Крусев сдава стола до кметицата. Обвиняем от Темида за гафа на "Графа"

Зам.-кметът се задържа на поста си малко повече от година
Обновена: 4 дек 2018 14:53 | 4 дек 2018 13:21, Камелия Цветанова
107
Крусев сдава стола до кметицата. Обвиняем от Темида за гафа на "Графа"
Снимка: Булфото, архив

Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка заради ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Причината е, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта.

"Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата", заяви той.

Крусев отсече, че ще направи нужното, за да защити името си и точно заради това е хвърлил оставка.

Още по темата

Той допълни, че от общината оказват пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

"Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие", обясни още досегашният заместник на Йорданка Фандъкова.

"В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на Прокуратурата", коментира Евгени Крусев.

"Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам Прокуратурата да го установи", каза още той.

Според него ул. "Граф Игнатиев" "от един ориенталски битак става една от красивите улици на София".

Крусев бе на поста малко повече от година, който зае, след като предшественикът му на поста Любомир Христов също подаде оставка след скандал с ремонт на спирки.

Вчера той получи призовка от прокуратурата заради ремонта.

Самият Крусев в понеделник твърдеше, че призовката му е да даде само показания, а днес вече се оказва обвиняем. 

В края на октомври държавното обвинение започна проверка след информации за нарушения на Закона за обществените поръчки за ремонта на "Граф Игнатиев", който е на стойност 24 милиона лева.

В основата на съмненията за злоупотреби при търга са т. нар. виброизолационни подложки по трамвайното трасе. Те би трябвало да поемат до 80% от трусовете, предизвиквани от трамваите. С този аргумент Столичната община поставя стриктни изисквания в обявената обществена поръчка. Тези подложки трябва да са изработени от нов материал и да са с маса около 5 килограма на квадратен метър.

За участие в търга са допуснати 4 фирми. Две отпадат, защото не отговарят на изискванията. Едната фирма - "ПСТ Градска среда Зона 2", е отстранена, защото предлага виброизолационни подложки с маса над 15 килограма на квадратен метър или три пъти повече от изискването.

В крайна сметка победител в конкурса е "Джи Пи Груп". Но според инициативата "Спаси София", след като печели търга, фирмата започва да полага съвсем различен материал.

Но промяната на вида на използваните подложки не е по решение на победителя в търга. Повече от месец, след като "Джи Пи Груп" вече е започнала строителните дейности, възложителят Столичната община променя изискването за материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
първият бушон изгърмя за да се запазят спонсорите нищо ново подслънцето
78
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проглушихте ни ушите с този ремонт. Какъв е проблемът там не разбирам?
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната глупост е паметни плочи на всеки метър по Графа.Остроумни са се подиграли с творението,като са наслагали венци и цветя.Пълна глупост.Най-много някой да се претрепе в тъмното.
76
1
 
22
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
До 73За твое сведение никога не сме газили в калта.по Графа Преди 40-50 години беше стъргалото.на софиянци. Графа беше. Култова улица.с много заведения, книжарници, заведението Севастопол. Като някой столичанин в повече пише глупости,за да си погали егото е смешноЗа съжаление тези хора са повече от софиянци и налагат унищожаването на града ни и историята му
75
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната калинка отлита, но на клончето на картофената царица ще кацне следваща калинка.Вместо да си иде кметицата, заедно с цялото ято калинки...
74
3
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ми естествено че Крусев не може да контролира GPгруп. Фирма като нея може да назначава зам кметове колкото си иска.Човеко е бушон - зимал е хубава заплата - вече нема. И толко.
73
1
 
13
 
! Отговори
Алабалистика преди 5 години
При Иванчева ли ще ходи или малко предстамление-колко сме критични.А на бас,че нищо няма да последва,защото и тоя и фандък са пионки на когото трябва,а прокуратурата е наша.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търг по български
71
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като видиш как се работи ще ти стане ясно че този кмет ако ще да е северно корейският президент няма как да ги накара да работят по-добре, какво искате от горкият кмет, той да не е баба Ванга да знае предварително какви зулуми ще направят. те хората толкова си могат, фугите ги пълнят като омазват всичко, а дори след супер старателно подреждане някой минувач пешеходец ще разкриви всичко. След 30 години всичко ще се прави наново, радвайте се че няма да газите в кал и това е.
70
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам радоста,злорадството и ниските инстинкти на някои, пишещи мнения! Провеждате някаква своя война на обиди,отмъщения,заклинания! Ако има проблем,той е административен,ще се провери! Навсякъде виждате кражби и престъпления,лъжи! Спокойно и с оптимизъм за дълъг живот!!!
69
1
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
И сега прангите и в съседната килия на Иванчева. Дали?Тоя е от котилото, за бушон ще е съгласен, ама ако го притиснат и си отвори устенцата.Ще се посипе една миризлива история.
68
2
 
13
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
До пост 65 бачкатор от соца.Ти си толкова бачкатор от соца колкото аз бачкатор на цар Симеон1.По времето на соца за една открадната тухла отиваш да бъхтиш 1 един месец в някоя тухларница.
67
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на Крусев трамваите не се блъскат на завоя, което щеше да е върховен гаф на проектанта.
66
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие какви си мислите, че всичко ще бъде все едно е излязло от компютъра с прави ъгли и подравнено под лазер ли. На тези работници вечно не им се плаща достатъчно и работят с 10% точност, което значи с каквато точност според градусите и на зулумите се вика че са компромиси.. А колко от вас ще го направят по-добре..
65
3
 
20
 
! Отговори
тука е така ; преди 5 години
След като си подадеш оставката и поемеш,,отговорността,, те преместват за награда ,че си бил бушон на по--добър пост !
64
13
 
4
 
! Отговори
бачкатор от соца преди 5 години
Хаха бай Вълчо се изказа. Такова крадене като едно време по бригадите не са виждали днешните кокошкари. Изнасяхме народна стока с чували. Затова го обичахме и все още с умиление си спомняме бай Тошо.
63
4
 
23
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Мой приятел има апартамент на ,,Графа,,. Бивш архитект сега пенсионер.Работил е в соф. община през 70 и 80 те год. на мин. век.Вчера на чаша вино съвсем спокойно, без умисъл ми сподели,че такава кражба по негово време не е могла да се случи.,, Хората имаха респект към изпълнението,,,,Бордюрите се брояха тогава,,.Не мога дам оценка кога една партия се е сраснала с властта. Сега или тогава.Зная обаче, че ПП ГЕРБ е вредна за гражданите на България.Затова избори и всички гербери при Иванчева.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички ни е ясно, че този така наречен бушон няма да лежи ефективно ако бъде признат за виновен. Най-много някоя глоба или условна и ще бъде свободен да си харчи дяла от откраднатите пари от ремонта на гафа...
61
1
 
8
 
! Отговори
<<< преди 5 години
До Дедода отиде при Иванчева да и прави компания
60
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крусев на практика от студентската скамейка, сяда на зам.кметския стол. "професионалния му опит" е, че 6 месеца преди да го изстрелят за зам.кмет по транспорта е бил експерт в общината. Типична Калинка на ГЕРБ.