Политиката – "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза

Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев?
3 яну 2019 10:45,
419

Оказа ли се политиката "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза? Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев в празничното му слово, секунди преди настъпването на 2019 година? Тези и други въпроси коментират социологът Кольо Колев и политическият PR Нидал Алгафари.

Социологът Кольо Колев е сигурен, че политиката винаги е неканен гост на трапезата - дори вие да не се интересувате от политика, то тя се интересува от вас.

"Това, което президентът каза, е доста вярно. Мнозина ще се съгласят с това, че 2018 година не беше добра година. Радев спазва обещанието да не бъде послушният президент. Никой принципно не обръща внимание на обръщението на президента за Нова година, но ето, че сега се обърна", обясни Колев в "България сутрин".

Социологът е категоричен, че това, което се случва в държавата, определено е натиск върху най-бедните от обществото, а пък средната класа бива притисната с повишаващите се цени.

Според Нидал Алгафари словото е било прекалено мрачно и без никаква надежда.

"На мен словото ми прозвуча по малко по-различен начин - като слово на пастор. Той не даде надежда за следващата година. Според мен тази реч не бе подходяща за новогодишната нощ. Има много други способи да изрази своето мнение за политическата 2018 година", допълни Алгафари.

По думите на политическия PR не са верни думите на Радев, че през изминалата година не е постигнато нищо.

Нима Радев забравя майките на деца с увреждания и техните протести? Те постигнаха своето, въпреки всичко. Имаше и протести срещу високите цени на горивата и ниските доходи", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като крадат от Герб, как се построи толкова много?
33
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерала уцели в десятката лоясалите дюмбели !
32
16
 
18
 
! Отговори
Жалко президентство преди 5 години
Каква перспектива можем да имаме с най-некомпетентният досега български президент - *** Радев и най-тежкият(в живо тегло) вицепрезидент (Илияна Йотова).
31
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролчето от Позитано накратко да отговори на въпроса как така ГЕРБ спечелят всички божи избори при положение, че народът бленува за БСП ?
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Анонимен"на 4000 рубли ще скочат заплатите при БСП"Заплатата на учител в Русия е 75 хил рубли, над 1000 долара, в България и след 50 години учителите няма да взимат такива заплати.
29
12
 
19
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Как пищят герберите във форума , а това как ги псува народа не ги интересува!Те си влачат , крадат и за умрелите и смъкват и последната пара от гражданите !От днес започнаха да намаляват и пенсиите на инвалидите гадовете , нямат никаква съвест и срам!
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е друго е да ти бълват светли бъднини а ти да се чувстваш зле , и да виждаш че и на околните не им е добре
27
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27на 4000 рубли ще скочат заплатите при БСП
26
13
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Оффф, омръзна ми ГЕРБ да краде, нека дойдат малко БСП да покрадат.
25
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кой би поздравил на Нова година близките си със словото на Радев !?Като Президент той е длъжен да посочи трудните моменти на държавата, но не можеш да не може да пожелаеш на народа Новата година да е по-мирна, по-богата, по-успешна,...!А не да завърши мрачната си проповед само с едно ЧНГ, сякаш поздравява рота кашици !
24
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше на власт Корнелия средната заплатка от 200 лв и цял народ в трабантчето нямаше да е проблем и щеше да има наздравица за новогодишата реч.
23
11
 
8
 
! Отговори
Ф-16 преди 5 години
"Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев?"Не, при ГЕРБ и при американското партньорство живеем добре. А и сега като падне ГЕРБ БСП също ще се придържа към американското партньорство ако иска да остане на власт, важното е българите да живеят добре под американско парнтьорство, а тоя Радев не знае какво иска - хем иска НАТО, хем недоволен.
22
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От българомразещ президент русофил/комунист какво да се очаква ?
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Критиките са основателни,но това е един сценарий с подтекст.Като си отиде ГЕРБ този да ни спасява,та да си останат във властта во веки веков същите кукловоди!
20
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго си е Плевнелиев (на фона на скалистите планини ) да ни обяснява колко добре живеем, че цъфтим и връзваме.За светлото евро-атлантическо бъдеще, което ни чака някъде там ... на атлантика, но ние не знайно защо сме на Черно море!
19
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този опротивя на народа, Нинова и Йотова го водят на къс повод. Този никога повече няма да бъде президент.
18
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реална реч.Какво бъдеще виждате ?След 30 години държавният дълг ще е половин трилион а населението ще е предимно талибани на социал.И ромски барони.Предишният президент се усмихваше щастливо защото беше милионер и всичко му беше поднесено на тепсия.Русокоса манекенка може би не една,имение в САЩ.Пари - милиони.Вие няма ли да се усмихвате и да плямпате за голямото семейство и хубавото бъдеще?Той човека за себе си е имал в предвид.
17
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е на нова година да кажем че всичко е цветя и розие може но за ония дето тъщите и кръстниците им подаряват апартаментида не им развалим кефана гладния народ ще му казваме колко хубавини е видял и още колко го чакатза истината няма работни и празнични дни тя трябва винаги да се казваостаналото си е лъжа и то много гн.ус.наа това че тия дето ни докараха до тоя хал не го долюбват щото казва истината си го знаем- ини разправят колоко му били шефовете- ами техните са в краварското посолство
16
6
 
17
 
! Отговори
Фан преди 5 години
Наистина ли някой в 12 е гледал телевизия? И то Политика?
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако беше само президента добре. Просто цялата вечер политиката беше на екрана, дори в комедийните предавания. И това е всяка година! И аз всяка година не гледам тъпите български новогодишни предавания а обръщам на чужди програми!