ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!

В Румъния вече са купили 57 000 хектара
Обновена: 19 ное 2018 10:19 | 19 ное 2018 07:00, Елка Василева
346
ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!
Снимка: архив, Булфото

Обединените арабски емирства (ОАЕ) искат да купят в България хиляди хектари земеделска земя като част от приоритетната си програма за продоволствена сигурност.

"Наскоро една от големите ни компании - "Ал Дахра Груп", се сдоби с 57 хиляди хектара земя в района на румънския град Браила. Идеята ни е да направим същото и тук, в България", каза пред "24 часа" Мариам ал Мехаири - държавен министър на продоволствената сигурност на ОАЕ.

По време на посещението си в София Мариам ал Мехаири се срещна с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и с министъра на икономиката Емил Караниколов. В делегацията са включени и хора от ръководството на компанията, която изкупува земеделски земи.

Визитата у нас е вследствие на проведените разговори между премиера Бойко Борисов и престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед ал Нахаян миналия месец.

Тогава за пръв път бе лансирана и идеята за изграждането на продоволствени хранителни хъбове на Балканите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още по темата: земеделска земяОАЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОставкААААА А А
276
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С любезното съдействие на гроб бг на тезгяха.
275
6
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Нормално... В Египет са 92 милиона араби, а само 5% от земята им е обработваема. Останалото е пустиня. Нормално е да искат да се заселят в България, защото гладът е по- силен от политиката.
274
1
 
17
 
! Отговори
raponeco преди 5 години
ревете сичките за земята, колко от вас се занимават със земя. ама нямало работници за по 200 лева на месец, немало пастири, немало това немало онова.... ръце имате ли да рупате с тех немски лебец и оландски домати. имате. действайте тогава.
273
2
 
24
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Хора! Това не е референдум! Те просто ни информират! За 30 г. много хора си продадоха земята на подставени фирми. Сега няколко човека притежават милиони декари и могат да ги продадат на който си искат. Не знам кой им плаща на тези хора за идващия геноцид, но явно е много, за да са склонни да затрият родината и народа си. Ето такива са тия за които гласуваха много - комунисти от ГЕРБ, ДПС, СДС, НДСВ, БСП, Патриоти, Мафиоти и друга из.ме.т! Кър.ле.жи, налазили от 70 г. тази страна! Смърт за тях!
272
1
 
30
 
! Отговори
men преди 5 години
видехте ли тиквонко какви инвеститори ни докара. ше докарат и двама трима шваби да програмират тракторите и една дузина сирижски бежанци от белите каски да пазят реколтата по 4 седмици в годината и до там. за бугаистанците работа у лидъл и у дойчистаня да сменят памперси.
271
5
 
1
 
! Отговори
Аграр интиликуауец преди 5 години
Миша им прудаами зимя, гат има... Гат няма, няма прудаами.
270
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предателското управление си прави гаргара с народа и всекидневни зулуми и гаври с всичко българско. Я, да заминават в ОАЕ и Япония и да не се връщат.
269
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предателите ще ни продадат земята на чужденци араби. Те ще се хранят, а българският народ ще мре. Защо не им продаваме храна и жито на арабите? Земя ще им продават.
268
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Земята е ОСНОВНО СРЕДСТВО със статут на цех или завод!Как е възможно изобщо да се продава земя!?Ще си докарат араби,ще им докарат и семействата,ще си направят жилища,и като станат някой и друг милион,и глей ко стаа!!!
267
1
 
16
 
! Отговори
*** преди 5 години
сор*осои*дна
266
0
 
26
 
! Отговори
не можеш преди 5 години
До Анонимен 284Става само с Индия,ама "ромът" не ще!А тва е пак поредната *** далавера!Що не купуват от Франция или Испания!?Удрят по най-бедните в Европа,разчитат да пробият от тук!Няма ли кой да го миряса тоя!?
265
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата работата е в това да изнесят чернозема..... в ОАЕ няма почва.... само пясък е.
264
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ОАЕ може да изнасяме много "ром".
263
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даване под наем ДА но закупуване НЕ. Идват орат сеят жънат прибират реколтата но си плащат НАЕМА ЗА ПОЛЗВАНЕТО НА ЗЕМЯТА. Тази земя колкото повече се използва толкова повече отслабва раждаемоста й. Земята е като жената. Идва момент в който спира да ражда. Това го знаят тези които не са еднокнижници и са с над 2 гънки в мозъчната си ***. А такива с над 2 гънки за съжаление се броят на пръстите на едната ми ръка.
262
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две години орат - после си е тяхна. Кеф им джамия, кеф им халифат, кеф им шариат.
261
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОАЕ да търсят да купуват земя в Африка.Арабите вън от България.Не желаем никакви инвестиции от тях,това е заробване и колонизиране.Да си ядат хотелите в Дубай.
260
3
 
32
 
! Отговори
seira преди 5 години
А, БЪЛГАРСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА, НЕ ИСКАТ ЛИ ДА СИ КУПЯТ ОАЕ?!...ВАШАТА М.А.М.А ПРОДАЖНА!!!!!ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА!!!НАРОДЕ!!!!!!!
259
4
 
36
 
! Отговори
seira преди 5 години
ОАЕ ВМЕСТО ДА ТЪРСЯТ, ДА КУПУВАТ ЧУЖДА ЗЕМЯ, ДА СЕ ПОУЧАТ ОТ ИЗРАЕЛЦИТЕ!ЕВРЕИТЕ ПРЕВРЪЩАТ ПУСТИНЯТА В ПЛОДОРОДНА ЗЕМЯ, А АРАБИТЕ - НЕ МОГАТ?!И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ!НЕЩО ДРУГО СТОИ НА ЗАДЕН ПЛАН ЗАД СДЕЛКИТЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЧУЖДА ЗЕМЯ:ТОВА Е ЗАСЕЛВАНЕ НА ЧУЖДЕНЦИ И ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ!!!ДОЛУ МРЪСНИТЕ ТЪРГАШЕСКИ РЪЦЕ ОТ ЗЕМЯТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА!!!НАРОДЕ!!!!!!!
258
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A V ANGLIQ VSICHKATA ZEMQ E NA KRALICATA A NIE SME BUNACI