Политиката – "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза

Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев?
3 яну 2019 10:45,
419

Оказа ли се политиката "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза? Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев в празничното му слово, секунди преди настъпването на 2019 година? Тези и други въпроси коментират социологът Кольо Колев и политическият PR Нидал Алгафари.

Социологът Кольо Колев е сигурен, че политиката винаги е неканен гост на трапезата - дори вие да не се интересувате от политика, то тя се интересува от вас.

"Това, което президентът каза, е доста вярно. Мнозина ще се съгласят с това, че 2018 година не беше добра година. Радев спазва обещанието да не бъде послушният президент. Никой принципно не обръща внимание на обръщението на президента за Нова година, но ето, че сега се обърна", обясни Колев в "България сутрин".

Социологът е категоричен, че това, което се случва в държавата, определено е натиск върху най-бедните от обществото, а пък средната класа бива притисната с повишаващите се цени.

Според Нидал Алгафари словото е било прекалено мрачно и без никаква надежда.

"На мен словото ми прозвуча по малко по-различен начин - като слово на пастор. Той не даде надежда за следващата година. Според мен тази реч не бе подходяща за новогодишната нощ. Има много други способи да изрази своето мнение за политическата 2018 година", допълни Алгафари.

По думите на политическия PR не са верни думите на Радев, че през изминалата година не е постигнато нищо.

Нима Радев забравя майките на деца с увреждания и техните протести? Те постигнаха своето, въпреки всичко. Имаше и протести срещу високите цени на горивата и ниските доходи", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова просто бе да вдигне една наздравица с добри пожелания. Аман от политизиране на всичко, особено в чужд интерес и против България.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква активност тук на 1-2 човека? Що ли е така????????
12
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно на нова година на икой не му се занимаваше с политика ама *** трябваше да си направи предизборната пропаганда... никой друг президент не си го е позволявал.
11
17
 
28
 
! Отговори
ПЪРВЕНЕЦ преди 5 години
Той-Народа си каза думата. Така, че мнението на Алгафари ни е през ......
10
30
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев така и не си научи правомощията и ролята в парламентарна република... единственото нещо което прави президента и него го оака...
9
29
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът толкова години е живял с фуражка на главата, че не знае какво да прави ако не му наредят. А шефките му са много
8
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гумен Гадев.
7
24
 
24
 
! Отговори
Деси Президентката преди 5 години
За Вас надежда може и да няма ,но мен това не ме интересува. Имам посещение в бутика за рокли и НСО ме чакат вече долу на улицата.
6
34
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи : Изложи се...Като ***...
5
19
 
37
 
! Отговори
мак преди 5 години
Ще я дъвчете тази реч с месеци. Ако Радев бе казал, че всичко е 6 и прекрасно, тогава пак тълпа всезнайковци анализатори щяха да го ръфат, че лъже, че говори захаросани неща като бб и им вярва. Оставете речта, има по-големи проблеми за решаване.
4
27
 
27
 
! Отговори
Ато преди 5 години
Така става и си само противоречиш когато си *** на чужди интереси! Наистината за пръв път от години презедента не тачи България а застава на страната на чужда държава! За мен това не е българин! Страм и позор е за нацията!
3
35
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да коментирам добър или лош,преигра и се изложи.
2
45
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е неканен гост в политиката !На хората им омръзна да им чете некролози за България !
1
22
 
46
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Каква надежда да даде, като светлината в тунела отдавна е угасена, но пък сметката за нея редовно си я плащаме? Кое е по-добре, Плевньо да говори за светлото бъдеще или истината, която обаче боли?