След драмите с винетките: Глосов хвърли оставка

Премиерът е поискал шефът на АПИ да напусне поста си
Обновена: 9 яну 2019 10:43 | 9 яну 2019 10:31,
79
След драмите с винетките: Глосов хвърли оставка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Премиерът поиска оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Още по темата

Той я е подал пред регионалния министър, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят Бойко Борисов извика тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система.

До оставката на шефа на АПИ се стигна след хаоса с въвеждането на електронните винетки. От началото на новата година всички шофьори трябваше да си закупят е-винетка. Оказа се обаче, че системата дава грешки или блокира.

Заради това преди дни премиерът разпореди двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър да понесат отговорност заради недобрата организация.

Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" бе освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си се разделиха още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството. А днес идва и оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Миналата седмица Борисов коментира неуредиците с новите винетки така: "Когато минаваш от хартия на електронен носител винаги има такива сътресения".

"Надявам се в рамките на 10-15 дни да бъдат отрегулирани всички процеси. След това вече ще бъде много по-лесно за всички", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: оставкаАПИвинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
33
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
И аз имам същия въпрос но никой не отговаря. Само предполагам че ако ГЕРБ не са партията с най-много евродепутати на изборите след 4 месеца главния бушон ще започне да го тресе високо напрежение доста често!
25
2
 
16
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Ако този автомобил струваше 80000 лева, досега да съм си купил два такива. Поне по две умножи сумата, ако не и повече....
24
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво им беше на хартиените винетки? Или от тези електронните взеха някой и друг милион комисионни?
23
3
 
29
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Пълно безхаберие, кражби, корупция и простотия. Това е ежедневието на герберастките калинки. Администрацията, която "управлява" България е пропита от връзкарство, шуробаджанащина и нищонеправене.
22
2
 
44
 
! Отговори
До кога??? преди 5 години
Само заради пребития военен Борисов трябва да си ходи! Да не говорим още колко хора пребиха, убиха и ограбиха, да не говорим за пълния хаос в държавата! За 10 години никакви резултати подобряващи живота на хората! ОСТАВКА!
21
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат се оставки,хвърлят се оставки за да се отклони вниманието от основния проблем.Кой поръча тази система,как бе проведен търга и кои бяха участниците в комисията определила изпълнителя на тази система.По какви критерии бе определена цената ,защото всички банкомати в България,работещи безотказно от много години не струват такива пари.....
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо Борисов да иска оставки, по-добре той самия да подаде оставка заедно с цялото си некадърно правителство, а с кражбата на тези 180 милиона лева, да се заеме прокуратурата.
19
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще гръмне Главния бушон - лъжеца, некадърника, неграмотника, двуличника, страхливеца - Боко Тиквата!??
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само на Глосов трябва да се иска оставката. Оставката на министъра трябва да се поиска. Като не се сещат, по собствено желание, че трябва да си я подадат за провала с винетките, някой трябва да ги подсети много настоятелно и това е премиера. Борисов май започна да се усеща, че заради огромния гаф с винетките, може да падне цялото парвителство.
17
2
 
17
 
! Отговори
Крадци са всички преди 5 години
И защо не се вози в градския транспорт, а трябва на служебен скъп автомобил да се качи. Този автомобил струва 80 000 лв. поне.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната калинка отлетя.Ще я замени нова калинка НО кой ще потърси сметка на тоя който ги назначава?????Господ?Няма такъв.***?Той също не става.Тогава КОЙ????
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка и на теб Боко, защото в белите държави така правят, не сменят бушоните а цялото табло, защото от него идват дефектите, неправилно е конструирано!
14
1
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Гръмна поредният бушон, но това не е достатъчно. Май няма да се размине без министерски оставки за резила за 180 милиона лева с винетките. При това оставка не е достъчно, а трябва съд и затвор. 180 милиона лева са това, а щом системата е така некадърно направена, значи поне 179 милиона и нещо са откраднати от ГЕРБ. Къде е прокуратурата?!
13
1
 
22
 
! Отговори
:) преди 5 години
с тази сума която е взел ... живот ще си живее ;)
12
1
 
30
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Бял джип за 150 000 лева, личен шофьор... Абе хора, в АПИ какви заплати вземат, давайте да кандидатстваме и ние!! Премиера не се вози в Touareg последен модел - БЯЛ! Пътища ли, асфалт ли, дупки ли - АПИ не го бърка, то се вози на SUV Sport Utility Vehicle!!! Ето къде са парите от винетките, не са в дупките!!
11
3
 
24
 
! Отговори
Жеко куршума преди 5 години
Какви оставки??? Този да не е на изборна длъжност, та оставка? Този трябва да е на трудов договор или по закона за държавния служител. Това не е оставка, а уволнение от работа или от служба. Ограмотете малко.
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже много закъсня, този се увъртоли в лъжи до ушите!И не е хвърлил оставка, а са му я поискали!
9
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къдe я хвърлви ?И на Тиквеника кой пак му -ра в га щите ?
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли трябва да е високопроходимият автомобил? Лада Нива и УАЗ-ката пасти да ядат!
7
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво налага този търтей да се вози в такъв служебен автомобил?Остави НСО, но и всякакви знайни и незнайни агенцийки дават луди пари за мощни и луксозни автомобили, които пак са на наш гръб.