Борисов: Саудитска Арабия е перспективен партньор

Премиерът прие делегация, водена от принц Турки Ал Сауд
Обновена: 24 дек 2018 20:22 | 24 дек 2018 20:15, Анисия Иванова
167
Борисов: Саудитска Арабия е перспективен партньор
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, съветник в Кралския двор на Саудитска Арабия, и водена от него делегация, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският премиер и саудитският принц обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на инфраструктурата, енергетиката, индустрията и хранително-вкусовата промишленост. Провелите се днес разговори са част от установения диалог след официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия в края на ноември 2017 г., когато за първи път в историята на двустранните отношения се осъществи визита на толкова високо равнище.

В изпълнение на постигнатите тогава договорености в Рияд е и настоящото посещение на принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд. Целта на срещата в Министерския съвет бе обсъждането на конкретни действия за засилването на сътрудничеството между двете страни.

Саудитска Арабия е перспективен външноикономически партньор на България, посочил премиерът Бойко Борисов при разговора си с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.

От своя страна саудитският принц е изразил сърдечна благодарност за гостоприемството и е приветствал сътрудничеството на най-високо ниво между двете страни.

Днешното посещение е потвърждение на това. Ще работим за успешно реализиране на всички идеи в областта на икономиката, търговията и политиката, добавил принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.

В ръководената от него делегация бяха още съветникът към Генералния секретариат на Министерския съвет Ахмед Агил Алхатиб, заместник- ръководителят на Саудитския фонд за развитие Халид Сулайман Алхудайри, и др.

В рамките на разговорите със саудитската делегация е било договорено посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в Саудитска Арабия, където с неговия колега да започнат работа по конкретни проекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
33
 
! Отговори
Очевидното преди 5 години
Среща на клиента с оръжейния доставчик!България изнася оръжие за СА със съдействието на САЩДоказателствата са налице инцидента при които загинах експерт от САЩ при тестване на пратка в Казанлък преди време.
93
1
 
42
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Борисов, съгласен съм с теб. Саудитска Арабия изби два милиона в Йемен, продължава да купува оръжие и да подкрепя бандитските режими по света. Те са достоен партньор на трафиканти като теб и партията ти. А на снимката сте си лика прилика с тлъстата с.вин.кя до теб. Остави ни поне по Коледа на спокойствие/
92
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хабиби спиш ли добре храниш ли се!Бойко ще ни продаде на камиларите
91
1
 
35
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Бойко , Бойко , ти вкарай ислямистите в България , пък да видим твоята "дюнер" стратегия дали ще ти помогне!голям си въздух под налягане , докъде стигна!
90
5
 
32
 
! Отговори
Тиквоооо! преди 5 години
РУСИЯ е ПЕРСПЕКТИВАТА!!! Не твоите садистични камиларокозаревци...Попита ли тоя ухилен чаршаф нещо за Кашоги? Не си,нали?
89
0
 
28
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Крайно време му е да замине при Началника!
88
1
 
42
 
! Отговори
Край преди 5 години
Тия са идеален инвеститор - сума джамии ще надигат и на сума мюсюлмани мозъка ще промият с техния войнстващ ислям.
87
2
 
53
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
И друго ЕС няма ли да ни наложи санкции и забрани за търговия с убийци на невинни журналисти .Какъв е тоя двоен аршин за мерене . Значи на нас ни забраниха ЮП ,Белене да строим , Турски поток да не строим ,а с терористи да водим преговори може . И журналисти от Днес .бг къде сте вие да протестирате в края на крайщата убиха ваш колега който разкри истината за държавата СА . Или това вас не ви интересува .
86
0
 
27
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Додо Ти луд ли си да каня *** ,крадци и травестити , разбойници в моята държава .Та да я разсипят като вашата държава .На мен демократи и либерали и олигарси не са ми нужни ,дръжте си ги вие за да видя най бързо изчезващата държава във света благодарение на вашите алчни за пари и власт предатели.
85
0
 
42
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Аха Те затова ли избиха на хората животните ,за да обезлюдят странджа и да се настанят там Арабите .Кан Тервел ще се обърне в гроба си ако това стане .
84
1
 
37
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Абе какво стана с Кашоги?
83
2
 
34
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Оф....все празни думи ...Арабите са купили земя в Румъния и искат да купят и в България (голямо хубаво парче )имат парички и ги дават но .....няма толкова голямо частно парче та държавата ще им го осигури...Продукция не искат..Бойко ,кажи колко стока сме изнесли за там?-агнета имаме ,*** ги нещат....
82
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най големия сюнeтчия е баце няма грешка.
81
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зер и оттам може да се открадне някой лев?
80
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посолството на СА кани всички журналисти на среща в посолството един по един.
79
1
 
31
 
! Отговори
бг преди 5 години
то и при тях е диктатура
78
5
 
26
 
! Отговори
Посланика преди 5 години
Дано отиде да си вземе визата от посолството в Истанбул. Давай тиква ,аз ще те закарам с колата до там..
77
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кажете още веднъж как се казваше принца...
76
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква хубава Коледна новина! Развиваме връзка с Най гнусната държава на света!!
75
1
 
43
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
В грешка си. Той ги е поканил ТУК на БЪДНИ Вечер! Това не е подигравка, а ГАВРА!