Радев: Не подкрепям австрийската декларация за въгледобива!

Трябва да съхраним работните места на миньорите, категоричен е той
Обновена: 30 ное 2018 17:07 | 30 ное 2018 17:07, Анисия Иванова
26
Радев: Не подкрепям австрийската декларация за въгледобива!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев не се присъединява към декларацията за прекратяване добива на твърди изкопаеми.

"Президентът на Австрия изпрати декларация до всички държавни глави от ЕС с призив да се прекрати добивът на твърди изкопаеми. Този призив ще бъде отправен по време на форума в Катовице. Аз съм отговорил на неговата декларация, че не се присъединявам към нея и съм изложил мотиви. Мога да кажа, че моята позиция по въпроса е ясна още от началото на моя мандат и с позициите и действията на служебното правителство. Ясно я заявих и на пресконференцията с президента на Полша“, заяви държавният глава.

Още по темата

На срещата с представители на синдикатите на миньорите,той потвърди, че е готов за диалог, защото това е изключително важен, стратегически отрасъл за България.

От Министерски съвет ми изпратиха предложение за изказване на форума в Катовице, но сме разработили друго с много по-категорична национална позиция, каза президентът Румен Радев, цитиран от "Фокус".

Радев обясни, че има координация с Министерски съвет относно позицията, която ще изкаже на форума в Катовице.

"Благодаря на Министерски съвет, че ми предложиха и изказване на английски език, което да прочета от трибуната на този висок форум, но аз имам малко по-различно мнение. Считам, че това изказване е добро, но освен подкрепа за решенията от Парижкото споразумение, не виждам категорична позиция. Затова сме разработили друг вариант на моето изказване с една много по-категорична национална позиция и съм го изпратил за съгласуване в Министерски съвет“, заяви президентът.

Той посочи, че ще даде на синдикатите и двата варианта. "И който изберете, съм готов да заявя него от позицията на този висок форум. И смятам, че въпросът е достатъчно сериозен и важен за страната от стратегическа гледна точка. Той изисква ясна визия, стратегия от дългосрочен хоризонт и честност от страна на управляващите по отношение на целия бранш. Иска ясен ангажимент и за развитие на въгледобива, и на нашите ТЕЦ-ове, и на начина за разпределяне на студения резерв. И за бъдещето по какъв начин може да стане преструктурирането на сектора“, каза още Радев.

"Със синдикатите и правителството сме на едно мнение – Парижкото споразумение трябва да се изпълнява, но без завишаване на целите“, посочи президентът.

Държавният глава беше категоричен, че България трябва да съхрани работните места на миньорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Мега миньор преди 5 години
...тогава следват тройни сметки и режим на тока. След някоя година изтичат и блоковете на аеца и тогава мрем на цяло. Колко бе умници замърсява тец с мощност 3000мгв...китай за последните 2 години имат изградени мощносни от гига вати...Да не би всички коли в софия и пловдив да замърсяват по малко ,а в париж е берлин с мегазаводи и индустрия...ми спрете си заводите бе хитреци...само лайнна от ес...ще ядем дървото. И не да ми говорят за преминаване към нещо друго си,демек газ. Има въглища за100 г
23
0
 
3
 
! Отговори
Мега миньор преди 5 години
Колко пъти трябва да ви се обясни бе псевдо патриоти. Закрият ли мините...мрем. Едно всички,които работим тук...друго всички в ная малка и бедна държава. Това е най голямото държавно...печелившо ...предприятие. Точно за това е и трън в очите на баба ти меркел и гн макарон. Дава ни независимост и сигурност. Ок закриваме ги. Правят теца на газ ииии тогава всички сте на улицата с тройни сметки за тока. Но това не е всичко...на бай Владо путин неска не му е кеф и спира кранчето ако не плащаме двойно
22
5
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Отново призовавам Румката да забрани чадърите.
21
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до 22.."гащник" казваш? Аз мисля..Че ти самият си гащник! Малко момченце.Което не уважава миналото на държавата си! А то е.Защото го е нямало тогава! -:) Знаете само ЕС И Америка! И да оплювате братска Русия! Знаеш ли кое е най унизителното за един човек? Едва ли се сещаш! НЕЗНАНИЕТО МОЕТО МОМЧЕ! Когато го разбереш .Вярвай ми.Много неприятно е усещането! -:( А иначе..има много сайтове за развлечения! И ако нямаш какво смислено да кажеш.Просто замълчи! По достойно е мисля! -:)
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гащника не е ли в Буенос Айрес на срещата на г20?
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е изключително важен, стратегически отрасъл за България....До кога да ви уча? Най важния отрасъл в България е Чиновничеството! Но по принцип е прав - нямаме машиностроене, но тенекеджийство, няма електроника, ама има бушони и.т.н.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДе факто против какво? Поясни ,бе, човече!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покрай 500 миньора, сега Ковачки ще спонсорира кумунягите на следващите избори
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой разбра ли в същност какво мнението на Радев ?Само се подразбира, че де юре той е на мнение, но де факто е против !
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравления за г-н Президент Радев! Политиците ни трябва да защитават ПЪРВО БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, а после, според дадено положение, и ако си заслужава и чуждите такива! Разбира се, че НЕ одобрявам политика , която да е против Русия!А относно ЕС, Германия и Австрия, просто да получат от нас, българите по един среден пръст! България е направила МНОГО компромиси и жертви от своя страна! Трябва да им покажем на онези бо.клу.ци, че не трябва да се отнасят с нас като хора 10 ръка и роби!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравления за г-н Президент Радев! Политиците ни трябва да защитават ПЪРВО БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, а после, според дадено положение, и ако си заслужава и чуждите такива! Разбира се, че НЕ одобрявам и съм политика , която да е против Русия!А относно ЕС, Германия и Австрия, просто да получат от нас, българите по един среден пръст! България е направила МНОГО компромиси и жертви от своя страна! Трябва да им покажем на онези бо.клу.ци, че не трябва да с еотнасят с нас като хора 10 ръка и роби!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като се изказа против Русия,че нападала украйна чии интереси защищаваше,дали не на краварите?Кой? Радев или Плевнелиев? Дай някакво доказателство или статия.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като се изказа против Русия,че нападала украйна чии интереси защищаваше,дали не на краварите?
11
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
С влизането на България в ЕС се затвори завода НАМО във Варна. Правеше дизелови двигатели - Перкинс. Затвориха го щото били замърсяващи.Немците му намерили цаката с онова софтуерче. Някой да е затворил фолксваген или да го е накарал да си вземе обратно лъжливите дизели и да върне парите - както стана в САЩ.
10
9
 
19
 
! Отговори
Дъблин преди 5 години
Най после истински президент да отстоява българските интереси,не като предишният ***
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да подкрепями ли като какви ни налагат декларации се пита в задачата ? Hие пишем ли български декларации за немския въгледобив сега искат да ни унищожат и мините и само немците да продават *** да идат да се гръмнат, малка БГ няма как да замърсява, колкото една Германия в никой случай. Цялата работа е. че сме конкурeнти и Германия натиска васалите си да ни мачкат. От тез психари дето искат да пръскат земята със серен диоксид акъл не щем и декларации .
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на резидента. Взе си поука от братскаа критика на най-главния руски поп и сега говори съвсем политкоректно за величието на кремълската шайка. По-напред беше съвсем невъздържан и крайно невъзпитано благодари на някакви си украинци, финландци, румънци и молдовци за т.н. освобождение на България от Османско робство и преминаването му в благородното и богоугодно и православно руско робство.
7
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да съхраним работните места на миньорите, категоричен е той.Ами да може да назначи няколко хиляди миньори в бъдещата си партия на хранилка. Резидента знае че от шахтьорите може да направи мобилни бойни групи които да отцепят черноморското крайбрежие и да поканят в него руски пирати.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вървяи по дяволите Австрия що крадени български пари се изпраха там.
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като какъв не си съгласен.Какви правомощия и отговорности по въпроса имаш.Правилно ,но приказките ти нямат никаква стойност.Само пиар.