Марияна се закле във всичките си действия да се ръководи от... народа

Нито един от патриотичните депутати не се изказа за нея
Обновена: 21 ное 2018 13:24 | 21 ное 2018 13:23, Камелия Цветанова
74
Марияна се закле във всичките си действия да се ръководи от... народа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Марияна Николова е новият вицепремиер по икономическата и демографската политика.

Тя седна в стола на хвърлилия оставка Валери Симеонов с подкрепата на 116 депутати от мнозинството. 62 от БСП и ДПС бяха против, въздържали се нямаше.

Николова се закле в парламента и обеща да се ръководи във всичките си действия от интересите на народа.

Тя е вторият вице от квотата на Обединени патриоти наред с Красимир Каракачанов, но нито един от депутатите от малката коалиция в управлението не се изказа за нея.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов пък не дойде в парламента, за да я представи, а остави това на Каракачанов.

Още в началото на дебата, който продължи над четири часа, за оставката на Симеонов и избора на наследничката му, червеният Драгомир Стойнев призова Николова да не става вицепремиер.

"Откажете се от поста, няма да имате нужната подкрепа", призова той и настоя с Валери Симеонов да си тръгне цялото правителство.

"Симеонов си отива, но и остава. На негово място идва поредният заместител", скочи Стойнев.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък се оплака, че премиерът се е отнесъл неуважително към законотворците.

"Тук е най-важната институция на България, а премиерът унижи парламента, 10 години в управлението той налага този стил, няма държавност, няма институции, един човек налага еднолично управление", настоя тя.

Според нея оставката на Симеонов не решавала нито един проблем, защото управляващата коалиция не е за политики, а за власт, пари и постове.

"Две години скандали и нестабилност в управлението, две години спорят за това кой какъв пост да заеме, кой какви лобистки интереси защитава, караници за постове, за влияние, за власт", обвини тя.

Нинова смята, че властта си живее в собствен свят, който не кореспондира с реалността и заради нейното високомерие и арогантност хиляди хора са на улиците.

Така че тя отново призова от парламентарната трибуна за нови избори.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов не й остана длъжен и обвини левицата в популизъм.

"Уважаеми колеги от ляво, това не са политики", скочи той и настоя, че ГЕРБ има програма за целия си мандат и до момента управляващите не са отстъпили от заложеното в нея.

Вежди Рашидов от ГЕРБ пък се обиди от думите на Нинова за лобизма и скочи, че той като министър не е лобирал за никого и не е честно така да се говори за неговите колеги.

Много олигарси обаче били ходили при него, докато беше министър и заради това и се обърна към левицата: "Ако напиша книга ще ви стане лошо, молете се да не живея дълго, защото и аз съм решил да напиша книга като Бербатов".

Според Тома Биков от ГЕРБ пък БСП пак говори за смяна на модела, но не казва какъв е той.

За Рамадан Аталай от ДПС нещата в коалицията не вървят добре.

"Скандали всяка сутрин, а на премиера вече не му е удобно да дойде да седне тук до Каракачанов, защото Вие, г-н Каракачанов, със синята каска целите да помирите, тези които търсят единствено личен интерес", коментира той.

Според него кабинетът "Борисов" 3 е порочно заченато управление, а оставката на Валери Симеонов толкова закъсня, че вече и политиците нямат идея как ще се справят с бунта на протестиращите.

Накрая думата взе и вицето Красимир Каракачанов, за да порицае депутатите, че не са обсъдили по същество оставката на Валери Симеонов и не е имало нито един въпрос към предложената за поста му Марияна Николова.

Според него явно целта на този театър, който разиграха от БСП, е била да се превърне дебата във вот на недоверие срещу правителството.

Каракачанов похвали кабинета и обяви, че от миналата година се вдигат парите за армията, за полицаите, скачат и доходите.

Той обвини левицата, че се опитва да си решава вътрешните проблеми, "клатейки държавата".

"Най-масови и най-озверелите протести бяха, когато БСП управлява държавата", скочи вицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
50
 
! Отговори
Боже мили преди 5 години
Откъде намират тези карикатури - малокултурни, без управленски знания, антипати, ... . Заради такива народът ще те свали, Бойко. Няма да ти помогнат западните приятели. Абе, преди да ги назначите, дайте им един тест: кой е Зевс, къде е Гибралтар, кои са аборигените, кой е открил Америка, коя година е създадена БЪЛГАРИЯ??? и ТОГАВА ГИ НАЗНАЧАВАЙТЕ ... то е ясно, че не ги избирате... Днешният порочен "избор" на тая *** за ЗАМ. ПРЕМИЕР, не за хигиенистка, показа, защо сме последни!
28
2
 
33
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
"Марияна се закле във всичките си действия да се ръководи от..." ЗАПОВЕДИТЕ, ЗАРЪКИТЕ И НАРЕЖДАНИЯТА НА МИЛИЧКИЯТ ВАЛЕРКА СИМЕОНОВ!
27
32
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Комунягииииии, сънувате ли Бойко? Хахахахаахаааааааааааааааааа....
26
0
 
31
 
! Отговори
Поговорка преди 5 години
Днешните управници не обичат дебели книги, но това не е проблем, могат да компенсират като четат пословици и поговорки. Може и малко народни приказки. Не са дебели книжки и са разбираеми, ама са много поучителни. Четете, господа, и да знаете, страхът е лош съветник.
25
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в деня на християнското семейство видният "патриот" Симеонов преотстъпи поста си на вицепремиер на любовницата си
24
5
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Тази ли е русата жена, дето ще оправи България ?!
23
2
 
37
 
! Отговори
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА преди 5 години
Тая явно е много добра флейтиска в леглото на Винкела,щом същия я издигна за вицепремиер на неговото място,сега и дебелия суджук от Банкя може да я опита,,,опа забравих ,Боцко си пада по нестандартния кекс ,питайте симитлийския кмет Поли.
22
1
 
27
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Като гледаш назад, няма и да осмислиш смисъла на улицата днес. Всичко тече, всичко се променя... А който има мозък, ще види, че качеството на живот трябва да се промени, трябва да се промени отношението към народа, да не ни мислят за неграмотници като съдят по себе си. Днешният фарс с новия вицепремиер ясно показва качествените разломи в обществото.
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като им се обадят от Брюксел или от американското посолство всички клетви забравят !
20
1
 
21
 
! Отговори
По-зорно преди 5 години
Явно няма да стане полеката, а ще бъде по-зорната...
19
1
 
18
 
! Отговори
33 преди 5 години
Политологическият ментор на ГЕРБ господинчо Тома Биков днес в дебатите демонстрира исотрическа и политологическа неграмотност за революциите като свърза Робеспиер с Ленин и пр.Той не знае,че идеите на Великата френска буржоазна революция са повлияни е заимствани от Американската революция..,която завършва приблизително 10 години преди това.Един световно известен философ писа,че идеите на американската революция въздействат като камбанен звън за френската буржоазия.Така ,че той обиди и САЩ с това
18
8
 
1
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 11. Де ж ву знаеш какво е, нали? Щото тези закани и призиви ги четем и слушаме от 2013. Сега сме 2018. Няма да ви се отвори червеният парашут.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те всички така са се клели ,но от клетвите им няма полза БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВА !
16
2
 
3
 
! Отговори
Илюзия преди 5 години
Спокойно, Боко и Цецо ще изватят парата и ще се справят.
15
25
 
3
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
До 3. НАРОДЪТ не е на улицата, той беше там по времето на Орешарски. Сега сте няколкостотин жалки отрпки, които не знаят какво искат или по-скоро платени от БСП кресливи пичлемета. А за мачкането, ще смачкате само топките на Боко след употреба.
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Това заслужавате.Щом БСП се гаври с държавата 1 месец ,заслужавате да ви управлява любовницата на шефа .
13
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе, няма ли най-после да ги направим тези предсрочни избори, за да видим поредния резил на БСП.
12
3
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Ох, искам да дойде време Драго Стойнев да го предложат за министър, за да види каква ще е "подкрепата" за него.
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой от обединените патрЕотЕ не се бил изказал за Марияна. Ами, че те изобщо не я познават, а някои от тях я виждат за първи път хахаха Пълен цирк.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хейде ходете си всичките у дома, спорете си в къщи с жените и мъжете, с приятели на чашка , стига сте се излагали.