За Станишев няма драма, ако не поведе БСП на евроизборите

БСП заседава, ще приема проект "Визия за България"
12 яну 2019 12:35, Александър Попов
64
За Станишев няма драма, ако не поведе БСП на евроизборите
Снимка: Булфото, архив

С кворум от 108 души започна първото за годината заседание на Националния съвет на БСП.

"Днес ще приемем проекта "Визия за България", който да бъде одобрен от Конгреса. Ние ще сме първата партия, която ще приеме и предизборната си платформа за предстоящите европейски избори". Това заяви преди началото на заседанието зам.-председателят на партията Деница Златева. Тя подчерта, че важният въпрос в  момента е именно политиката, която предлага БСП, националните интереси, които защитава, за каква Европа се бори, а не персоналните въпроси за листите.

Деница Златева обясни, че Националният съвет на левицата е приел критерии, на които трябва да отговарят кандидатите и процедурните срокове за номинации.

Тя допълни, че след конгреса на 26 януари, от 1 февруари започват номинациите в основните партийни органиизации, те трябва да бъдат потвърдени от конференциите.

"По този регламент, в средата на март, ще е ясно кой ще бъде водачът, а през април и цялата листа", заключи тя.

На Националния съвет отчет ще направи лидерът на ПЕС и евродепутат от БСП Сергей Станишев.

Неговото име е сред потенциалните водачи на листата на БСП на предстоящите евроизбори през май тази година. Деница Златева и Елена Йончева са другите спрягани имена, но на днешното заседания имената въобще не са на дневен ред.

Станишев не вижда драма, ако не бъде избран за водач на "червената" листа. Той отчете някои от постиженията на евродепутатите на БСП.

"Всички проследихте дебатите за пакета "Мобилност". От тримата евродепутати, които бяха в транспортната комисия, двама бяха от социалистите - Петър Курумбашев и аз. Мога да кажа със самочувствие, че ние успяхме да постигнем нещо, което правителството не можа. Това, че транспортната комисия отхвърли два от трите пакета ни дава основание да искаме той изобщо да не се гледа. Ще продължим тази битка. Другото нещо е обновената стратегия за пълноправно членство на България в Шенген. През декември бе приет един мой доклад с много голямо мнозинство - 517 гласа "за". На финалната права е и Европейски орган по труда, който ще позволи да се отстояват права на хората от различните страни много по-ефективно", каза лидерът на ПЕС.

Всеки член на БСП и всеки човек с леви убеждения е потенциален кандидат за листата ни за евроизборите, каза народният представител Георги Гьоков.

На въпрос дали Сергей Станишев няма място в евролистата на БСП, Георги Гьоков заяви, че това е мнение на Александър Симов и че той може да гласува "против".

"Например казвам, че Сергей Станишев като председател на ПЕС има място в листата. Дали ще бъде в листата, или ще я води - това ще реши Националният съвет, в който има 180 души. Няма как да обвиним тези 180 души в някакви конспирации и задкулисия. Ние не сме партия Борисова – той да сочи водачите на листата и то не само за евроизборите, а и за местните", каза още Гьоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
станишев, вашият "гугъл капча" е първият индикатор за интернет ценура! не знам колко "гугъл капча" е съвместим с конституцията на пеещите интернацкионала? но според мен е на 90%
50
2
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
но инак евалла на потомството на старите ***! направо разсипаха империята на "доброто" изотвътре! вие им бутнахте стената, а те ви бутнаха "демокрацията". пито-платено от народите и квит! дайте сметката на станишеви. те ще платят от сметката на п.ч.б.
49
2
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
тогава защо правите тия неща, които наричате "избори" и харчите безумно много народни пари? и при бай тошо беше същата мукава.. 95% избрали го, както на "конгреса" на меркел ли не щете, на социалистите ли не щете... но все нагласена работа!ама инак пращате "наблюдатели" в уахабитска арабия, за да установите, че процесът на избори е един и същ с европейските "стандарти".
48
2
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
нека да припомня, че за станишев нямаше драма и на миналите "избори" за дублиране на шуробаджаншките служби на държавите "членки" (добре, че не е в мъжки род, че ще ме изтрият за мръсни думи :-))). спомняте ли си, какво каза след, като бе избран любимец "15"? станишев е в еп на местото на друг избран! и това не е демокрация, драги ми "толерантни", това не са и избори, след като избраният не е избран, а неизбраният е назначен.
47
2
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
много са ми смешни ***-цензураторите на системата, като ми кажат: "той повиши заплатите", сякаш е бръкнал в джоба си, а не в бюджета... :-))), а 53 направо разля бозата върху пастичките... и не, да си премиер на системата не означава да работиш, а да изпълняваш чужди заповеди, за което не се изисква кой знае какъв мозъчен или физически напън. така е и в ек. така е и в световната банка... така е и с макрон, меркел... :-))) и виж какво номер 50, аз си имам име, а не пореден номер, какъвто си ти
46
3
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Коя е мацката отдясно на миризливия плъх? Вероятно някаква гнусна партийка.
45
4
 
2
 
! Отговори
правителство Станише преди 5 години
"На 1 януари 2007 г., по време на неговия мандат, Европейският съюз приема България за свой член, . Забелязва се и значителен ръст в стандарта на живот, с почти двойно покачване на средната работна заплата в България от 354 лева (2006)[12] до около 600 лева (2009).[13] За същия период минималната пенсия скача от 85 на 136 лева" Т.е. минималната пенсия нараства с 60 процента. Толкова по-въпроса
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фактНе е повишавал двойно пенсиите, недей да лъжеш!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев ще влезе в ЕП и от втора, трета или четвърта позиция...Няма нужда да е водач на листата, защото това може да отблъсне доста избиратели, които иначе биха подкрепили БСП без да й симпатизират, само за да бъде победена мафиотската, комунистическа партия ГЕРБ, която съсипва България!
42
5
 
4
 
! Отговори
факт преди 5 години
До 46 3ащо смяташ, че Станишев не е работил нито един ден? Един министър председател не работи ли? След като е избран за председател на Европейската социалистическа партия, значи му оценяват някакви качества. Освен това неговото управление беше успешно и по негово време хората не се самозапалваха. Той повиши двойно пенсиите и минималната заплата. Не съм специален фен на Станишев, но фактите трыбва да се отчитат такива каквито са
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев трябваше да е в затвора най - много 2 месеца след като Бойко дойде на власт. Но уви, Бойко излъга. И сега трябва самия той да влезе в затвора.
40
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
С гласуване на евроизборите ще легитимирате блажна трапеза на двадесетина партиини блюдолизци, на които не им пука за вас. Не го правете - Бойкотирайте евроизборите.
39
5
 
19
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
но да се върнем на серж. защо той трябва да бъде избран? .. (след като е вече назначен). той е украинец и евреин. тук сержи получава четири плюса от два възможни... не е работил и един ден-, което го прави ако не супер марио, то поне го доближава до печатарите на пари.. винаги изплува! свойство, което имат само фекалиите и техните новини и денонощна цензура!
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев да се връща и да оглави БСП!
37
5
 
12
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
но да погледнем истината в очите и да подхвърлим по едно око във "визията за българия" на асоциалните... и къде е визията? а сержи, подставеното лице на "филантропите"? какъвто е макрон.
36
11
 
6
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
35
4
 
14
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
евреите, като станишев винаги са си падали по драмите... които днес разпространяват от сорос-веле. млад, "умен", "независим" и въпреки това "наш", стар другар, стругар... когато рейгън разсипа "империята на злото" той бе умен капитан. когато другарите цоциалисти завзеха изотвътре системата на кораба на рейгън. те се оказаха не по-умни, а по-евреиски настроени!!!
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев, най-доброто, което можеш да направиш е да се присъединиш към ГЕРБ. Нали се хвалеше, че ти предлагат място в гражданската им квота?А и напоследък как се случва да сте с Борисов все на едно мнение. И за Истанбулската конвенция и за мигрантите. Щом се разбирате добре - съберете се.
33
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 5 години
БОЙКОТ на евроизборите. Не допускайте с вашите гласове Нинова/Борисов/Доган да изпратят послушковците си на блажната еврософра. Нека ги изберат с 200 хил. платени римски гласове и да идат ако не ги е срам.
32
7
 
9
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...