Президентът към превозвачите: Аз съм плътно с вас!

Пакетът "Мобилност" нарушавал принципите на ЕС
8 яну 2019 16:23,
41
Президентът към превозвачите: Аз съм плътно с вас!
Снимка: БТА

Президентът изрази своята абсолютна подкрепа към исканията на българските превозвачи, към предприетите от тях действия и намерение за справедливи протести в Брюксел.

"Изразявам уважението си към вашата дейност, която не само има огромен принос към българската икономика, като принос към БВП и трудовата заетост, тя осигурява препитание на много семейства. Аз съм с вас", заяви той на среща с транспортния бранш.

По думите му тази среща е не, за да се прави анализ дали някой до момента си е свършил или не си е свършил работата.

"Приемам тази среща, за да уточним какво и как трябва да се прави оттук нататък", посочи държавният глава.

Според Радев нещата явно не могат да се решат за един ден и борбата трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.

"Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия и желание за промени по пакета "Мобилност" са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора. Трябва да се борим за нашите права", обясни той.

По думите му това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи.

"В президентската институция поддържаме редовна комуникация с нашите представители в европарламента. Последно снощи говорихме подробно с Петър Курумбашев какво точно и как ще бъде внесено в Комисията по транспорт", обясни президентът.

"Очакваме оттам нататък гласуването. Надявам се вашият справедлив протест да повлияе", коментира още той.

Според него следват евентуално и дискусиите в т.нар. триалог, където също е много важно да има борба за всеки един пробив по различните параметри, които представителите на българския транспортен бранш предлагат и стиковат с представителите ни в ЕП.

Превозвачите от своя страна обясниха, че подкрепата на президентската институция е много важна за тях, тъй като всички действия, които са включени в пакета "Мобилност", са абсолютен протекционизъм и целящи да закрият транспортния бранш в България.

Според тях с приемането на закона "Макрон" ще се създаде конкурентно предимство в страните, регистрирани извън ЕС, като Турция и Русия например. "Питаме това ли е целта?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
1926 преди 5 години
И тоя се нареди зад хората, които не искат работниците им да изкарват пари като европейските си колеги.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските превозвачи подлагат на робски труд шофьорите на тирове.Транспортният пакет на Макрон е в полза на шофьорите и е особенно полезен.Но превозвачите имат пари и лоби докато шофьорите нямат нищо и за това техният глас не се чува.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Законът "Макрон" си е в защита на правата на шофьорите. Той иска заплатите им да са от порядъка на заплатите на шофьорите от другите страни в ЕС и да им се осигурят равноправни условия на труд. Всъщност само експлоататорите им са против този закон.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе плътно, плътно ама много плътно си е опасно. Щото ако някой вземе да изтърве сапунчето и се наведе да го вземе, представяш ли какво може да стане?
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е срещу ЕС Резидента е плътно там.Ама ако беше срещу Русия примерно защо ни продава най-скъпата газ или защо Лукойл не плаща данъци , Резидента ще се скрие в миша дупка.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Превозвачите да вземат един готов лозунг от МОСКВА.С ТЕКСТ " Пролетарии от всички страни съединавайте се" .
29
4
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Превозвачите да спазват правилата .Ние имаме конкурентно предимство ,но трябва да се направи по голяма компания не ми се казва как .Ако се направи с правилни инвестиции няма да има проблеми. Но в крайна сметка това се отнася и до другите чорбаджии .Това че мафията герб е на власт и няма прокуратура не значи че може да правят квото си искат.Тука тиквата ги е скастрил с Макрон ,ама с пълно право .Сега и другите чорбаджии трябва да се скастрят иначе няма да остане никой тука
28
5
 
21
 
! Отговори
бай-Митко преди 5 години
Той е зад тях,но снищо не може да помогне. Това се нарича - лицемерие и популизъм. Съжалявам че гласувах за една харманлийска капруза.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е плътно плътно, колко па да си плътно?
26
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Е ти пък сега. Явно не си женен.Човешко право е, да, нооо като ти го казват в закон става задължение.Излиза, че Макрон микроикономически се грижи за човешките права, но на макрониво подбива освен нелегалните курсове и бизнеса на жриците, който си е съвсем легален във Франция! До тук с майтапите.Мисля, че направи абсолютно верен анализ в твоя пост.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Радев подкрепя капиталистите, а не шофьорите !
24
2
 
6
 
! Отговори
Раз(об)яснение преди 5 години
В авиацията като кажеш на някой, че си плътно зад него значи вече си го закопчал на радара и остава само да освободиш предпазителя и да натиснеш копчето на щурвала!Така че, да - плътно до/зад вас е. Въпрос на гледна точка.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Тогава излиза, че Макарон се грижи за човешките права на шофьорите, но превозвачите искат да им робуват нон стоп !
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ни подкрепя да отива да блокира някоя магистрала не да седи на софрата не му щем подкрепата.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква жалка картинка е тоя президент !!!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как точно си до нас Румене, като даже не си се изказал по темата, камо ли да си ходил до Брюксел да ни защитиш. Ти си един популист!!!!!
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами дискриминационен е, защото ги карат да се прибират и да спят при жените си. А те искат другадееее!Сега сериозно - пскетът цели да намали (поне) нелоялната конкуренция при вътрешните курсове, които никой не обявява. И като гледаш кой реве най-силно става ясно кой го прави основно.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ще се вика срещу ЕС или НАТО Резиденто е винаги плътно там.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С каво е дискриминационен пакета "Мобилност" за нашите шофьори ?
16
1
 
10
 
! Отговори
Накъде отиваме преди 5 години
щом воеводите искат изтребители, а пилотите ТИР-ове!В морето като се загубиш, по правило търсиш отправна точка за ориентир.В тази ситуация не искам даже да мисля каква е отправната точка.