Цветанов иска прагматизмът да заглуши популизма

"Тръгваме с оптимизъм към общините, където нямаме кметове"
76
Цветанов иска прагматизмът да заглуши популизма
Снимка: Булфото

Нека прагматизмът да заглуши популизма, идват важни избори. За това призова шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов в първия работен ден на народните избраници от новата пленарна сесия.

Той припомни, че през тази година политическият календар включва важни избори като евровота и гласуването за кметове и общински съветници, което гарантира активен политически дебат.

"Много ми се иска да сме прагматици, но сред нас има политици които още не разбират, че хората не приемат обвинително кресливия им тон, защото е неискрен", обвини Цветанов опозицията, а след това нападна и президента Румен Радев.

Още по темата

"Той препотвърди нежеланието си да работи за хората, за какво единение говори той тогава", риторично попита Цветанов.

Зам.- шефът на ГЕРБ упрекна държавния глава за речта му в новогодишната нощ, която била опредена от анализатори и политици като израз на лични амбиции.

От Европа пък се били чули гласове, че Радев, който трябва да е обединител на нацията, успявал единствено да провокира разделение на обществото.

"Бих искал през тази година в парламента да имаме повече общи за нас каузи за българите и нека да помним, че България е над всичко", призова лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Според него е ясно отсега и е напълно логично, че след като за над половината от българите ГЕРБ е най - европейската партия у нас, а едва 11% смятат, че БСП проевропейска, левицата ще приеме евровота само като мерене на силите.

За ГЕРБ обаче изборите за евродепутати били нещо повече и заради това си поставяли за цел да излъчат поне шестима представители в ЕП.

Според Цветанов пред Европа остават остри предизвикателства, които не могат да бъдат решени от нито една старана поотделно, а само с общи усилия.

Той се похвали, че по време на управлението на ГЕРБ икономиката е отбелязала растеж, а безработицата е намаляла.

"Сега ГЕРБ управлява 130 общини и искаме да тръгнем с повече оптимизъм и в тези общини, където нямаме кметове, ще подкрепим хората, които са доказали, че са успешни, ще се вслушваме и в обществените настроения и ще подкрепяме и кандидати издигнати от инициативни комитети", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще подкрепяме Радев срещутова нищожество и дано по-бързого натикат в затвора .
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да бъде арестуван и разследванза шпионска дейност за чужда държава .
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов, кога ще се самозаглушиш? По-очевиден популизъм от това, да повтаряш "България над всичко", перифразирайки Тръмп (Америка над всичко) , а да прокарваш чужди интереси, надали има!
52
0
 
4
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Откакто не е безимотен стана голям практик. А откакто няколко воаяжа направи до Земята на мечтите и международник стана.Ако се качи на ракета ще стане и космонавт.Ей това е политик за пример
51
1
 
2
 
! Отговори
MEN преди 5 години
DA KAZA BRAVO NA.,,AIDE STIGA,, ZASHTOTO E IZKLJU4ITELNO PRAV.VSI4KI ,,TIJA-DETO SA GORE,,SEGA ,VSI4KITE BJAHA S PARTIJNI KNIZKI I BASHTITE IM I DJADOVZITE IM-SEGA I DEZATA IM I AKO SE SMENI VLASTA ,TE PAK PARVI SHTE GRABNAT 4ERVENITE KNIZKI.VAPROSA PRI TJAH E DA ZAHAPJAT VLAST,DRUGOTO NE IM E VAZNO,TA ZATOVA SME NA TAKAV HAL.
50
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Речта на президента наистина бе крайно неуместна за новогодишна.
49
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президент назначен от Решетников.
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От Европа се били чули гласове, че президента не бил обединител на нацията..." Тия гласове само Цветановата тъ.па и крива главица ги е чула...
47
2
 
13
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Най-напористия популист Цветанов който непрекъснато обикаля телевизиите и рисува розово настояще, бил....... реалист?Хайде бре?Наистина ли?Какъв лъжец!
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идола на герберастките ***. Колко пропаднал трябва да си за да работиш за тоя къхоъгълник.
45
2
 
9
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Тоя ограничен бас.тун пак ли се е мъчил да ораторства хахахх...
44
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук само излияния на социалистически *** гопники. Герб пак ще ви смаже.
43
1
 
18
 
! Отговори
Макс преди 5 години
Цветанов с изказване "Русия и Китай са заплаха за мира и стабилността" от 01.07.2018 а на 07.07.2018 е срещата 16+1 в София и търсим инвестиции от Китай !!! Какъв г*л*у*п*а*к трябва да си за да навредиш така на страната си. Познайте дали ще има китайски инвестиции в България ! ! !
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спешно се налага начело на държавата да застанат почтени и високообразовани хора, с култура и добро възпитание, хора с призвание да спасят България, а не да спасят джоба си. Иначе отичаме в канала на историята.
41
1
 
21
 
! Отговори
айде стига преди 5 години
Не съм комунист, но тоя =Ц=Ъ=Р=В=У=Л= ми идва в повече!А, когато говорим за комунисти, кажете ми кой от тях не е бил член на БКП- мутрата от Банкя ( не си е върнал и партийната книжка), Цвъки-агент на ДС, мамата на нацията, пекинската патица от Вавилон.......
40
0
 
17
 
! Отговори
???? преди 5 години
Че вие (всички партии) надминахте и вашите дядовци, бащи, лели... по популизъм. В нашето село сложиха 100 м2 павета на площада и всяка година(по 2-3 пъти) се правят банкет, сцени, пиене, Едине, от общината идват "скъпи" гости в "китното селце", а на 50 метра от тях, улици , държавни сгради, каналите (обрасли, ***), тротоари тънат в мизерия и разруха от десетилетия!
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятам че този път дори и с купени гласове ГЕРБ ще ядат шамарите. И искренно се надявам да видим осъден политик а защо не и премиер, и вкаран в затвора.
38
0
 
15
 
! Отговори
batevale преди 5 години
Искал заглушаване на популизма , защото идват избори .Този така и не разбра ,че по време на протестите ,хората имаха разнопосочни искания не защото са популисти ,а просто желаят да живеят малко по-добре . Заяжданията му с Радев са още от президентските избори ,чийто резултати той не може да понесе като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ .Реваншизмът и озлоблението му трудно се скриват .........
37
1
 
34
 
! Отговори
Да де преди 5 години
Цвъки, Цвъки, на корупцията, кражбите, обезлюдяването и герберстката простотия им викате просперитет на България. Отвратително и тъжно.
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нищо не казва за Войводиново, че ромите продължават да заплашват българите.....