такава наглост никъде няма в политиката в Европа.
529
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 554 - вие почнете политически репресии и бизнеса бързи ще избяга от България, ще последват фалити на банки и фирми. Знаем какво следва след Народния съд - България бива смазана.