ГЕРБ почете жертвите на комунизма с тежки нападки към БСП

Глутницата отново посяга към властта в България, заяви Гърневски
260
ГЕРБ почете жертвите на комунизма с тежки нападки към БСП
Снимка: БТА

На 1 февруари се отдава почит на жертвите на комунизма, а от ГЕРБ използваха повода не само, за да припомнят зверствата на Народния съд, но и за да нападнат червената шефка Корнелия Нинова, която по думите на Спас Гърненвски с активни мероприятия отново забърква познатата смесица от популизъм и дълбоки лъжи, като така се опитва да заеме позата на борец срещу корупцията.

Иначе в декларацията от името на ГЕРБ Гърневски посочи, че днес се отбелязва една от най-жестоките и най-черни дни в историята на България.

"На този ден преди 74 години е извършено най-масовото произнасяне на незаконни присъди в страната, регентите са осъдени на смърт, осем царски съветници, 22-ма министри, 67 народни представители и 74 генерали и висши офицери са убити и заровени в общи гробове. След това България е превърната в соцлагер, а инакомислещите са изпращани в лагери, където червената коса е покосила над 100 000 човека", каза той.

Според него днес същата "тази глутница отново посяга към властта в България“, а зад тях стоял изцяло и президентът Румен Радев, който по думите на Гърневски бил изцяло творение на руския запасен генерал Леонид Решетников, бивш резидент на КГБ у нас и отговорник за кремълската политика на Балканите.

Гърневски обвини директно Нинова, че използва незаконни приоми и ченгеджийски номера и прозвището й "Г-жа Лъжа" не било случайно.

"Г-жо Нинова, нека оставим настрани опитите Ви да изфабрикувате нова порция ало измами, Вие сте единственият лидер на партия, приватизирал незнайно с какви пари държавни дружества на крехката възраст от 29 години, кога ще кажете истината за "Техноимпекс"?“, призова той.

Депутатът от ГЕРБ нападна соцлидерката и за това, че била забъркала България в тежък лобистки скандал, че си позволила да звъни над 200 пъти на следовател, който я разследвал за корупция, че била извършила национално предателство, след като се срещала с генерал Решетников.

"Докато обществото ни се развива, втората партия у нас се връща към най-гнусните практики, посочването на враг, съсипването на човешки съдби, пропагандата и всичко това заради пустата жажда за власт, но хората се умориха от това", обвини още той.

Кристиан Вигенин от "БСП за България" веднага след декларацията поиска от председателстващия заседанието Явор Нотев да направи забележка на Спас Гърневски, защото през цялото време се обръща към Нинова, без тя да е в залата и да може да се защити. Трябва да има известно уважение. Не трябва да се злоупотребява с една дата, която е свещена за част от българското общество - жертвите на комунизма да бъдат смесвани с една акция тук към Нинова, обяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1)пост 228.Още по зле сме и от преди 9-ти септември.2 000 000 бедни пенсионери работили по 40-45 години ангария.Около 2 000 000 икономически имигранти невъзвращенци ,1 000 000 полуграмотни ,400 000 трудоспособни безработни ,16 000 000 000 лева външен дълг и едва ли някои знае колко е вътрешната задлъжнялост между фирмите и всичко това при само 6,5 милиона население.Представятя ли си колко много се краде.
218
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лица при защитата на техните права и закончл.ни интереси" и още чл..30- ал.3 )................."в срок от 24часа от задържането му органът на съдебната власт се произнася по неговата законосъобразност" а не до 48 часа.Толкова за компетентността на настоящото управление.
217
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В разрез с Хартата за правата на човека бе приета от НС добавка към закон които позволява задържане под стража в рамките на 48 часа без да бъдат уведомяване близките на задържания и негов защитник,което е нарушение на чл.9 от Хартата за правата на човека и на чл.122 от Конституцията на Р.Бъллгария,който гласи-"Гражданите и Юридическите лица имат право на защита във всички стадии на процеса" и чл.134 -"Адвокатурата е свободна независима и самоуправляваща се.Тя подпомага гражданите и Юридическите
216
0
 
6
 
! Отговори
чети 212, 215, 226 преди 5 години
и прави извод. И през царско време, и през комунистическо, и след 1990 г., една определена категория хора (келнери, майстори на пица, водачи на кучета, шофьори към специални служби) сътрудничат на полицията(милицията) и за тази дейност получават услуги или сухи пари, или възможност за кариерно развитие, каквото не са сънували и за каквото нямат качества.След време, като станат бизнесмени, професори, шефове, от тях зависят много човешки съдби.После уреждат себеподобните си деца на ключови позиции
215
4
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЕСЛУЧАЙНО ТИКВАТА Е ИЗВЕСТЕН С ПРОЗВИЩЕТО Г-Н ЛЪЖА, НАЛИ БЕ КРАТУН
214
3
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВАТА ПОЧЕТЕ УШИТЕ НА ТАТО
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо от ЕС не реагираха за този закон?
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към момента там може да имам такива граждани които нямат присъда а са с мярка за неотклонение-"задържане под стража".Наскоро приетия закон за задържане на граждани без уведомяване не ви ли подсеща нещо.Хора бдете.
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговор до гражданин.Затвора в Белене на остров Персин и сега съществува и е действащ.Които не вярва да провери.Да напише в нета Белене ,затвор и ще се убеди сам.
210
3
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"тази глутница отново посяга към властта в България - "ГЛУТНИЦАТА" ГЕРБ ИСКАШ ДА КАЖЕШ ДРУГАРЮ ГЪРНЕВСКИ....ЗАЩО В ТОЯ ПАРЛАМЕНТ ИМА ОЩЕ "ДРУГАРИ"
209
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бсп са гадовеЗа съжаление се оказа, че и ГЕРБ, и АТАКА, и патриоти, и ДПС всичките са такива. Мафията не и пука кои са на власт. Резултатите са видими. Продължаваме да сме най...
208
7
 
3
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Стига сте защитавали комунизЪма като матросовци. Няма по-*** партийка в България от БСП/БКП - доказано от историята.
207
3
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЦВЪКО ШОФЕРА ОТ ДС СИГУРНО И ТОЙ ИМА МНЕНИЕ
206
3
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КОМУНИСТ ОБИЖДА НА КОМУНИСТ ДРУГИТЕ КОМУНИСТИ
205
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненормално е как член на БКП, след това на СДС и сега на ГЕРБ - Гърневски - нескопосан поет, кмет и депутат - дава мнения и оценки!!!! Но и антирекламата е реклама
204
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Не ви ли е срам поне малко, че ще влезете в историята като едни от най-слабите държавници! От 9 мил. сега сме 7,5 мил., нямаме никакво производство (българско), изнасяме предимно суровини, хората са принудени да емигрират (голяма част - икономически емигранти), а вие и семействата ви се къпете в лукс? Турско, американско, руско влияние се усещат - разделени сте на групички, финансирани от тези сили! За българина никой не го е еня! Да бачка в чужбина,па да праща кинти да вдига иконом. на България
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВолдеморКакво означава в превод това, което си написал? На какъв език е?
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
215 - Такъв професор имаше във ВИИ "К.Маркс", занимаваше се с проблемите на общественото хранене. Може по съвместителство да е бил и в Икономическия институт към БАН /така се казваше навремето института, който се намира в началото на ул."Аксаков", сега не знам как се казва, нали леко промениха имената на повечето институти като знак за нещо като реформа, когато ги беше подгонил Дянков/.
201
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
Не се правете на комунисти и демократи! Всичките сте един дол дренки! Милиционери, висши чиновници, директори и вашите семейства сте се ояли за сметка на собствените си сънародници! И при едните вървят схемите и при другите е така! Делите се само за пред "балъците", същите "балъци", които ако осъзнаят, могат да ви изринат за 24 часа!
200
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резидент на решетников поднася цветя само жертвите на алкохолизма