Лидерът на ДПС от Тюркян чешма: Патриотите сме ние!

Карадайъ говори за криза на толерантността в България и Европа
26 дек 2018 18:26, Елка Василева
60
 Лидерът на ДПС от Тюркян чешма: Патриотите сме ние!
Мустафа Карадайъ. Снимка: архив, Булфото

Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година. С тези думи се обърна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ към хилядите членове и симпатизанти на ДПС, събрали се на възпоменателния митинг пред паметника на „Тюркян чешма“, за да отдадат почит на жертвите от трагичните събития на т. нар „възродителен процес“ през 1984 г. в кирковското село Могиляне, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

„Само да знаете как изглежда тази картина от тук! Тук виждам цяла България, хора от всички региони на страната. По-различна картина от миналата година, когато имаше едни хора, които не знаеха къде им е мястото. Тогава казахме : Тези, които работят срещу нашето единство, не са наши приятели, а врагове. Каквито и опити да правят да ни разделят, ние казахме още тогава: Трудно ще е, тежко, но това е поредното ни изпитание“, каза Карадайъ

„Длъжни сме да бъдем горди и достойни депесари, да преодолеем и това. И то премина, и сега виждаме площада. Това знаме не е само един метър плат, то е изтъкано с душите на нашите жертви, с тъгата и болката на героите и репресираните. Това знаме ще се вее още дълго време, защото е флагът на свободата, мира и единството”, изрече от трибуната Мустафа Карадайъ.

Карадайъ говори за съществуваща криза на толерантността в България и Европа и опитите за ксенофобия, разделение и противопоставяне. Той призова всеки един да направи своя личен избор и да участва на предстоящите избори през 2019 г., защото в „демокрацията изборът се прави чрез избори“.

„Местните са далеч, но преди това са изборите за Европейски парламент. Те са много важни за ДПС, за България, за Европейския съюз. Ако в Европа днес се отчита криза на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден. В управлението има националисти, които Европа нарича фашисти. Патриотите сме ние!“, заяви Карадайъ.

„Ние имаме отговорност към родината си и сме длъжни да направим своя избор, България да направи своя избор, ЕС да направи своя избор. Затова да бъдем активни и да заемем полагащото ни се достойно място!”, завърши речта си Мустафа Карадайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
относно това, кои са най-големите патриоти, господин карайдъ би трябвало да се разбере или с другарите станишев и паси, или с плевенлиев...
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще това са милиарди хвърлени на вятъра . За какво са ни самолети ,то няма кво да пазим с тях . Просто Бойко даде тези милиарди на т.нар патриоти ,като техен дял от баницата
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази чешма като "подвига" при Жабокрек. Историческа порнография. Този защо не отиде на гара Буново? Там всичко е ясно. Ятаците на терористите са сменени с наши шпиони в Турция. Майката на Тюркян дори не си спомня къде я е погребела!!! Поредното ***. Не е сигурно дали ме умряла преди събитията, но им е пришита. Нападат край селото силите на реда, като отпред са наредили щит от жени, старци и деца! Нещо да Ви е познато?
45
3
 
1
 
! Отговори
Мустафа преди 5 години
Ят мее че хем Доган ги изби тези хора хем сега ги Доган уж съжелява.Този мръсен предател нямали кой даго окушари за винаги.300 семейства е унищожил лично Ахмед Доган.Народа за това бяга на вън.Той ги преследваше както хитлер и сталин неса преследвали и има *** които пак му гласуват.Карайдъ е измислен председател.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между Възродителен Процес (смяната на Имената) през 1984 г. и Покръстването (насилствено Християнизиране) през 866 г . разлика няма , в 21 век всеки сам предценява коя Религия да избере
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли пича, дето изкара патлак на Доган? Турче е. И се оказа по - Българин от всички българчета. Аз съм българин и не ми стисна да изкарам пистолет на доказан убиец на българи. А турчето го направи. Та, не ми казвай, че турчина не може да е Българин!
42
4
 
5
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 5 години
Тоя пък и той патриот бил. Смяяяххх. Той първо български език да научи пък после да се прави на такъв, какъвто не е. Всъщност може и да е патриот, ама така и не уточни какъв, защото български определено не е.
41
3
 
5
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Uuuuu, dps teroristiiii!
39
8
 
22
 
! Отговори
Цецоу преди 5 години
А защо след това не отидохте в Брацигово, Батак, Перущица да видите вашите прадеди как се отнесоха с българските дечица, девойки, невести и с невинните старци? Или да видите дънера, на който са клали стотици жени и деца? Кажете бре, ***!!! Патриоти, ама в Турция!
38
7
 
14
 
! Отговори
Mario преди 5 години
Това е една неграмотна гнусотия! Тълпа от басмачи!
37
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то всички знаят че патриотите всъщност са ДПС.
36
6
 
18
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 5 години
Лидер!? Ха-ха-хааааа.................лидер!
35
8
 
5
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Осман е много правПрисъединявам се
34
6
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен- 30 ако тогава е имало "възродителен процес",сега нямаше да се казваш *** балкански,а щеше да си мустафа карадайь
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе патриоти ама май на Турция патриоти, а не на България.
32
8
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Тоя само като ми се покаже на лаптопа или телевизора и трябва да ги дезинфекцирам!
31
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е изключително хлъзгав и гнусен тип. Пфуу, че гнусар.
30
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази партия трябва да бъде забранена с общонационален референдум!"Дружество за права и свободи" - БЕЗ никакви ангажименти;)500 години стигат - А ние им даваме още! До кога?
29
3
 
0
 
! Отговори
Българионъ преди 5 години
<html><body><!--StartFragment--><span style="font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: rgb(28, 30, 33); font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: rgb(242, 243, 245); text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Турците идват в България, като грабители, убийци и разбойници, и нищо в България не им при