Още малко и сме в Шенген, но само по въздух

И това било похвала за усилията на властта
Обновена: 16 дек 2018 12:17 | 16 дек 2018 12:15, Камелия Цветанова
46
Още малко и сме в Шенген, но само по въздух
Снимка: Dnes.bg, архив

"Убеден съм, че това което е като прогноза, в мандата на настоящата Европейска комисия и на Европейския парламент, България ще се присъедини към Шенгенското пространство, може би на две стъпки. Първата стъпка ще бъде само за въздушното пространство на Шенген. Това ще бъде достатъчно силен аргумент за усилията, които полага българското правителство през последните години". Това каза на брифинг за журналисти в Банско зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата
Според него е важно е да се отбележи, че всички български евродепутати застанаха твърдо зад приемането ни в Шенгенското пространство, защото не рядко, когато има подобни каузи се получава противопоставяне на национално ниво.

"Трябва да поздравим колегите от ПЕС, либералите, както и Сергей Станишев, въпреки че сме имали много различни мнения, но когато един българин се издига и му се дава възможност да представлява страната или политическото семейство, в което е на ръководни позиции, това трябва да бъде толерирано", подчерта Цветанов, цитиран от БТА.

Българският еврокомисар Мария Габриел беше преизбрана за зам.-председател на Жени ЕНП, което означава, че все повече български политици заемат важни и отговорни позиции в европейските структури. Като българи трябва да признаваме тези успехи и да се консолидираме и изграждаме капацитет, който да отстоява националните и европейските интереси в региона, в който живеем.

В качеството си на член на УС на Европол, който отговаря за координацията между европейските и национални служби, Цветан Цветанов коментира и необходимите промени в политиката по сигурността, записани в новата тригодишна програма, обезпечена с финансов ресурс от 136 милиона евро.

Цветанов съобщи, че вече е приета многогодишната програма на Европол в първоначален вариант. Това е станало на последното за годината заседание на Управителния съвет на организацията. Окончателният вариант за периода 2020-2021 г. ще бъде готов в следващите два-три месеца.

Начертаните мерки са споделяне и защита на информация и същевременно по-голяма координация между всички служби, които са на територията на Европейския съюз и извън нея. За 2019 г. бюджетът на Европол е увеличен с 16 милиона евро. Функциите и задълженията на Европол се увеличават ежедневно. В момента се обмисля как чрез националните информационни бази данни и информационните системи, които са изградени в Европол, да се прави кръстосан анализ и всяка информация, която постъпва да бъде обработвана автоматизирано, а не да се прави на основата на отделни задания. Това е надграждане и повишаване на капацитета. С новия бюджет на Европол се предвиждат допълнително 15 нови работни места, посочи Цветанов.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тоя Шенген ще се отрови от нашия въздух.
34
0
 
3
 
! Отговори
б.б преди 1 година
ц.ц да ти напомня думите на юнкер.той каза че до края на неговия мандатРУМЪНИЯ ще бъде в шенген.а не българия.нещо си се пообъркал в превода!!!!!!!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди доста години един човек на посещение в Капитан Андреево ни каза, че остава само да боядисаме там заставата и сме в Шенген. Още ли не е боядисана или още се боядисва.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОХВАЛА ЗА УСИЛИЯТА НА ВЛАСТТА??
И за какво по-точно ги хвалят? Те освен с кражби да дупка, с друго не могат да се похвалят.
31
0
 
6
 
! Отговори
Първо преди 1 година
ще ни приемат по-въздух,след това по-вода,а като дойде ред за сушата,ще духаме супата!?!?!?
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цветанов кога ще затворите Росенец? Дупката през която влизат руските мишки в България без граничен контрол. Докато не я затворите Шенген няма да видите.
29
1
 
5
 
! Отговори
тонката преди 1 година
Демек са казали деликатно на Боеко да го дуа, ама он еднокнижник - не стоплил...
28
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ни спряха козлодуйските реактори, с които изнасяхме ток на всичките си съседи

Това е добра опорка на всички ***!
Само, че не е ясно как така сме изнасяли ток, след като имахме режим. И то предимно в най - натоварените часове от 19.00 да 21.00 часа.
За всичко сте тъй-лъжите най - нагло!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова сте кyxи, че даже не разбирате, защо само по въздух, ама карай да върви!
26
1
 
13
 
! Отговори
СС преди 1 година
Проблема на България не е Шенген,а липсата на работа,ниски заплати и 3 милиона избягали българи от Тикваленд!!! Шенген няма да ви направи по-богати и по-щастливи!!!
25
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо добро не сме видели от ЕС. единствените доволни са Борисов и компания, които си заделят еврофондове за кеф.
ЕС ни спряха козлодуйските реактори, с които изнасяхме ток на всичките си съседи, ЕС ни спря Южен поток, ЕС ни спря икономиката, за да си изнася тук второкачествената си продукция, ЕС и САЩ ни накараха да си нарежем военната техника и да се съкратим войската от 200 000 на 40 000. САЩ се опитват /и ще успеят/ да ни пробутват остарелите си самолети.
Няма едно нещо, което е добро за нас.
24
0
 
13
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 1 година
Още малко и сме в Европа, но само по въздух
23
1
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Много си прав! Единствения ни вариант е ЕС, най-силната икономика на планетата, но тя трябва дълбоко да се реформира, тея дядовци и чичаци - либерали, да се премахнат от висшите позиции на съюза, да имат обща Европейска Армия + страните от Шенген, и да се въведе задължителна казарма, че така момчетата ще искат да са мъже, а не джендъри. Усилване на раждаемостта, защо никой в ЕС не говори за раждаемост, та всички европейски страни се топят, попълват липсите с Миграция, вместо да се правят повече
22
2
 
16
 
! Отговори
Коце кмета преди 1 година
Недоразумението Цвъко, с коеф. на интелигентност равен на 0, гордо твърди: може да сме ocpaни, но попpъцквaнето ни е резултат от огромното признание на алкохолика Юнкер, може всичко да мирише и да са ни запряли в тоалетната, ама щото миришем на рози. Тъпоумния му господар и той поучава, ама те и другите не миришат добре. Изобщо, пълна смpъдня. Долни предатели!
21
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
В Шенген за да влизат мигранти от западна Европа. Не ни трябва Шенген.
20
0
 
9
 
! Отговори
искра фидосова преди 1 година
Още малко и сме в Шенген, но само по въздух-- Аха ще си купя с 3 размера по малки долни гащи. Голям напредък , не е ли вярно
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за различни неща става дума. Всички са съгласни, че ЕС не трябва да съществува в този си вид и му трябва дълбока реформа. Същесвременно поне за момента не саществува нищо по-добро от ЕС.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато цоко и боко не влязат в затвора ,никога няма да сме в шенген !!

Айде айде Шенген менген, до вчера ревахте ЕС да се разпадал, сега сте викачи за Шенген!
Лицемери въшливи!
17
5
 
13
 
! Отговори
сигурно преди 1 година
Докато цоко и боко не влязат в затвора ,никога няма да сме в шенген !!
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде айде, тая приказка я слушаме всеки три месеца. Нали едни не ги бяха проверили щото кацнали в ракиено време.