ВМРО скочи: Пробутват ни нова джендър идеология!

Имало и опит за прокарване на промиграционна политика
25
ВМРО скочи: Пробутват ни нова джендър идеология!
Снимка: Dnes.bg, архив

ВМРО видя опит да се прокара нова джендър и промиграционна пропаганда от Международната организация на труда.

Това ставало под формата на акт от "Препоръката за заетост и достоен труд за мир и устойчивост", приет на сесия на Международната конференция на труда в Женева през 2017 г.

Още по темата

"Тази Препоръка, като част от приетия инструментариум от документи, има задължаващо страните членки на Международната организация на труда (МОТ) действие по отношение на представянето на законодателните органи, като решение е взето през изтеклата сесия", обясняват от пресцентъра на партията.

Позицията на ВМРО е разпространена след внесен от Министерския съвет Проект за решение за одобрение на Препоръката.

"На пръв поглед наистина благородната цел за защита на правата и интересите на работещите и подобряването на средата и условията труд и т.н., звучи политически коректно, обаче, откриваме доста смущаващи текстове, които категорично не приемаме да имат дори насочващ бъдещи законодателни промени характер. Самият факт, че вътре отново се прокрадват термини като "джендър", "джендър перспективи" и тяхното прилагане към всички дейности е неприемлив", пишат от ВМРО.

Според воеводите в Препоръката има и открита пропаганда за вкарването на мигрантите като равноправни участници на трудовия пазар в страната, прокламиране на равния им достъп до образование и обучение на тях и децата им, както и нарочното запознаване на тези категории хора с личните им и трудови права.

"Наред с това са и задълженията на работодателите на мигрантите, внедряването на тези хора в различните организации в защита на трудовите права в страната и много др. Между редовете отново се прокрадва и дейното участие на различни организации на "гражданското общество" – НПО-та, които и днес виждаме какво правят на терена на "равнопоставеността".Ние от ВМРО сме категорични, че този документ, макар и внесен за разглеждане в комисиите в Народното събрание, трябва да бъде спрян и върнат", настояват от ВМРО.

"Ние питаме кой и защо, вкарвайки документи в МС, не се съобразява от една страна с решение на Конституционния съд на България и от друга с решение на правителството по отношение на миграцията? Ние разбираме, че Препоръката има незадължителен характер. Също така, обаче, сме наясно, че ако Патриотите не участвахме в управлението незадължителни пактове и конвенции, през които се поставя началото на заличаването на изконни национални и културно-религиозни ценности на българския народ, щяха вече да са факт. Сигурно вече щеше да е в ход и промяна на Конституцията на държавата ни", обобщават от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
7
 
! Отговори
факт преди 5 години
*** е най употребяваната дума в българия през изминалата година а българина още не я приема че съществува
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се върне казармата че нема кой да ни опази от джендърите
18
0
 
10
 
! Отговори
Значи 3 преди 5 години
Също така решаването на възникналите проблеми трябвало да се решава чрез организациите на работодателите, работниците и гражданското общество. Сиреч НПО-тата пак ще източват пари по разни програми.
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп и бпц като чуят *** все едно чуват дявол
16
1
 
3
 
! Отговори
Значи 2 преди 5 години
Прочетох въпросния документ. В него терминът *** по-скоро се използва за съществуващите два пола, ОБАЧЕ на държавата биват вменени един куп задължения по отношение на бежанците за образование, здравеопазване и т.н.
15
1
 
13
 
! Отговори
Мик преди 5 години
Аа аз за *** не гласувам
14
1
 
16
 
! Отговори
РадиоЕреван отговаря преди 5 години
Не приемайте пратката, върнете я и не разписвайте нищо.
13
2
 
10
 
! Отговори
До loyko преди 5 години
А ДПС и ДОСТ защо не са забранени тогава?
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До един работодателТова върви го кажи на Т. Дончев! Върви и открито кажи на управляващите, че няма смисъл да говорят в Парламента за интеграция, а в същото време властва дискриминация и ще продължите да мразите турците и ромите, и да ги третирате като непълноправни членове на обществото.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендармерията е на управление на Войводата от Русчук. Вече им казват "родолавъри". Обединени родолавъри.
10
8
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
VMRO e etnicheska partija.Nali sa zabraneni etnicheski partij po konstitucija.Psevdo patija...psevdo patrioti..psevdo politika...
9
8
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А бе алооу,като сте голяма работа,защо през тези две години не направихте НИЩО срещу джендърите,шведите,НПО-тата и прочее вре.дители?Само празни приказки.Сега е нормално хората които гласуваха за вас,за да го направите,да се откажат!И най-вероятно няма да имате евродепутати,както и такива в следващия национален парламент!Да се надяваме,че ще се пръкнат по-читави от вас,за които си струва да се гласува.Може би...
8
12
 
19
 
! Отговори
БЕСЕН преди 5 години
Абе ВМРО ли сте, кви сте? оправихте държавата, че сега джендърите са ви проблем! Пак отклонявате вниманието на народа от поредна далавера която ще си направят господата управляващи, тази държава и този народ го съсипахте от глупости и от безпаричие, народа измира, не сме имали толкова умиращи дори и през войните който сме водили! ВИЕ И ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ИЗБИВАТЕ КЛЕТИЯ НИ НАРОД! А ТИ НАРОДЕ 500 години турци те мачкаха, сега СОБСТВЕНИТЕ БЪЛГАРИТЕ УБИВАТ!
7
2
 
15
 
! Отговори
един работодател преди 5 години
До Анонимен 3Това, че посочените от теб етноси се приемат като второ и трето качество работници, даже е комплимент за тях, особено за вторите, предвид качествата и знанията които имат.
6
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО е етническа противоконституционна партия -Македоска ли е ,пома шка ли е но трябва да се забрани!
5
15
 
6
 
! Отговори
ЛГБТ преди 5 години
От догодина в училищата ще въведем ЗИП джендъруърлд.Всички трябва учат и знаят за красивата страна на живота
4
15
 
3
 
! Отговори
Значи преди 5 години
Преди да налазят форума платените коментатори, потърсете в Гугъл информация за джендърния спектър на Джудит Бътлър, бинарното мислене и хетеронормативността. Понятието има повече от едно значение и то не се изчерпва с храматическия род на СИ, и най-общо на някакви си характеристики, свързани с половете. *** означава и социален пол. Има решение на КС по тази тема.
3
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг не приемат турците и ро.мите като пълноправни членове в трудовия процес, третират ги като второ и трето качество работници, какво останало да приемат мигранти.
2
22
 
8
 
! Отговори
ЛГБТ преди 5 години
Всички ще минете под дъгата.След това ще живеете в радост щастие и любоф
1
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО ни пробутва *** идеология за изборите !Явно ромскатата идеология "Те ни бият войниците" не дава достатъчно гласове.