Лидерът на ДПС от Тюркян чешма: Патриотите сме ние!

Карадайъ говори за криза на толерантността в България и Европа
26 дек 2018 18:26, Елка Василева
60
 Лидерът на ДПС от Тюркян чешма: Патриотите сме ние!
Мустафа Карадайъ. Снимка: архив, Булфото

Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година. С тези думи се обърна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ към хилядите членове и симпатизанти на ДПС, събрали се на възпоменателния митинг пред паметника на „Тюркян чешма“, за да отдадат почит на жертвите от трагичните събития на т. нар „възродителен процес“ през 1984 г. в кирковското село Могиляне, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

„Само да знаете как изглежда тази картина от тук! Тук виждам цяла България, хора от всички региони на страната. По-различна картина от миналата година, когато имаше едни хора, които не знаеха къде им е мястото. Тогава казахме : Тези, които работят срещу нашето единство, не са наши приятели, а врагове. Каквито и опити да правят да ни разделят, ние казахме още тогава: Трудно ще е, тежко, но това е поредното ни изпитание“, каза Карадайъ

„Длъжни сме да бъдем горди и достойни депесари, да преодолеем и това. И то премина, и сега виждаме площада. Това знаме не е само един метър плат, то е изтъкано с душите на нашите жертви, с тъгата и болката на героите и репресираните. Това знаме ще се вее още дълго време, защото е флагът на свободата, мира и единството”, изрече от трибуната Мустафа Карадайъ.

Карадайъ говори за съществуваща криза на толерантността в България и Европа и опитите за ксенофобия, разделение и противопоставяне. Той призова всеки един да направи своя личен избор и да участва на предстоящите избори през 2019 г., защото в „демокрацията изборът се прави чрез избори“.

„Местните са далеч, но преди това са изборите за Европейски парламент. Те са много важни за ДПС, за България, за Европейския съюз. Ако в Европа днес се отчита криза на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден. В управлението има националисти, които Европа нарича фашисти. Патриотите сме ние!“, заяви Карадайъ.

„Ние имаме отговорност към родината си и сме длъжни да направим своя избор, България да направи своя избор, ЕС да направи своя избор. Затова да бъдем активни и да заемем полагащото ни се достойно място!”, завърши речта си Мустафа Карадайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
20
 
! Отговори
111111 преди 5 години
Не знам какви сте, но прокарвате закони само в полза на вашите бизнес интереси за медии, банки и енергетика. Както българите, така и турците напуснаха държавата, защото само крадете и не развивате икономиката. По телевизията видях Карадайъ да е заобиколен само от бедни хорица с вехти дрехи и не знам как им е останала надежда, че ще направите нещо, че да живеят нормално.
27
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние помним един друг "възродителен процес" - цели 5 века!!!
26
4
 
22
 
! Отговори
Карадайъ-неграмотен преди 5 години
Господин Карадайъ е един прекрасен нов председател на ДПС на тази проруска "не етническа" партия. Местан говореше прекрасен български и това някак си не пасваше на поста му. Виж Карадайъ ефенди го говори доста трудно и това е в пълен унисон с "не етническата" му същност...Всъщност представяте ли си колко малък е умствения капацитет на Карадайъ след като му поставха цели 5 заместника.
25
1
 
40
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Браво на Карадайъ, пак разлая амсалаците. Карадайъ, турчинът с акцент, лидер на руската партия ДПС с истински лидер от римско-татарски произход, агент на ДС. Предал стотици турци още от казармата. Лидер който го е страх да пътува в Турция. Лидер който има ТЕЦ и дърпа пари като студен резерв докато бг-турците оставиха тютюна и животните и избягаха в чужбина. Хр. Бисеров ли е защитник на турците или Пеевски?
24
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Турция остави България на мира по-бързо ще се помирим. Ама не.Трябва непрекъснато да ръчкат. Да дават пари за джамии и да настройват хората си срещу българите.А троловете им непрекъснато да пишат как Турция щяла да се завърне. По-отвратително нещо за българина няма.Така,че ако искат толерантност да погледнат себе си. Да спрат с реването и да станат те толерантни. Май трябваше да бъдат изгонени още през 1878-*** всичките та сега и ние доволни и те при бъщицата.
23
3
 
28
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Как да не е Патриот, .... Завършил е 4-то Помощно у-ще у с. Мугла бе....!Знайш ли, с къв зор, ...?????!Направо е Гоооолема работа!
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
H, chalma, snradliva! Ide vi vremeto, svini! Znaesh li kolko milichki ste stanali vaw Wiena? Inak bez pasport
21
16
 
5
 
! Отговори
До Само питам 15 преди 5 години
Що не се кланяли *** на Трети март?! И за кво да се кланят бе?! Ганьоооо...
20
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Jann sobieski,***,и на маймуница,пишеш неграмотно,научи се първо на български,да пишеш.
19
10
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Господин Карадайъ да се извини за Баташкото и Старозагорското клане! Предците на неговите избиратели са ги извършили.
18
12
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Виготура,ганчоо,гара Буново,беше операция на дс,интересувай се малко ,или прочети архивите на дс.
17
4
 
8
 
! Отговори
Jann sobieski преди 5 години
Chalmata pak shte bade razmazana ot Evropa. Kurz veche gi podpuka. Smradliovci!
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може само да претендираш за толерантност, но да не проявяваш такава.И несъизмерима е многовековната трагедия на християните с прословутия Възродителен процес. Хайде стига вече. Ако те реват така за няколкото жертви, ние как да ревнем?Така трябва да ревнем, че земята да се разцепи.
15
21
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Днес сички сме ДЕПЕСЕ балгария е ДЕПЕСЕ ЕС е ДЕПЕСЕ
14
7
 
14
 
! Отговори
Тихо бе,ганьовци! преди 5 години
Чалмата се респектира Единствено от Московеца - кво ми се правите и вие на живи организми?! Баси и многовековната комплексарщина непреодолима...
13
6
 
29
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо на 3-ти март никой от ДПС поне веднъж не се поклони на Шипка?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закриваи
11
7
 
35
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Тоя за каква толерантност говори ?! Не вижда ли как хора с неговата вяра сеят ужас и терор в Европа ?! Сигурно му се иска доброволно и под строй да ходиме при тия извер ги и да им поднасяме главите си на поднос ?!Патриоти били и затова не искат да гово рят български и нямат българско самосъзнание ?! Никога не забравяйте,че сте БЪЛГАРС КИ ГРАЖДАНИ И ЖИВЕЕТЕ В БЪЛГАРИЯ!Ама не ви харесва ?! Моля,има толкова други места,където опредлено ще ви харесва - изборът е ваш!
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То от патриот до патриот има голяма разлика, национализма в чистата му форма е по-важен!
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв патриот си ти бе!? Бизнес с паспорти имаш ли, нямаш ... аре беж