За Доган и програмния кабинет – невъзможно решение, фантастични хипотези...

Симеонов анализира речта му: Празни мисли на един празен човек!
21 дек 2018 12:45,
83
За Доган и програмния кабинет – невъзможно решение, фантастични хипотези...
Архив: Булфото

Думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че не трябва да има предсрочни избори, но България се нуждае от програмен кабинет, породиха различни коментари в Народното събрание.

Според шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов по много теми, които са от национално значение, управляващите получават и сега подкрепа от опозицията. Според соцлидерката Корнелия Нинова пък Ахмед Доган вярно е очертал проблемите в държавата, но не предлага правилното решение. Валери Симеонов пък не видя изобщо причина да коментира и да се развиват "такива фантастични хипотези".

Още по темата

"Към настоящия момент имаме парламанетарно мнозинство. В не малка част законопоректи, които не са част от управленската програма, ние получаваме парламентарна подкрепа и от опозицията. Това показва национално отговорно поведение на някои от парламентарните групи, въпреки че са опозиция", коментира Цветанов.

Той посочи и че поведението на ДПС е по-национално отговорно, отколкото на БСП. Цветанов добави и че в много случаи БСП се разграничава от решенията на европейските социалисти, което според него е голям проблем.

Червената шефка Корнелия Нинова пък смята идеята на Доган за програмно правителство за невъзможна, тъй като според левицата парламентът е изчерпан и изходът са предсрочни избори. Соцлидерката посочи и че няма как всички да седнат на една маса и да управляват заедно.

"Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото и грешно лечение според нас. Първата причина е, че този парламент е с изчерпано доверие. Втората причина е, че не може на една маса да седнат Патриоти и ДПС, ние и ГЕРБ, и като добавка на всичко това и Марешки, да се сговорим и да направим едно правителство и да управляваме страната. Това е и политически, и личностно несъвместим проект", настоя Нинова.

Тя видя и промяна в позицията на Доган от миналата година.

"Тогава той каза, че ГЕРБ нямат алтернатива и трябва да подкрепяме стабилността в лицето на правителството. Вчера казва, че трябва всички да се съберем и да се сговорим - това е една различна оценка за опозицията", добави Нинова.

"Трябва ли да се коментира речта на Доган, все едно това е най-важното политическо събитие? Бих направил препратка към най-известната книга на Джером Джером - "Празни мисли на един празен човек", коментира и Валери Симеонов.

Той отсече, че държавата си има кабинет и няма какво да бъдат развивани такива фантастични хипотези.

"Дръндарска кокошка просо сънува", заключи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига сте ни занимавали с тоя червен неандертал бе!!! Пишете там коя *** е забременяла примерно...
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той чака едни пари от ЕС да присвои,затова няма сметка от смяна на властта,но нас това не ни интересува,народа не живее добре,искаме смяна и БСП да се връща!
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме си БСП обратно!Откакто управляват герберите терора и смъртта не са спрели в страната!Хората бягат,фирмите бягат,живеят в страх!
61
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Жалко за нас ,че точно този се прави на пророк.
60
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Най-великият "БЪЛГАРИН" без Българска кръв... Засрамете се Българи!!!
59
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Опа: Да, стреляха го, но с газов пистолет и той не гръмна. Беше като театрално представление, което завърши с голям кьотек.
58
0
 
13
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Последните 10 години ли ? Ти на колко си бе мушморок?От началото на прехода той ,,кара влака" много преди да го имаше Бойко и Герб.Явно си малък не помниш свалянето на Ф.Димитров/депесарският шут/,правителството на Беров/чие беше/,съюзът дпс/бсп и презцялото време коректив до преди 10 години.ГЕРБ не съществуваше тогава бе юнак,а Доган,, караше влака"Питай,чети и не си измисляй небивалици.Живи сме помним,преживели сме го дечко!!!
57
2
 
8
 
! Отговори
Опа преди 5 години
Абе този не го ли стреляха едно време?!
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Празен, празен, ама ви дърпа конците на всички ***!--На мен нищо не ми дърпа! Питай тези смешници, който са се докарали до такова състояние, че чрез зависимостта и слабостите си - този им дърпа конците, вмъпреки, че няма нито един законов инструмент с който да е в състояние да го прави .. освен разполагането с "факти за минали събития"!Амин! Закривай!
55
0
 
8
 
! Отговори
Az преди 5 години
Брутални гаври с БГ населението. Явно не са толкова уми наще политице, щом явно ни се присмиват колко сме глуави и плахи.
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе срамежливо да попитам, като проС селянин- това ли е #КОЙ ?
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахмед Доган иска още да държи черпака и тай да раздава още порциите. При ГЕРБ му е добре, бутнаха му само едно барбекю за пред народа и с това си остана . Философа и хидро инженера нали ни каза, че пътят на България за ЕС минава през Босфора, на там ли пак ни праща .
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сойка присмехулкаоя що се напъва още - не знам . Знам само , че властта е сладко нещо ...--Особено ако е задкулисна и не води до никакви вреди!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трябва ли да се коментира речта на Доган, все едно това е най-важното политическо събитие? Бих направил препратка към най-известната книга на Джером Джером - "Празни мисли на един празен човек", коментира и Валери Симеонов.--Е то тази приказка, на Винкела е най-точна и изчерпа всичко!И наистина, сега сигулно една седмица, че и повече ще се анализира, коментира и гледа "под микроскоп" , "великата" реч, на разбойника от сараите, вече с магистратура по хидро-електро и топлотехника !
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за голямото изнасяне и миризливите провинциалисти няма ли???
49
4
 
13
 
! Отговори
Владимир Зидаров преди 5 години
Догане, дай да кажем истината за ДПС и терористичните атентати. Например за гара Буново, където трябваше да убием много повече ***.Да да си кажем истината, че сме *** и агенти на Анкара.
48
4
 
13
 
! Отговори
сойка присмехулка преди 5 години
Добре подготвеният проект ДПС начело с агент Сава , като с най-подходяща биография за целта , заедно с драгалевския Мавър( СДС - дрън,дрън) , трябваше да пренасочат , да раздробят енергията на масите през 89-та, за да може смяната на системата ,пардон,собствеността , да мине кротко и безболезнено.Сега кукловодите вече нямат нужда от тях и агент Сава го знае отлично!Мавъра се кротна - а тоя що се напъва още - не знам . Знам само , че властта е сладко нещо ...
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В изминалите 10 години ТОЗИ ви оправя ако не сте разбрали ощИ.Доган свали Станишев от власт за да овладее държавата с банкянския Кратун.И така до днес.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55И тогава няма да си доволен, като разбереш, че не си от тези, които са по-народа от тебе !
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласуваш за Борисов получаваш Доганов ***....