Борисов с най-високия орден на Сърбия за заслуги

Премиерът се надява на скорошно членство на съседката ни в ЕС
158
Борисов с най-високия орден на Сърбия за заслуги
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с с най-високото държавно отличие в Сърбия.

"Орденът на Република Сърбия" му беше връчен от президента на страната Александър Вучич.

"Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство - на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз", заяви Борисов на церемонията, с която бе отбелязан националният празник на Сърбия - Денят на държавността.

Мотивите за връчването на ордена са за изключителни заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Сърбия и България.

Борисов подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на ЕС, защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти – жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм.

"Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война – аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите", категоричен беше той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
3
 
! Отговори
СЪРБИЯ преди 5 години
е в разкрач. Хем на богаташите им се иска да ги признаят за законни в Европа, хем на обикновения сърбин му се присънва времето на ТИТО, когато с политическа цел да примамват нас и другите балуци им бяха разрешили да пътуват по цял свят без визи. Хем са наясно, че ЗАПАДЪТ/САЩ залага на КОСОВО и направиха най-голямата военна база там и само РУСИЯ може да ги спаси от това, коео се случи у нас. Без войни, най бедните в ЕВРОПА, даже по-бедни от сърбите. Видяха как ДЪНДИ копае златото и директно в САЩ
10
4
 
18
 
! Отговори
ЕГА ТИ НОВИНАТА преди 5 години
И КАКВА НОВИНА Е ТОВА? КАКВА Е ПОЛЗАТА ЗА СТРАНАТА И ХОРАТА. ПРОСТО НЯКОЙ ГО Е УРЕДИЛ ЗА ТОЗИ ОРДЕН, КАКТО ВСИЧКО МУ УРЕЖДАТ-ГЕНЕРАЛСКИ ЧИН ОТ ПЕТЪР СТОЯНОВ, ГЕНЕРАЛ - ЛЕЙТЕНАНТ ОТ ПЪРВАНОВ С ЛИЧНОТО ЛОБИРАНЕ НА ДОГАН, "ПЕЧЕЛИ" ИЗБОРИ ПО ВТОРИЯ НАЧИН/С БРОЕНЕТО ОТ ЦЕЦОУ/, МИЛИОНИТЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ И ПР. ДА ПОВЪРНЕШ ОТ ТАКАВА НОВИНА. А ЗА ФЕ ЛАЦИ ОТО НА ПЕЕВСКИТЕ МЕДИИ, БЕЗ КОМЕНТАР. А ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ВСЕ ПО-БЕДНИ
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв ЕС за тези касапи , да напомня ли че убиха 8000 невиини хора , никога е в ЕС д аси стоят маргинализирани да се научат , премиера да си пуска оставката веднага
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам, Радев да бъде награден с орден "Троянски конник" трета степен, за заслуги към Кримнаш !
7
16
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Браво Генерал Борисов,*** сега беснее и тро ши мебели на Позитано....
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си стои в Сърбия и да не се връща, тука всички са лоши от матряла до президента ! Cърбите са хубави хора дават му ордени айде на бас, че ще се върне и ще докаже, че е лицемер.
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаква се скоро да получи и орден от Путин.....
4
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Борисов !Хората го приемат и като Премиер и като Президент !
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орден се дава само за заслуги, най-логичното нещо е да върне ордена или сръбските ордени ги рaздават наляво и надясно като капачки от компоти или Тиквата е на принципа давaт ли ти вземай - гонят ли те беягай или и двете. Проява на ум, смелост, скромност, принципи, честност - 0.
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какви са по - точно заслугите му?!?
1
6
 
36
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Заслуги ,че не проявява никаква загриженост за българското малцинство там и остава сръбското правителство да издевателства над тях и да ги държи като най беден регион в цяла Сърбия!