Фандъкова: Оставката на Симеонов – добро решение!

Политиците да търсят решения, не да се състезават по говорене!
17 ное 2018 12:48, Елка Василева
47
Фандъкова: Оставката на Симеонов – добро решение!
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

"Оттеглянето на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение, което да позволи да продължи работата по законодателството за децата с увреждания, защото това е най-важното. Майките, всички близки очакват час по-скоро да се приемат промените в законите, така че да позволят и грижата за децата, и техният живот да бъдат облекчени. Вече има заложени средства в бюджета, така че наистина мисля, че нямаше смисъл всичко това да се забавя”. Това заяви столичният кмет и зам.-председател на партия ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред Нова тв.

Запитана дали оставката на вицепремиера е закъсняла, Фандъкова отговори: „Нагнети се напрежение, разбира се, по-рано трябваше да се получи извинението - вероятно това щеше да даде повече спокойствие, както на участниците в процеса, така също на законодателите. Всички, които участваха, мисля, че бяха засегнати”.

Още по темата

Фандъкова каза още, че големият въпрос е за средата, приемането на хората с увреждания, интеграцията на тези деца в детските градини и училищата и „тук ролята на медиите е голяма, защото ние трябва да се научим да живеем заедно с взаимно уважение и помощ към хората, които имат нужда”.

Във връзка с очакването оставката на Валери Симеонов да тушира общественото и политическото напрежение кметът заяви, че се надява да се успокои ситуацията, но не трябва да забравяме, че ситуацията е предизборна.

"Доста политически сили се възползват от всяко недоволство и напрежение. Лично моето разбиране винаги е било, че политиците, независимо на каква позиция са в дадения момент, трябва да търсят решения, а не да се състезават по говорене”, каза Фандъкова.

Столичният кмет предупреди, че за неделя в София са заявени 4 протеста, включително за хора, които са заявили, че ще дойдат от провинцията с автомобили.

„Да, разбира се, че всеки има право да изрази своята позиция, но нека не забравяме, че всичко това затруднява и движението в града и трябва някак си да намерим баланса за това”, каза Йорданка Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
14
 
8
 
! Отговори
Вицепремиер отстъпи преди 5 години
пред една шепа платени улични викачки?Това ли е добро решение? Това е резил!Накарали са го да си даде оставката, защото някой си е направил сметчица.Откъде накъде ще му търсят сметка заради израза "уж-болни деца"?! Той искаше да направи ревизия, за да установи точно тези и да не тежат на бюджета! Това щеше да бъде облекчение за всички нас,данъкоплатците!Защо медиите не коментират подхвърленото от някои викачки, че остават на протеста? По 930 лв и за болните, и за уж-болните! Какво още искат?
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите от всички цветове вече се изказаха против Симеонов. Истината лъсва за това кой стои зад тази гротеска: Ген Решетников добре пипа, но и хората не са толкова глупави за колкото ги взехаха; "майките" прогресивно опротивяха на всички а мутрите само като си покажат физиономиите в протестиращите скъпи коли ефектът става обратен. Радев няма достатъчно аргументи да направи служебно правителство, както му се иска очевидно!
16
1
 
20
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Сега трябва да последва твоята оставка за хаоса , който причини с некадърното управление на София!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалки сте бе Фандъкова оставка, едни гейове се качиха на главата на държавата сал един Симеонов нищо не може да направи с мекотели като вас. Как ще борите престъпноста като със всеки протест като зайци и всеки си прави каквото иска.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз пък викам, че оставката на Фандъкова е още по-добро решение, а най-добро е оставка да даде нейния кукловод Тиквата, още повече той вече няколко пъти я е давал, така е свикнал
13
1
 
17
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Боже опази ! Тая п***тица, почна да дава мнения и за вътрешната политика. Понеже направи София най-красивата столица в източна европа, като дори засенчи Прага и Виена, сега самоковската пръчка е готова вече за голямата политика. Както каза Босия - "Управляват ни хора, които не е трябвало да се раждат" ! ГЕРБ-ерска *** !
12
9
 
2
 
! Отговори
Вярно си казала преди 5 години
Показал ви е как и вие следва да постъпите! Браво г-н Симеонов, вие сте родолюбец, защото не сте се вкопчил във властта на всяка цена. Дори да сте обидили хората, ви е останала вероятно съвест, с която да осъзнаете, че те имат право. Истински вярвам дори, че ще се извините чистосърдечно!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо трябва да се научим да живеем със някакви които са безнадеждни?Те никога няма да се оправят.Потъващ кораб.Дори природата ги изолира ние да им строим паметници.Ми айде що не подаде оставка и да сложи неква с церебралба парализа за кмет?Щото всичкото им е едно лицемерие на червените пребоядисани.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво г-н Симеонов, имате моя глас занапред тия нагаждачи са готови на всичко само и само да останат на власт клякат като мишки пред всеки за да се нагаждат и да вземат бонуси.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А твоята кога?
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах колко е загрижена за хората по нужда.
7
6
 
6
 
! Отговори
с преди 5 години
Той Валери отдавна не желаеше да е в правителството и да работи с герберите.Опозна ги така да се каже,трябваше му месец два да ги разбере що за некомпетентни мошеници -жени и мъже са те . Но с финес финтира Андрей Райчев и Доган вчера ,направи за смях и протестите .Е,браво ,с достойнство .
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
госпожата Селяндъкова да иде да събере гащето и мрасотиите на Електората си - накичени на тротуара в центъра на София - бул. К.Виличков !
5
0
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Картофената да си гледа безкрайните и некачествени ремонти, че отдавна и тя е за изритване. Колкото за закъснялата оставка вече само тя не е достатъчна исканията на хората са ясни така повече не може да продължава.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката ви видя колко ви е акъла нарочно каза, че са кресливи майки за да не е виновен за бездействието на кабинета и се махна. Груб начин, но все пак начин.
3
5
 
4
 
! Отговори
с преди 5 години
Да,учудващо единствения който се бореше с ДПС обръчите,мафията и Домусчиев стана лош за всички .
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е защото развързва ръцете на Фандъкова и Борисов за още повече корупция.
1
2
 
14
 
! Отговори
ислямизация преди 5 години
Следващите сте вие всичките .30 г допуснахте исляма и ДПС и сега ви чакат един по един като преди турско .*** . Срам ме е от вас .