ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!

В Румъния вече са купили 57 000 хектара
Обновена: 19 ное 2018 10:19 | 19 ное 2018 07:00, Елка Василева
346
ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!
Снимка: архив, Булфото

Обединените арабски емирства (ОАЕ) искат да купят в България хиляди хектари земеделска земя като част от приоритетната си програма за продоволствена сигурност.

"Наскоро една от големите ни компании - "Ал Дахра Груп", се сдоби с 57 хиляди хектара земя в района на румънския град Браила. Идеята ни е да направим същото и тук, в България", каза пред "24 часа" Мариам ал Мехаири - държавен министър на продоволствената сигурност на ОАЕ.

По време на посещението си в София Мариам ал Мехаири се срещна с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и с министъра на икономиката Емил Караниколов. В делегацията са включени и хора от ръководството на компанията, която изкупува земеделски земи.

Визитата у нас е вследствие на проведените разговори между премиера Бойко Борисов и престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед ал Нахаян миналия месец.

Тогава за пръв път бе лансирана и идеята за изграждането на продоволствени хранителни хъбове на Балканите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още по темата: земеделска земяОАЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми дайте я на аренда бе, да я обработват - лошо няма!Що трябва да я продавате??Ааааа, комисионната ако е по-голема - друга тема е!
176
0
 
25
 
! Отговори
бай х преди 5 години
тикви продайте им сега и земята .. та после да внасяме и ядем арабски хляб за 5$ ....
175
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Недейте продава тази безценна свещена българска земя!
174
30
 
2
 
! Отговори
От провинцията преди 5 години
Браво браво! Нека идват! Имаме нужда от хора, които да населят пустеещите ни земи! Искаме села и градове пълни с жени и деца! Нещем *** и предатели! Нещем мрънкащи и бегащи българи! Искаме ХОРА! Да идват араби, бежанци, да заплождат българките, да правят дом и челяд, да обработват пустеещите земи!
173
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тази земя, хиляди са проляли кръв, а Тиквун ще я дава на ислямистите отново.ОСТАВКА!!!!!
172
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Земята е национално богатство,стратегическо за националната сигурност на държавата.Ние не можем да си я обработваме и да си продаваме продукцията ли?Това е схема на управляващите да получат бързи пари в брой и да се ометат в чужбина преди да ги стигне народното недоволство.Да захлебат за поколения напред пък българите кучета ги яли.Продадоха златото,сега земята.Следва гората,водата,морето?
171
13
 
2
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
Да я купят всичката! И без това ние строим само складове върху плодородна земя - от 4та категория нагоре!
170
0
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
До 178 Хаиде отиди да купиш земя в арабският Свят- ще те бият публично на площада с пръчки по ходилата - В Саудитска Арабия християни не пускат - В Израел за една педя земя се води кървава война !! Днес ще сеят чушки - а утре ще правят ракети и джамии
169
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб трябва непременно да се махне от властт MUXOBOIKO
168
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ СЕ ПРОДАВА. Това е свещен Българска земя. Като няма какво да ядът да си импортират от България. Няма да им ставаме роби на торбалните.
167
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тука става нъпрос за земя която вместо да пустее, ще бъде обработвана от арабска фирма"Ти за рента чувал ли си? Земята може да бъде обработвана и без да е собственост на този, който я обработва. Много от земеделците в България работят по този начин. Сключват договор за обработка на земята за няколко години и плащат рента на собствениците, а не я купуват от тях.
166
0
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
И земята ли ще продавате на чужди ислямски правителства бре ?? Това ли ви беше икономическите инвестиции ? Да продавате БЪлгарската земя !! Герб трябва непременно да се махне от властт - Те не са вредни а апокалиптични - за 10 г БГ се срина 2 милиона българи избягаха на където им видят очите !! 30 г ни управляват алчни предатели ! ДОКОГА??
165
38
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако малко си надскочите РАСИЗМА, ще осъзнаете че от икономически отношения със свръх богатите страни от залива, само можем да спечелим! Ама от де толкоз акъл в празната главица на ***? *** само за световни заговори мисли. Някой е умрял да ти краде бидона със зелето, ***! Тука става нъпрос за земя която вместо да пустее, ще бъде обработвана от арабска фирма, работниците може да са българи, така ще печели и фирмата и държавата.
164
0
 
42
 
! Отговори
смях преди 5 години
Това ще е най-голямото национално предателство, ако си продаде земите на арабите. Можем да им продаваме готова продукция. Но да си дадеш земята. Това е позор. Който и да подпише тоя догово заслужава да гори в ада !
163
0
 
30
 
! Отговори
ъ преди 5 години
Затова ли беше тънцът със саби?!
162
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би,но.....земя срещу петролни клденци с капацитет за добив на нефт поне 700 години,и.....качествен нефт,защото земята ни е с най голям хумусен слой в цяла Европа.
161
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а що да не им продаваме жито? ...макар вече веднъж да сме я сърбали попарата - 80-те години
160
0
 
38
 
! Отговори
Писна ми преди 5 години
Е това вече преля чашата
159
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редно е ние да обработваме земята си и да продаваме продукцията , иначе ще купуваме! Скоро време се очакват милиони климатични мигранти именно поради тази причина. Питейната вода изчезва на доста места по света. Почвата пресъхва и става неплодородна. За този проблем никой политик дори и не споменава..
158
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОАЕ купува земя на безценица за Турция