По телефона: Бойко Борисов и Тереза Мей обсъдиха Brexit

Британският премиер благодари за включването по "случая Гебрев"
Обновена: 17 фев 2019 21:13 | 17 фев 2019 21:07, Анисия Иванова
84
По телефона: Бойко Борисов и Тереза Мей обсъдиха Brexit
Архив: БУлфото

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския премиер Тереза Мей, съобщиха от правителствената информационна служба.

В рамките на разговора, който се състоя по нейно искане, Мей отправи молба за подкрепа за постигане на повече гъвкавост от страна на всички в Европейския съюз при договарянето на въпроса с границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, и постигането на споразумение за Брекзит до 29 март.

Премиерът Борисов увери Мей в подкрепата си за постигането на споразумение, което ще гарантира запазването на добрите отношения между Великобритания, ЕС и 27-те държави-членки. Българският министър-председател подчерта трите насоки, в които е изключително важно да се постигне договореност, не само за ЕС, но и за нашата страна в частност.

На първо място Борисов открои сигурността и запазването на високите нива на сътрудничество в тази област и наличните инструменти, като се даде ексклузивитет на Обединеното кралство. България винаги е имала най-високо ниво на сътрудничество и много успешни съвместни действия със своите британски колеги и в рамките на Европол, и държи това да продължи и след Брекзит, категоричен беше българският премиер.

Втората важна насока според министър-председателя Борисов касае статута на гражданите на ЕС в Обединеното кралство и на британските граждани в ЕС. Борисов отбеляза, че тази тема е от голямо значение за България, с оглед големия брой българи в Обединеното кралство, и британски граждани у нас.

Не на последно място, премиерът Бойко Борисов изтъкна, че по темата за границата между Северна Ирландия и Република Ирландия е важно недопускане на напрежение и нарушаване на мира.

По време на разговора британският премиер Тереза Мей благодари на министър-председателя Борисов за навременното сезиране на британските власти по случая Гебрев и за включването на британски екип при разследването.


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
не мисля че Б Б трябваше да говори с Мей. А още по - малко да й съдейства по т, нар. случай Гебрев, който е пълна измишльотина и да й пълни вода в мелницата. Брекзитът ще се осъществи така или иначе. Но не защото Мей го иска, а по други причини.Тя само бере плодовете от това. И защо й трябва да говори с Б Б? Защото България единствена се опъна и не отзова посланици по случая Скрипал, тя сега продължава да дълбае и да се държи показно. Б Б трябваше да намери дипломатичен начин да я разкара.
73
0
 
4
 
! Отговори
???? преди 4 седмици
Б. Б. толкова му порасна работата в международен план, че не му е на нивото да се занимава с "дребните" проблеми в страната. Убийствата, побоища по всяко време, грабежи, гаври със самотни и безпомощни пенсионери, телефонни и всякакви измами, корупция, радикализиране на населението, демографска криза и както винаги - най-бедни в ЕС.
72
0
 
6
 
! Отговори
Тръмп на опашка за с преди 4 седмици
Сега и Дончо тръмп да го пита какво да прави с Иран, Сирия! А за стената с Мексико бибитко просто е експерт от класа! Направо да прати Винкела да им я строи!
71
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 4 седмици
хахахах, на какъв език??? Банкянски ли
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бравос, откога британците чакат тоз делови, начетен и образован човек да им каже някой съвет за Брекзита! Скъсаха се от чакане да им дойде на крака и да ги съветва.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ох, ще падна от смях! Пука й На Тереза за мнението на някакъв тъмен балкански субект за Брекзита. Отишъл да се поразходи тоя чичо и нищо повече.
68
1
 
9
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 4 седмици
.... поговорили са си на чист английски с банкянско наклонение ;) !!!!!
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Когато клоун развеселява публиката - това е комедия. Когато клоун те управлява - това е трагедия!
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На урду са си говорили...
65
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"И на какъв език, или Мей е научила български?"

Има преводачи защо трябва Бойко да й лае на британския диалект, то и английски не е. Тя защо не говори на български?
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Подай оставка бе ********************************************!
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бате ще даде рамо на англичаните- симпатяги са, ама те пък да не прегряват супата за гебревите руколи, че газопровод чакаме
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всъщност набивала му е канчето за случая Гебрев.Англичаните от девет кладенеца вода ще донесат само и само да докажат,че руснаците тровят шпионите-предатели.А между другото,защо скриха Скрипал и дъщеря му?
61
0
 
2
 
! Отговори
Да.... преди 4 седмици
Този е крадец не само на пари, а и на животи.
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И на какъв език, или Мей е научила български?
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен И в политиката са нужни клоуни, но обикновено резултатът е тъжен, не смешен.
58
2
 
7
 
! Отговори
Ссссс преди 4 седмици
Само гледайте що писък ще настане в Англия.

Англичаните са хора,които сега говорят едно,но утре друго. ТОЧНО ТАКА ще стане.

Сега ще кажат,че няма да гонят, но утре не само ще гонят,но ще отнемат пари и имущество.
57
0
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 4 седмици
https://youtu.be/vtM3dUkp9S4
56
3
 
16
 
! Отговори
ОН ДАВА АКЪЛ преди 4 седмици
на МЕЙ как най-бързо да стигне дъното. С тоя голям опит може много да и каже
55
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Конграчулейшън. Тука всички сме парле ву франсе... С това май се изчерпват знанията на нашия толуп по чуждите езици. Та се чудя как са намерили преводач за еднокнижника