Депутати предлагат: Данък за мачовете в кръчмите

Основната цел е да се защитят авторските права на телевизиите
21 ное 2018 07:40, Александър Попов
93
Депутати предлагат: Данък за мачовете в кръчмите
Снимка: Булфото, архив

Ресторантите ще плащат такса, ако решат да привличат клиентела с с излъчване на мачове по телевизията. Това ще стане, ако бъде прието предложението на депутатите Данаил Кирилов от ГЕРБ и Емил Димитров от Обединени патриоти за промени в Закона за авторското право и сродните му права, които са внесени в парламента.

Предложеният текст гласи, че радио- и телевизионната организация, която е осъществила първоначалното излъчване или предаване на собствена програма, има право да разрешава срещу заплащане изпълнение на програмата пред публика. В момента такса за излъчване на телевизионна програма пред публика трябва да се плаща от организаторите на проявата или собственика на заведението, само ако хората са платили входна такса.

Идеята е това да важи за всички места, на които се пускат телевизионни предавания пред публика. Размерът на таксата за излъчване на телевизионни програми пред публика ще се договаря между всяко заведение или тяхна представителна организация и сдружения на радио – и телевизионните организации, гласи още предложението, цитирано от "Труд".

Депутатите смятат, че промяната ще доведе до по-добра защита на авторските права в съдържанието на телевизионните и радио програми, които в момента се излъчват публично без да са представени необходимите разрешения за това.

Друго предложение на депутатите предвижда кабелните и сателитни оператори, които разпространяват радио и телевизионни програми, да предоставят данни за броя на абонатите си, като се урежда тази информация да не представлява търговска тайна. Целта е изсветляване на пазара. В момента телевизиите и радиата трудно установяват реалния брой абонати на кабелните оператори, което е важно за да получат справедливо възнаграждение за своите програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
33
 
! Отговори
Следват преди 5 години
Заради тази новина още по-яки протести. Бойко сега напук ли ги мисли подобни данъци?Нали минахме на цифров сигнал??? Какво повече иска? Гледането на телевизия не е безплатно. И за най-дребните радости трябва да даваме пари.
24
2
 
2
 
! Отговори
USA преди 5 години
Исках да кажа ЧУМПИЛИ
23
3
 
33
 
! Отговори
D[V01D] преди 5 години
Скоро и данък ходене до тоалетна ще помислят дали да не се въведе. Явно заемите, които Бойко тегли преди време е дошъл момента да се изплащат вече. С тази идея най-много да сплотят хората да не ходят по кръчми, а да си се събират повече по домовете . Собствениците на заведения ще са мн радостни. Евала мизерници. Яжте и пийте на гърба на народа докато можете. Скоро ще видим по бесилките.
22
2
 
24
 
! Отговори
USA преди 5 години
Да сложат и такса гол с повече голове мачът ще е по-интересен. Ха, Ха. Как е възможно такива му пили да качим на върха на държавата
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей..... не се наядохте!
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под завоалираната идея за защита на авторските права, прозират само користни цели. Още и още пари, колкото може повече да бъде отнето от хората. Управлението на ГЕРБ е все повече диктатура а живота става все по труден. Добре са само едни около 100 000 души, които ни убеждават, че те са най-работливи, най-умни, най-предприемчиви и за това те са добре, а ние останалите сме мързеливи и глупави, за това и сме бедни
19
2
 
32
 
! Отговори
7 преди 5 години
На тия горе само данъци им се въртят в главите даже и когато спят. Сигурно са я закъсали много яко.
18
2
 
37
 
! Отговори
Наистина ли??? преди 5 години
Няма друга такава държава. Ако някой отиде на заведение, в което пускат стил музика която клиентът харесва сигурно и той ще плаща донък задето я слуша. Да питам и Бойко данък за мръсния софийски въздух дето Европа ни глоби, кога ще въведе? Да знам да емигрирам преди това.
17
3
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Имам някакво странно съмнение че ХАЗНАТА е празна !!! Скоро и банките ще фалират бягайки с печалбите -- защото повечето банки са на франчайзинг-- държани от същите тези хора -както и застрахователните компании са тяхни ! Явно много бързат - след като и земята на България искат да продадът завинаги - на арабските престилки които търсят точно такива продажни правителства
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа се е хвърлил на ядене и пиене, като за последно.Заведения по центрове на градовете - препълнени.ГЕРБ ще ви оправи !
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сифон бе драги зрители,от утре ще ми искат и пари щото лягам до жена си .
14
2
 
29
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Не им ли стига че има реклами
13
2
 
37
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Тоя гела с неговите жалки "спортни" телевизийки не стига, че взима по 7лв. на абонамент ами иска и още пари!! НЕ СЕ НАЯДОХТЕ ЕЙЙЙЙ МЪРШИИИИ!!
12
2
 
38
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Те такава луда идея при Тошо нямаше как да се появи.Сега Бойко я отменя и рейтинга нараства.
11
2
 
29
 
! Отговори
Станчо преди 5 години
А данък такса въздух ?
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да мине номера.Ако пък мине и тази глупост,гласувалите с ''Да'' тропосери заслужават по 10 волски бича и пускане в селски нужник с главата надолу!
9
2
 
40
 
! Отговори
Бай Шилв преди 5 години
Тея безделници се чудят какво да измислят.90 процента от тях са там само да натиснат копчето за което им е наредено.
8
2
 
51
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Имам чувството че ГЕРБ се борят всеки ден как да паднат по бързо от власт и да бъдат изгонени позорно както винаги-Явно този път са се самозабравили в данъчната си и всякаква политика-За 10 г вече в БГ нищо не работи-здравна система в колабс -съдебна система с огромна корупция -пенсионна система без бъдеще и смисъл-социална система болен здрав носи-Монополи и банки срещу гражданите-произвеждащи мигранти- Инвестиции нула-Отровни храни навсякъде -СИСТЕМАТА УБИВА ДОРИ СЕБЕ СИ Bulgariq easy to find
7
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно и данък "изхабени зъби" ще се въведе за кръчмите в които се хранят / плюскат/ депуткотатите ни. Това е взаимствано от ДПС.
6
3
 
44
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Малко им е оставка на тия и$роди...