Политравносметка: ГЕРБ се хвалят, БСП ги критикува

Кое ще остане в историята от изминаващата година?
21 дек 2018 11:45, Петя Славова
22

"Много неща ще останат в историята от тази година. Във външнополитически план това безспорно е изключително успешното европредседателство. България постигна голям успех, извеждайки много важна тема за цяла Европа, каквато са Западните Балкани", коментира пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в последния работен ден на парламента за 2018 г.

Още по темата

"Демокрацията става след избори, не с куршуми, не с оръжия. Погледнато почти 2 години след изборите, мнозинството изпълнява своята програма. Изпълнява се това, което са обещали управляващите. От 1 януари минималната заплата става 560 лева, средната - 1200 лева", каза още народният представител.

Гърневски подчерта, че правителството заделя 437 млн. лева за хората с увреждания и нарече предложението на Ахмед Доган за програмен кабинет тюрлюгювеч.

Заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов беше на противоположно мнение. По думите му парламентарната година е била изпълнена със скандали, а дебатът е бил изпразнен от съдържание.

"Поредната изгубена за България година. Опитахме се да изпълним със съдържание дебата в пленарната зала. Предложихме алтернативен държавен бюджет и бюджет за НЗОК", коментира той за "България сутрин".

Запитан за трите неуспешни вота на недоверие към правителството Проданов отговори: Ние сме 79 народни представители и с това число можем да постигнем толкова. На България е необходима визия за развитие в следващите 15-20 години, завърши депутатът от БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че гербавите престъпници са по-различни!Така...някак по евроатлантически грабят...
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сълза ненапита са комунистите,за народа мислят от сутрин до вечер и сън не ги хваща как да го ограбят и с благи думи да го наврат на кучето в....При всяко тяхно идване на власт бюджета е издънен и изпадаме в криза или държавен фалит.А те стават по-богати! Банев-син на Активен Борец с/у фашизма, самия той член на ЦК на Комсомола.Апотеоз на комунистическата любов към народа, особдно към имуществото му.Що си мислите,че смяната на името на партията е променил манталитета на членовете и ръководството
11
3
 
4
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
10
4
 
3
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ГЕРБ е много по-добре, "червените" не стават за нищо!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И едните и другите сте еднакви маскари, лошото е че няма файда от вас никаква! Само плямпате и си чешите косматите езици!
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би се хвалят с глобата от 77 милиона евро заради нежеланието им да пуснат поне още един участник в газопореноснаста мрежа.Или се хвалят със 150-те милиона похарчени за европредседателството,което е три пъти по-скъпо от най-скъпото на други страни?Или с кражбите от джоба ни за какво ли не?Или с корупцията по високите етажи на властта,където комисионните са достигнали 50%?Или с некадърното строителство и саниране за милиарди лева?
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Като чета коментари тук .си мисля едно.Тази 800 0000 бюрокрация в България трябва да се съкрати на 80% и никой няма да глсува за Гроб отново.Сега на ясно ли сте защо електронното правителство въпреки няколкото милиярда пари няма да стане и след 100 години?Просто никой не иска да разкара тези плазмодий от местатат им.
5
4
 
7
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
***..ти , колка дебати...И за това получават заплати.Ако няма рима , удари ***.
4
20
 
10
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
Харесваме работата на ГЕРБ, но не го признаваме. Нашата цел е една. Да вземем властта , па след нас и потоп.
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В историята ще остане безхаберието,некадърността,алчността и вопиющата корупция на управляващите.Плюс безумните закони(един от които в последните дни)за непослушните деца.Също цинизма и геноцида над народа с повишението на ток,парно,газ,а от там и на всички останали стоки,водещи до още по-голяма мизерия,коиято пък е причина за обезлю'дяване на нацията.С това ли се хвалят?
2
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тоя пък се мъчил да пълни със съдържание дебата в пленарната зала. Ало, другарю от много дебати сме на това дередже. Работа трябва, не плямпане!
1
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се запомнят само чумберите по фатмашкатаа глава на льотчикаа от второразрядния КГБ поп и шамарите по румените му бузки.