Крусев сдава стола до кметицата. Обвиняем от Темида за гафа на "Графа"

Зам.-кметът се задържа на поста си малко повече от година
Обновена: 4 дек 2018 14:53 | 4 дек 2018 13:21, Камелия Цветанова
107
Крусев сдава стола до кметицата. Обвиняем от Темида за гафа на "Графа"
Снимка: Булфото, архив

Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка заради ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Причината е, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта.

"Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата", заяви той.

Крусев отсече, че ще направи нужното, за да защити името си и точно заради това е хвърлил оставка.

Още по темата

Той допълни, че от общината оказват пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

"Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие", обясни още досегашният заместник на Йорданка Фандъкова.

"В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на Прокуратурата", коментира Евгени Крусев.

"Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам Прокуратурата да го установи", каза още той.

Според него ул. "Граф Игнатиев" "от един ориенталски битак става една от красивите улици на София".

Крусев бе на поста малко повече от година, който зае, след като предшественикът му на поста Любомир Христов също подаде оставка след скандал с ремонт на спирки.

Вчера той получи призовка от прокуратурата заради ремонта.

Самият Крусев в понеделник твърдеше, че призовката му е да даде само показания, а днес вече се оказва обвиняем. 

В края на октомври държавното обвинение започна проверка след информации за нарушения на Закона за обществените поръчки за ремонта на "Граф Игнатиев", който е на стойност 24 милиона лева.

В основата на съмненията за злоупотреби при търга са т. нар. виброизолационни подложки по трамвайното трасе. Те би трябвало да поемат до 80% от трусовете, предизвиквани от трамваите. С този аргумент Столичната община поставя стриктни изисквания в обявената обществена поръчка. Тези подложки трябва да са изработени от нов материал и да са с маса около 5 килограма на квадратен метър.

За участие в търга са допуснати 4 фирми. Две отпадат, защото не отговарят на изискванията. Едната фирма - "ПСТ Градска среда Зона 2", е отстранена, защото предлага виброизолационни подложки с маса над 15 килограма на квадратен метър или три пъти повече от изискването.

В крайна сметка победител в конкурса е "Джи Пи Груп". Но според инициативата "Спаси София", след като печели търга, фирмата започва да полага съвсем различен материал.

Но промяната на вида на използваните подложки не е по решение на победителя в търга. Повече от месец, след като "Джи Пи Груп" вече е започнала строителните дейности, възложителят Столичната община променя изискването за материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният "бушон", незнайно как назначен, също така изгорял. Тресе ги предизборно, но и необратимо.
38
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друг трябваше да е овиняем, този е просто момче за поръчки. Къде е отгоговорността на Фандъкова? Тя чиста като сълзица? Да не говорим, че и даскалицата е кукла на конци, а онзи от Банкя дето я командва по телефона, на него все опозицията му виновна...
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закъсняло!!!Скоро може да се окаже и с обвинение!Не, че ще го докажат - държавата /ГЕРБ/, си пази пиленцата!А Фандъкова кога?!!!
36
3
 
25
 
! Отговори
Бушоните преди 5 години
Бушоните един по един гърмят, а Кметицата... цялата в бяло.Утвърден стил на ГЕРБ !!!Вицепремиери и министри гърмят, а Боко целият в бяло
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, че няма и оставка на Фандъкова, която е реално отговорна за всички провали с ремонтите на градската среда в София последните години, за липсата на мерки за мръсния въздух и за тотално неадекватната общинска администрация.
34
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Фандъкова и сече пипето и няма как да я хванат, че краде.
33
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога социалистическите из роди ще понесат някаква отговорност и ще подадат оставка?
32
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Изобщо не е гаф, а кражба на много милиони.
31
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резервният бушон гръмна. На София й трябва опитен, образован и почтен мениджър. Тази жена нека си почине малко от непосилната работа да разпределя милиард и половина бюджет.
30
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинете, но това не просто гаф, а мегагаф.Бяха откраднати 24 милиона за ремонта на Граф Игнатиев, срокът за пускане на трамвая е просрочен няколко пъти и не е ясно дали въобще ще тръгне някога.Не само някакво си протеже сукалче да подава оставка, а цялата крадлива шайка в Столична община, начело с Фандъкова.Щом Иванчевая я опозориха и държаха 5 часа насред платното и я арестуваха с 2 батальона жандари, то Юрданка трябва да бъде арестувана с тежка техника и помощ от НАТО.
29
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърници, събрани от села и паланки, РАЗКОПАХТЕ, РАЗОРАХТЕ и УНИЩОЖИХТЕ красивия ни град София.ОСТАВКА !
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо румънските прокурори не преджапат Дунава...?
27
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недоумявам, как една детска учителка може да бъде кметица на 2 милионен град?Но като си помисля, че една мутра може да бъде премиер, вече разбирам!
26
1
 
34
 
! Отговори
щек преди 5 години
Гаф? Това не е гаф! Това си е крайна наглост и безотговорност. Гаф би било ако някой нов служител е поръчал грешни павета примерно и после трябва шефа му да се разправя с доставчика да ги сменят. Все едно да кажем, че цялото управление на ГЕРБ до момента е просто гаф...
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1.Не е подал оставка, а са му я подали.2.Наивникът ще напусне кметството с белезници, а вероятно ще го закичат с някое обвиненийце.3.Тарикатите пак ще отърват кожата.
24
0
 
28
 
! Отговори
АМАН преди 5 години
А ФАНДЪКОВА КОГА??????
23
1
 
35
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Герб кога ще сдава стола ме интересува. *** всичко, тока, бонус малус, ел правителство, чез, доходи, пенсии, ци га нски българоубийства, в учебниците пише за добрия ***, днес транспортните фирми го отнесоха, скоро ше внасяме ток и газ само от турция.. Какво още чакат, да ги обесим на дървото пред президентството?
22
25
 
9
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 5 години
Спаси София са *** комсомолци с неясно финансиране. Прокуратурата трябва да се разрови около тях и да установи как и за колко взимат договор за ремонт на парка на Людмила Живкова. Също трябва да бъдат разследвани за това че хора без правоспособност са се самоопределили за контролен орган по всички ремонти в София.
21
2
 
34
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Фандъкова в килията при Иванчева на ул. Майор Векилски! Ц. Цачева каза че е много добре ремонтирана и е подходяща за кметове.
20
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърното протеже, назначено за бушон изгоря.А самоковската крадла и некъдърница КОГА ???