Петров не казал "ненормални деца". Фалшива новина!

Депутатът се отрече от думите си, казани пред "Дарик"
Обновена: 16 ное 2018 10:27 | 16 ное 2018 10:23, Камелия Цветанова
68
Петров не казал "ненормални деца". Фалшива новина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

НФСБ излезе с официална позиция след скандала с депутата от политическата сила Петър Петров, който пред Дарик радио обяви, че децата с увреждания трябва да бъдат отглеждани в специални домове, а след това отрече да е казвал такова нещо.

"Тези деца, е моето дълбоко убеждение, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти", твърди той.

В аудиозапис, качен на сайта на радиото, Петров добавя, че е "виждал това чудо, как тези деца, ненормални във всяко едно отношение, как изнасят концерти, как рисуват" в един завод за телове до Мездра, чието име не може да се сети.

Още по темата

Няколко часа по-късно Петров се отрече от думите си: "Изобщо не съм казвал, че децата с увреждания трябва да бъдат оставени в домове, за да могат майките им да работят".

От НФСБ пък коментираха, че това е опит да се създаде фалшива новина.

В позицията на партия се казва: "Грижата, отговорността към децата с увреждания е обща – тя е както на семейството, така и на държавата, както на близките, ката и на специалистите".

"Споделяйки усилията на семейството, не подценявайки родителската грижа към всяко едно дете с увреждане, смятаме, че специалистите са тези, чиито квалифицирани услуги спомагат за неговото по-добро развитие. За нас това е отговорната позиция към децата с увреждания – а именно общата грижа на семейството, но и на държавата към тях", допълват от НФСБ.

Според депутатите на Валери Симеонов всичко останало било търсене на евтини спекулативни внушения и насаждане на напрежение в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
16
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Вече си мисля, че тези "патриоти" са агенти на турските служби. По телевизията на Господин Балевски си имат специално предаване за Турция. Там един турколог представя новините от турските медии. Уж критикуват но подсъзнателно величаят Ердоган. Повечето "патриоти" с турски фамилии, не се сещам за всички: Касабов, Джамбазки.. и.тнт.имат си и кубинец който рита бабички в метрото. Господин Балевски който също си пада по бабички е черкезин няма нужда да се доказва то си е изписано на лицето му.
10
4
 
17
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Продължава усилено настъпване на мотики и гребла от властта.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбъркал е човека бе ! Искал е да каже, че трите кресливи майки са ненормални, а не децата им !
8
4
 
23
 
! Отговори
111111 преди 5 години
Каза го. Снощи по Нова ТВ пуснаха записа. На всичко отгоре е и лъжец...
7
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрах че всики протести се прекратяват, защото пари няма.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои са медиите и журналистие, които пускат фалшиви новини избройте ги да не ги гледаме веднъж завинаги.
5
3
 
25
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Тези "патриоти" никак не са наред. Излиза патриота, изрича някоя глупост и после като го цитират медиите ги обвинява, че му манипулират думите. То не бяха усвоявания от оградата, от хотела златен рог, то не бяха замервания по сервитьорите по ресторантите във Франция, буйствания в Луфтханза, еротични снимки с голи статуи на Варадеро, продажба на българско гражданство на така наречените "македонци", един областен патриотин пък го бяха хванали заради нелегален трафик на бежанци.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАЗБРАХ, ЧЕ В НЕДЕЛЯ ИМА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ
3
3
 
23
 
! Отговори
червено син дедо! преди 5 години
А аз започвам да си мисля че туй нфсб е комплектовано от винкели и пр. студено или горещо валцовани профили!
2
11
 
13
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Нищо лошо не е казал Господин Петров. Но идеята да се създадат специално отглеждане на такива деца ще натовари допълнително бюджета. Тези пари могат да се ползват за бонуси в администрацията или обновяване на автомобилния парк на депутатите. Много евтино е децата да бъдат евтаназирани за да запазим стабилитета на страната.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи в радиото работят фалшиви журналисти, които пускат фалшиви новини.