ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!

В Румъния вече са купили 57 000 хектара
Обновена: 19 ное 2018 10:19 | 19 ное 2018 07:00, Елка Василева
346
ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!
Снимка: архив, Булфото

Обединените арабски емирства (ОАЕ) искат да купят в България хиляди хектари земеделска земя като част от приоритетната си програма за продоволствена сигурност.

"Наскоро една от големите ни компании - "Ал Дахра Груп", се сдоби с 57 хиляди хектара земя в района на румънския град Браила. Идеята ни е да направим същото и тук, в България", каза пред "24 часа" Мариам ал Мехаири - държавен министър на продоволствената сигурност на ОАЕ.

По време на посещението си в София Мариам ал Мехаири се срещна с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и с министъра на икономиката Емил Караниколов. В делегацията са включени и хора от ръководството на компанията, която изкупува земеделски земи.

Визитата у нас е вследствие на проведените разговори между премиера Бойко Борисов и престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед ал Нахаян миналия месец.

Тогава за пръв път бе лансирана и идеята за изграждането на продоволствени хранителни хъбове на Балканите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още по темата: земеделска земяОАЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
9
 
! Отговори
АДСИЦ преди 5 години
Представете си какво би станало, ако животновъдството беше на онова "умряло" според днешните либерасти СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ниво?! Ерго, трябва да признаем, че днес то не би могло да се развие до такава степен. Няма условия за това! Затова ядете испански, холандски и белгийски свинки и ***!А който не произвежда нищо, няма и с какво да плаща! Остават му само едни органи за продажба...
196
0
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Защо гледаме Румъния.Колко пъти се нанася България на картата на Румъния?Че продали 57 хил.хектара земя,все едно"бълха ги ухапала"А ние имаме земя,колкото да ни изхрани.Арабите няма да дойдат за няколко хектара,те ще искат цялата ни обработваема земя.Пък и ако румънците са сгрешили,трябва ли и ние да грешим?Защо не вземем нещо хубаво,ами само лошото?
195
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОАЕ докато търсят руснаците купуват!
194
2
 
9
 
! Отговори
АДСИЦ преди 5 години
Едно време, в зората на демокрацията имаше един ***, беше и министър за малко. Та той относно земята разправяше така - няма страшно кай, чужденците да ни купуват земята. Те вика, няма да я натоварят на камиони и да я изнесат от тук! Това му бяха доводите.Днес 25г по-късно, при изтърбушено животновъдство и намалели глави добътък с 10-ки пъти вече започнаха първите съседски войни за поляни, стърнища и пасища... Всеки си го има за свое и не пуска чужди животни...
193
0
 
25
 
! Отговори
АДСИЦ преди 5 години
Нека внеса малко яснота.1. Земята не се продава.2. Земята не се продава при никакви условия.3. И да нямаш преки наследници завещай земята на близки роднини и ня я продавай при никакви условия!За жалост голяма част от българското население продаде своите наследствени земи, за които не е положило и грам усилие!Трудно ще разберете доводите защо, то един ден вашите деца със сигурност ще ви проклинат ако продадете земята на дедите си.
192
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета коментарите-оставам с впечатление че мнозинството коментиращи все още мислят средновековно- сега сме 21 век и цената на зърното се търгува на борси и то международни-так че няма никакво значение чия собственост е важно е че ще имаме свежа валута и чуждестранна инвестиция
191
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
земята с пари несе купува тя те храни до живот на времето са се убивали за плодородни земи сега принтират долари и я взимат
190
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само ГЕРБ са национални предатели.И патриотите също.Нали заедно разпродават Майка България.И заедно водят антибългарска политика
189
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип земя трябва да може да се продава само на български граждани,доказващи при това произход на парите.На всички чужденци да може да се отдава само под аренда.Никакви офшорки,араби,китайци и т.н.
188
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са национални предатели.
187
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gadovete за това ли изгониха българите от България.
186
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Само като чета отзивите и ми става ясно кой от кой етнос е.Турците искат да продаваме земята си,че да идват да я заселват и то кой?-мюсулмани,разбира се .А българите искаме оставка на управниците,ако я продадат.Не продавайте земята на дедите ни,тя ще ни храни при суша и глад!!1
185
9
 
9
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Анонимен"Свещената" ти българска земя отдавна е разпродадена и ако арабелите наистина искат да купят част от нея, ти дори няма и да разбереш, защото никой няма да те пита. Знаеш ли истинските собственици на милиони декари земя в България?
184
1
 
13
 
! Отговори
123123 преди 5 години
Земя трябва да се продава само на граждани на държави от европейския съюз и то на такива, от киито и ние може да купим като физическо лице. Никакви араби и китайци, които изкупуват земя в Африка и Украйна не искам за съседи.
183
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камиларите ще ни владеят земята,българите ще им работят за 5 долара на ден.Даже може да ни пошляпват с бича.Отново роби
182
1
 
20
 
! Отговори
аз преди 5 години
това си е българска земя и тя не се продава на никой!
181
2
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Хайде да си го кажем в прав текст: България е вече бита карта и вече ни разпродават за да може да има заселване на новото население по тия земи. Само помислете: висока смъртност и емиграция, ниска раждаемост сред българсия етнос, цели територии са почти напълно обезлюдени...какво очакваме тигава?! Управляващи и охранени бизнесмени вече са си приготвили уютни имения и апартаменти по САЩ, Австралия и Западна Европа и само чакат посшедния звънец да се изпарят, а който остане тук да си бере гайлето!
180
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Майка ми има малко земя, например. И би я продала. Ако се стигне дотам - ще я откупя аз. Но на араби няма да я дам.
179
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1300 години сме на тази земя.И сега някой ще я продава?Оставка!Докато все още има България
178
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля да коментират хора които имат земяАз имам малко и ако ми дадат 15 000 лв на декар ще я продам