Борисов подхвана на първото заседание администрацията

Премиерът посочи и приоритетите за 2019-та
Обновена: 2 яну 2019 11:34 | 2 яну 2019 11:00, Веселина Йорданова
50
Борисов подхвана на първото заседание администрацията
Снимка: Dnes.bg

За съкращенията в администрацията напомни премиерът Бойко Борисов на министрите си в началото на първото редовно заседание на кабинета за 2019-а.

Планът беше това да стане за две години от 2017 г. насам. В началото на декември миналата година вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че е изпратил писма на колегите си и очаква предложенията им до 20 декември. Дали е получил "амбициозни" отговори, каквито очакваше, обаче не стана ясно.

"Това, което вицепремиерът Томислав Дончев ви е казал, привеждайте в необходимия вид", нареди Борисов на министрите.

Той обяви и че на съвещанието със службите, което обичайно е преди това на Министерския съвет, са били отчетени рекордни приходи и посочи приоритетите – образование, здравеопазване, технологии и иновации.

С първите си думи премиерът честити Коледа и Нова година и пожела успешна година на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
43
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Депутатите и Герберската администрацията последни ще угасят лампата на България след като избяга и последния човек, но бройката им няма да се намали. Успешна И Благословена година на всички форумци.
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прочистване на редиците, да му мислят назначените извън мандатите на ББ
15
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С други думи Боко иска да им каже: "Идват избори. От тези "държавните"дето ги храня, има ли още такива с политически убеждения, различни от правилните??? Напомням ви за съкращението на администрацията!"
14
7
 
37
 
! Отговори
не е истина преди 5 години
Ама като ги съкрати няма кой да гласува за него !!!!
13
4
 
34
 
! Отговори
zeus преди 5 години
До ясно еРазделяй и владей, основен принцип на управлението в България. Чиновниците не плащат осигуровки, понеже преди време за опростяване на счетоводството с ПМС им бяха намалени заплатите с процента на осигуровките и последните станаха грижа на държавата. Както вече казах проблема е в това, че не се знае държавата какво внася.
12
4
 
44
 
! Отговори
UNCLE Барабойко преди 5 години
Лъжецът си е лъжец, лошото е, че има заблудени овчици, които се връзват на лъжите му. И така ще си краде дорде е жив. Няма спасение от гробарите, защото парите са в тях и ще се самоизбират докато цоко и боко са живи.
11
34
 
5
 
! Отговори
активист на ГЕРБ преди 5 години
Един съвременен Стефан Стамболов !!!
10
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнато от вън са му много посредствени министрите и чиновниците. Направо не стават. Това е много под средното ниво за частния бизнес. Политиката трябва да е в Парламента и до там, а министрите с международен конкурс да се избират- в това да няма политика и простотии. Трябва нещо решително, нещо да направи по- рязко и отличително инак наистина е блато това. Министрите му не стават за тираджии.
9
6
 
27
 
! Отговори
ясно е преди 5 години
До zeusОсигуровките на държавните служители трябва те да си ги плащат както ни я си ги плащаме,не може те да не плащат а само да получават като се има плачевните резултати от работа та им...
8
2
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
има си хас "артист 1" на Републиката да са не изходи компетентно като за начало на новата година...Трябва да започне с някакво свободно съчинение,белким така му върви през новата-на съчинения за "електората".............Но както и да е!..Като изключим тоя на горната снимка и Харема му,от сърце пожелавам на всички българи много здраве и успехи през Новата година!..И като стана ясно че сме бездушни,да се помолим на Бог да ни отърве от ***...Някакси..
7
4
 
15
 
! Отговори
zeus преди 5 години
До ЧНГ 2019Само да те поправя, че осигуровките на държавните служители трябва да ги плаща самата държава, а дали го прави никой не знае ;)
6
6
 
30
 
! Отговори
ЧНГ 2019 преди 5 години
Докато вярвате на лъжи,да ви кажа ако не знаете че държавните служители не плащат на държавата данъци и осигуровки а получават от държавата огромни привилегии и пенсии платени от всичани нормално работещи хора!?честито...
5
3
 
33
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Администрацията може да намалее като се въведе електронно правителство, за което са изхарчени милиарди, а резултат няма. МВР се отказаха на този етап да издават ЛК със сертификат, което обезсмисля съществуването на електронни услуги. В същото време се създават нови бюрократични структури с дублирани функции. Намаляване на администрацията няма, понеже трябва да има работа за всички герберски калинки и родата им...
4
6
 
39
 
! Отговори
това е преди 5 години
Фейк нюз , държавната администрация при ГЕРБ се е увеличела три пъти и се е превърнала в наработеща партийна хранилка която все повече тежи на народа.
3
6
 
34
 
! Отговори
Такааа преди 5 години
ЧНГ на Борката и да си подава ОСТАВКАта.
2
5
 
26
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Сакън да не пипате калинките на Бойко!Може други , дето се правят на знаещи!Аман от многознайковци, дето били чели много книги , и една книжка е достатъчна !
1
12
 
37
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Трябва да имаш един приоритет мутра: да подадеш ОСТАВКА!