По работа: Депутатите изминали над 1,2 млн. км

Парламентът купил 311 двупосочни самолетни билета
26 дек 2018 21:00, Екип на Bulgaria On Air
14

 

Над 1 200 000 километра са изминали народните представители със служебни автомобили за 11 месеца. Депутатите имат право да използват колите на Народното събрание при ангажиментите си с избиратели в страната. Тази година пък се оказва, че ангажиментите са били доста.

Депутатите обаче са пътували и извън страната. За командировки те имат право на самолетни билети. 311 двупосочни самолетни билета е закупило Народното събрание за 11 месеца, съобщи Bulgaria ON AIR.

Най-пътувалият депутат из страната е шефът земеделската комисия Десислава Танева от ГЕРБ. Тя е изминала над 59 000 хиляди километра със служебен автомобил за малко над 11 месеца. Изборният ѝ район е Сливен, а самата тя обяснява пътуванията с двете си дъщери, които живеят там.

Зад граници най-активен в пътуванията е шефът на комисията по европейските въпроси Кристиан Вигенин от БСП. Той е пътувал 11 пъти за сметка на парламента зад граница. Мотивира се с европейското председателство, както и със заместник-председателското си място в парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

А четирима от петимата председатели на парламентарни групи не са използвали служебен автомобил. Само Волен Сидеров има командировки с парламентарен шофьор.

А най-пътувалият депутат с кола от София е актьорът Евгени Будинов. Макар че изборният му район е в столицата, той има 11 000 км със служебна кола. Обяснява, че пътува из страната, за да обсъжда законопроекти с директори на театри.

Гледайте видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Авантата е чиста печалба, която не се облага с данъци!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ее тая до Сливен се е прибирала всяка седмица с държавна кола. Лична няма ли си ? Или тя събота и неделя ходи "по работа"?проверете, София - Сливен = 3 часа, 300км, като нищо да го взимаш 2 пъти седмично отиване и връщане, 50 седмици = 50 * 2* 600км = 60 000 км.Ако и на мен ми е безплатно и ми го водят и командировки и тн и аз ще ги направя....
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Математиката ви нещо е много слаба.... 1200000км делено на 240 овци се пада по 5000км на овца за цялата година.... това си е нищо пробег...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме сметката за туризма на Баце Боце, че напоследък не се прибира дори за празниците! Земното кълбо му отекна, та ще го правим първия марсианец!
5
3
 
12
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Да допълня колегата преди мен, това също прави 13 км всеки ден, 365 дена в годината. Нали се сещаш че няма как да стане, тази статия кърти мивки.Като ги гледаш всичките с двойни гуши нали знаеш че тези само от служебната кола до залата вървят и то когато посещават че има такива който не са били и един ден в парламента.Поредната платена статия, сега ще ми изтрият коментара че нали сме на 111 място по свобода на пресата, след Чад и Уганда
4
7
 
9
 
! Отговори
Возете се преди 5 години
Возете се, нали народа плаща.
3
4
 
17
 
! Отговори
Без име преди 5 години
Ето кой трови въздуха
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжат та се късат. Шофьорите им се скъсаха карти да играят.Ударът по едно лъжливо командировъчно и живот.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 месеца са 330 дни.Съботите и неделите са около 90 дни.Лятна ваканция-30 дни.Официални празници-20 дни.Остават 190 работни дни.Това прави по 310км абсолютно всеки ден за рекордьорката.Пълен абсурд.Със сигурност поне половината пробег е надписан.Излиза,че госпожата си е прибрали едни 4-5 хил.само от гориво.