Станишев зад Радев: Характер, държи се като президент!

Предсрочни избори не били изключени, ако ГЕРБ продължава така
Обновена: 15 яну 2019 16:30 | 15 яну 2019 16:30, Камелия Цветанова
81

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът па ПЕС Сергей Станишев застана на страната на президента Румен Радев, който непрекъснато влиза в спорове с изпълнителната власт.

"Президентът се държи като президент, който има характер, достатъчно самостоятелен и критичен е към правителството", коментира Станишев, след като спази традицията си и покани журналисти на новогодишна баница с късмети.

Още като лидер на БСП Станишев наложи като традиция да черпи ресорните журналисти и не направи изключение, дори когато оглави ПЕС.

Още по темата

Според него поведението на Радев е нормално. Станишев припомни, че президентът няма силна институционална тежест в България по Конституция, но има огромен морален авторитет, а Радев го използва.

"Президентът не може да играе ролята на опозиция", коментира социалистът и допълни, че държавният глава сега е най-популярният български държавник, заедно с омбудсмана, което е оценката от гражданите.

Освен това Станишев е убеден, че ако управляващите продължат с този темп да създават скандали, предсрочните избори не са изключени.

"Бях изненадан от темпа на създаване на скандали и недоволства от правителството и управляващата коалиция. Това създаде усещане, че страната тъпче на едно място и затъва в блато. Има нужда от промяна. Това е шанс за БСП да бъде тази промяна", обяви той. 

А за предстоящите местни избори през есента той смята, че ГЕРБ е в отстъпление, а БСП има реални възможности да надскочи електората си.

Според него за София специално има умора от сегашното управление и ако БСП намери подходяща кандидатура, левицата може да постигне успех.

"Надявам се годината да не бъде толкова трудна за хората. Очертават се сериозни рискове пред икономиката в европейски и световен мащаб. Много хора говорят за възможността за нова икономическа криза. Трябва да се готвим", каза още той.

Станишев призна, че в личен план се чувства много щастлив човек, защото толкова години, след като не е лидер на БСП, има много приятели в партията.

"С тях си говорим като другари, и комфортно, а отношението чисто човешки към мен е много позитивно. Имам много приятели в БСП и пожелавам на всеки лидер да е така, след като вече не е на върха. Не се чувствам изолиран от БСП. В събота бях на заседание на Националния съвет на партията, чувствам атмосферата към мен", каза той.

Станишев отказа да коментира листата на БСП за евроизборите с мотива, че партията е мъдра и опитна.


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
И Станишев и Радев са от един дол дрешки. Разликата е в това че Станишев направи доста поразии за България а на Румянчо тепърва му предстоят поразиите.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Памакинята цвека много срича Ва, някои избрали я, това интерес представлява, а не грипени.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв ЕС бе комунист смешен .Англия каза своята дума отдавна .Смешник
54
4
 
4
 
! Отговори
1926 преди 1 месец
Да, супер е, по-глупав не сме имали!
53
8
 
8
 
! Отговори
к.44, 46 преди 1 месец
До Анонимен: Лъжеш! Авиацията я съсипаха Цуци Ухото, Б.Б.и вчера Торба войвода! Цецо предаде България,донасяйки преди две седмици нареждането да закупим Ф 16 и то на цена над 2 -2,5 млрд. лв, като самолетите ще станат готови след 3-4 г.! При новата сума можехме спокойно да закупим Юрофайтър и Рафал,които са изцяло от ЕС и нямаше да зависим от моментните настроения на през.Тръмп.Цуци и Торбата си замълчаха и заедно с Боко искат да ни привържат към САЩ. А ние сме в ЕС. Жална ни майка.Продадоха ни!
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По скоро се държи като десидент . Радев ми напомня *** .Същата злоба да руши стабилността .Съсипа ВВС и избяга в президентството .
51
3
 
10
 
! Отговори
Бу преди 1 месец
За този психически неуравновесен човек президента въобще не ми се говори, такова недоразумение в политиката не сме имали. Колкото до скандалите които се вихрели, ами и на децата е ясно кой непрекъснато ги инспирира и създава, червените другари така разбират борбата за власт. Същите така са закърмени, при тях не става въпрос да работят за страната си и да се докажат на избори, те така смятат че ще заграбят властта, чрез мръсни номера и изкуствено създадени скандали въобще свит юмрук и война, ха х
50
2
 
2
 
! Отговори
@ к.50 преди 1 месец
До Анонимен: Да беше се научил да пишеш коментари на правилен български език и да поставяш препинателни знаци, а? Пиши без правописни грешки.
49
5
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Радев не гори от желание да се обединява със Станишев. На него му трябва човек, който да обедини недоволните от Боко+ Цоко българи, а те хич не са малко, в неполитическо движение, като напр. Движение за национално спасение. Б.Б., Цецо Ухото и Торба войвода ще ни издоят поне с 2,5 млрд. лв за американските изтребители. Подходящ кандидат за водач на такова движение е ген.Шивиков, още повече, че българите идкат защита от ромите. И този генерал, повеждайки запасното войнство, може да я осигури.
48
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много от провинцията харесват Президента Румен Радев и то интелигенцията... 3 чужди езици, не е обременен, това чувам, това пиша, за всеки влак.... Аз съм на концерт на Лили Иванова... И памКа си иска телето и няма глас, за дпс щял,
47
2
 
10
 
! Отговори
Присмехулник преди 1 месец
когато такива, като серж застават до някого, този някого трябва да е нащрек. но, когато такива, като серж застават зад някого, то той направо трябва да е в повишена бойна тревога с код червен, освен, ако не е от "истанбулския" кърг... :-)))
46
21
 
23
 
! Отговори
Тоя и за чеп преди 1 месец
не става. Никакъв президент не е на народа, а само на някои. Бкп-бсп са омразни, но въпреки това, най ставаше за президент Първанката. Имаше визия, изказ, поведение и се държеше държавнически. Трябва ни такъв президент, а не човек, който не се чувства добре на мястото си.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да коментираме този човек като непрексънато ни трият ?
Позвлоени са само захаросани либерални клишета от официозитве на "началниците"...
44
19
 
19
 
! Отговори
Ефо преди 1 месец
Много хубаво, че стои зад него, хубаво да го подпре тоя бутафорен палячопрезидент!
43
11
 
20
 
! Отговори
457 преди 1 месец
Много правилно, Румен може да се държи КАТО президент, но всъщност е никой.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По съвместителство и комунист еврейн и руски поданик Ама на червения хибрид не му изная истината а Плюе по кремълски ноти
41
12
 
5
 
! Отговори
Николов преди 1 месец
От 30 години БСП е „мъртва партия”,но не слиза от сцената и е най-сериозният опонент на сегашните уж управляващи.
40
12
 
11
 
! Отговори
Виц на деня преди 1 месец
Румен Радев “ има характер и е достатъчно самостоятелен “ ........
39
3
 
19
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 1 месец
До 29. Само че си скаран с информацията. Той ги завиши пенсиите, но не осигури парите. Платиха ги после от ГЕРБ.
38
14
 
22
 
! Отговори
Зузи преди 1 месец
Радев е едно поставено лице на Русия!Популист и национален предател!