Отравянето на Гебрев с новичок – лоша драматургия!

Бивш разузнавач: Цялата драма не е в полза нито на САЩ, нито на Русия
12 фев 2019 11:20, Анисия Иванова
98

Има ли връзка между случая "Скрипал" и натравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев? Главният прокурор Сотир Цацаров потвърди част от разкритията в британските медии, които говорят за употреба на химическо оръжие в България.

Българското разследване също е установило присъствието на лицето "Федотов" в страната ни по време да отравянето на Гебрев. Самият той запазва мълчание до приключване на разследването, но в писмо до главния прокурор казва, че има основание да счита, че случилото се с него има нещо общо със "Скрипал".

Още по темата

"Не мога да свържа фактите в някаква логическа верига между случая "Скрипал" и станалото с Емилиян Гебрев. Няма посочен руски агент, има някакво име. Когато той е бил в България, във Великобритания нищо още не се е случило. Сега изведнъж се говори за новичок. Нарушен е оперативният процес – когато се съберат определени данни, те се подлагат на анализ, спрямо който се изграждат съждения. Обвиняващите си противоречат един на друг", посочи експертът по национална сигурност и бивш разузнавач проф. Димитър Иванов.

"Лоша постановка, лоша драматургия, липсва режисура. Изведнъж актьорите се появяват на сцената и започват да бъркат репликите си, противоречат си, а публиката изпада в недоумение", описа ситуацията с българския новичок разузнавачът.

Според госта на "България сутрин" въпросът е какъв е смисълът от тази постановка.

"Геополитически. Светът се променя. Всеки се бори за зона на влияние. Никого не можем да посочваме за враг – ние нямаме интерес от това. Постановката е самодейна – режисьорът ѝ не се вижда. Цялата тази драма не е нито в полза на САЩ, нито на Русия. Тя е елементарна. Господин Гебрев нищо не е казал. Той преди 4 години е подал сигнал. Неговият случай не е геополитика, а бизнес конфликт. Нямаме бойно отровно вещество. Този скандал ще си отмине", категоричен е експертът. 

Според проф. Иванов в случая с Гебрев става дума за това с танк да се убива муха.

"Няма логика в тези действия. Всеки може да пусне безумна версия за себе си", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Случаят с Гебрев бе коментиран вчера от посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс на среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, с вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс и допълни, че няма как да бъдат разкрити подробности.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров. Той бе категоричен, че внушенията за бездействие по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни след срещата Цацаров.

Руският посланик Анатолий Макаров вече определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
19
 
! Отговори
джо преди 5 години
Ние сме "световна сила" Тази сутрин един бивш министър се държа абсолютно недостойно, като обвиняваше открито всички институции свързани с разследването , че прикривали явни доказателства. Това е абсурдно и тук голяма вина имат медиите, защото дават думата на хора които имат здравни проблеми. Следвайки протокола трябва да се съборят къщите на пострадалите и да ги скрият някъде в горите, защото ще ги докопа Дългата ръка на КГБ
20
2
 
7
 
! Отговори
помнете преди 5 години
До ABWВсяка държава е имала и има служби за сигурност,без значение как се казва и за какъв държавен строй работи.
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато външен министър беше Николай Младенов в България стана атентата с израелските туристи в Сарафово.Известно е ,че Младенов е служил в израелската армия и си смени религията с еврейската.Сега Н.Младенов е пратеник на ООН в Близкия изток!Издигна се човека след постановката в Сарафово послужила за обвинения срещу ,,Хизбула" и Иран!Нищо чудно и сегашния министър на външните работи Захариева да се издигне в международните институции!
18
4
 
4
 
! Отговори
анализа преди 5 години
Чадъра срещу Георги Марков да не е същия и срещу Гебрев ? Въпрос ....
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Гебрев не е крадял само от българския народ, Май е облажил и нещо от Англия.Обаче нещо се объркало и сега замазват ,замазват.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, неразбирам защо западняците се страхуват толкова от руските агенти, след като според изнесеното от тях зо сега се оказва, че руските служби са абсолютно некадърни.
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има връзка между Скрипал и Гебрев и тя се намира на улица "Козяк" в София.
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая Хопкинс ли дето миналата година по това време обикаляше от сутрин до вечер медиите и агитираше, че било крайно наложително и не търпи отлагане приемане и ратификация на истанбулската конвенция???? Днес се опитва заедно с едни безгръбначни родни министри и прокурори да ни убеждава, че някакъв световно неизвестен тип ял немита рукола в салата е тровен едва ли не по заповед на Путин!!?
13
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИСЛЕХ, ЧЕ ВСЕ ПАК Е ОСТАНАЛО НЯКАКВО ДОСТОЙНСТВО В УПРАВЛЯВАЩИТЕЩом се хванаха да разследват и разстройството на Гебрев и да го свързват д Путин, хептем за *** ни взеха. Русофобските *** могат да се изявяват, но плитката лъжа си личи.
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според този "разузнавач" има КГБ'то се занимава с разработка на нови видове "чадъри", услуги със "снегорини", самовари за чай с нуклеиди, доставка на "хранителни добаки" - има отровени и утрепани, но всичко е "постановка" !!!
11
3
 
23
 
! Отговори
факт преди 5 години
Това е траги-комедия която вреди на България и лицата който излъгаха народа са публични и политици това е трагедията,излезнаха на яве продажниците.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АНОНИМЕННека трият хората знаят истината и за роми,"бежанци",политици и т.н. После в ЕССР се чудят защо патриотизма процъфтява. :-)
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И мене оня ден ме натровиха от Кауфланд с развалените си м***ршоляци ама не пишете по вестниците!Още не мога да се оправя и изотзаде ми се леят *арии!Чудя се путин или меркел да обвиня!
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самият Федотов се е предал на британските власти и затова едва сега изплува неговото име. Британците знаят много повече отколкото казват, просто искат да осветят руските мекеpета в българската политика, а те светнаха като прожектори в тъмното Борисов, Цацаров, Младенов тоя пишман разузнавач харчил парите на народа по баровете на запад десетки години и още хиляди цървуловци като гореизброените.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Би трябвало да проверят дали в България са влизали английски шпиони, когато е тровен Гебрев. Вероятността отравянето на Скрипал с Новичок да е от английски шпиони е много голяма, по-голяма от всички останали версии взети заедно.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западна джен треска!
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам питане, Митьо Гестапото още ли е член на Тръмп обществото? Питам, щото ако се отвори местенце бих го заел, Бай Доньо ме кефи все повече, откакто започна да им разказва играта на ***.
4
5
 
28
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Ако остане до Цецо-веднага ще ни вкара в белята!Впрочем ето началото на новото ми "стихотворение" за него:На молитвена закускаЦецо кокалчета хруска.Там България предаваи на нещо се надява.Ще получи май апартаментот Държавния департамент!Надявам се до довечера да го довърша,ако Музата помогне,хи-хи.
3
3
 
32
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Не сме длъжни да компенсираме лошата работа на британските служби по провокацията със Скрипалите-да се оправят сами!Съвсем на балами ни направиха!Макар че и ние имаме вина за това с податливостта си....
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшните руски агенти не могат да отровят никого с най-страшната отрова в света. Изглежда смешно.