Кой избира политиците и кой властва, а святата република на Левски?!

Румен Радев не пожали правителството и в словото си за Апостола
Обновена: 19 фев 2019 19:27 | 19 фев 2019 18:34, Камелия Цветанова
314

Снимка: Булфото

Дори в словото си пред Паметника на Васил Левски президентът Румен Радев скастри правителството заради водената от него политика.
Още по темата
"Преди 146 г. тук на това място бе обесен Васил Левски. Оттогава близо век и половина на тази дата се явяваме на символичен рапорт пред паметника на Апостола, за да му кажем какво става с неговата и нашата България, какво става с чистата и святата Република, с братството без оглед на вяра и народност. Още ли народната работа стои над всичко или вече просто ѝ казваме политика?, коментира Радев.

Според него дори и малкото написано думи, които останаха след Васил Левски са достатъчни, за да разберем "какво мисли той за нашето време".

"В република, пише апостолът, всекиму ще се държи сметка за делата. Така ли е днес? Работим изцяло български и не искаме да се водим по никого извън българското, заявява Левски. Но така ли е днес? В бляновете си великият карловец вижда как хората избират свободно своите управници и в тази нова България всичко зависи от висшегласието. Днес и това право е обект на посегателство. Неслучайно пред османските власти Левски изрича едни горчиви думи: "И нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия", посочи президентът.

Радев допълни, че "портретите на Левски висят в много кабинети като икони в запусната черква, но вярата в Родината и волята за истина и правда са по-силни от всяко униние.

Освен държавния глава на възпонменателната церемония по повод 146 години от обесването на Апостола на свободата пред паметника му в столицата присъстваха и председателят на парламента Цвета Караянчева, патриарх Неофит, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Пред подвига на Апостола сведоха глава и десетки граждани, които носят българския трибагреник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
9
 
5
 
! Отговори
Тцтц преди 5 години
На оня много тъжно му ставало като разберял колко бил обикновен и *** бил президента , а представяте ли си колко тъжно му става като разбере колко обикновен и *** е минпреда...боже боже
120
9
 
21
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Левски е свят човек ,не може този безбожник да говори за него.Да не говорим ,че пред паметника на Апостола се кордисала и др.Импексова- боркиня за чиста и свята република.Срам и позор. Но комунистите срам и достойнство нямат.Те работят за България само когато я крадат и продават.
119
2
 
4
 
! Отговори
Яблани и груши преди 5 години
Абе, дайте нещо да се захапем. Дайте тон.
118
13
 
20
 
! Отговори
Жалко президентство преди 5 години
Каква перспектива можем да имаме с най-некомпетентният досега български президент - *** Радев и най-тежкият(в живо тегло) вицепрезидент (Илияна Йотова).
117
11
 
17
 
! Отговори
х преди 5 години
руска ***.
116
23
 
15
 
! Отговори
- преди 5 години
Ей, тролерасти, хабите си думите с плюене по ПРЕЗИДЕНТА!Класи е над вашите идоли! КЛАСИ! Неможете да го понесете!Като трън в за дни ка ви е! И така и трябва да бъде! ДАВАЙ РАДЕВ!МАЧКАЙ ПРЕЗИДЕНТЕ!
115
7
 
14
 
! Отговори
Цитат на Калфин за Р преди 5 години
"Вчера г-н Радев е обявил, че има по-широк хоризонт от хората, които сме били учили политика по думите му зад пердетата на Народното събрание и в кулоарите". Искам да го видя този широк хоризонт на г-н Радев в дебат. Нека да се изправим един срещу друг по всички важни теми и да видим кой къде се е учил и какво е научил. Защото най-високият държавен пост не е място нито за упражнения, нито за прекарване на свободното време след пенсия"
114
15
 
20
 
! Отговори
? преди 5 години
Посредствен пожарникар беше боко, но като премиер е връхта! Затри държавата за 10 г.
113
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дойде денят в който ще ви паднат розовите очила и истината ще ви се види много сурова! Този човек говори истини, но на вас ви харесват ония които се лигавят в посолството на САЩ! Ще ви напомня че като станете малцинство в страната си, и живота стане непоносим, точно тези на които се кланяте сега, ще отидат да живеят с вашите пари в Монако, и бързо ще забравят евро ценностите с които ви баламосваха. БСП, ГЕРБ и всички други! Мечтайте си че сте европейци. Ако само знаехте колко много сте назад
112
17
 
18
 
! Отговори
Радев безличен преди 5 години
Добър пилот бе Радев, но в ролята си на президент е безличен и говори само с клишета. Употребява често неправилни, езикови форми като "оценям" и "преценям", "отпреде", "отзаде" и по този начин учи и дългата Деса да говори неправилно. Във външната политика е напълно незабележим, повече се говори за роклите на новата му жена, отколкото за това какво е казал. Пак не случихме с президент. Жалко, жалко за България...
111
1
 
11
 
! Отговори
дедо цар преди 5 години
Прочетете - проф.Николай Генчев, проф. Иван Стоянов,а не разни послушковци.
110
2
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Заради "достойните" български политици, "достойно" НСО и МВР затвориха достъпа на граждани до паметника в 15.00ч. В колко започна казионното мероприятие?! Не бях там, но най вероятно към 19.00. Колко "малко" часове за да се обезопасят. След това кой каквото казал, всичко е театро.
109
9
 
18
 
! Отговори
DO 162 преди 5 години
Брат , ти изби Рибата - САЩ не са дали един долар на България - Напротив - за последните 30 години , САЩ откраднаха от Родината ни над 50 милиарда долара - справка Златото на България в Мините и Цената на Концесията .
108
15
 
23
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Давай Румене! Давай ГЕНЕРАЛЕ! Само ти остана единственната тадежда на този изтерзан ограбен от собствените му "синове" народ. Незная какъв наглец и безродник трябва да си з ада служиш на всички външни сили и да загърбиш воплите на собственния си народ! Незная как герберастите спят, за какво са им всичките кражби имоти и имущество, за какво бе герберасти? Ковчега ремарке няма мили мои! Историята ще ви обругае! Ще сте най продажното презряно крадливо управление заличило държавата! ЗАЩО ви е всичко
107
6
 
18
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До БЪЛГАРИН 162 САЩ били дали 10 млрд. долара помощ !!!Ахахахахахахахах , охоохохохохоо, хахахахаха стига - ахахахаахах , охохохохохо дай един пример за помощ , която са ни дали - поне за 5 долара Толкова ни помагат , че ни окрадаха ТЕц-овете и ни продават ток на " космически цени "
106
12
 
9
 
! Отговори
дедо цар преди 5 години
Кои са тези историци,че се не сещам.Явно са носели каскет с петолъчка.Мъчеха се да променят историята,но не можаха.Архивите са живи.И този се пъне ,но не му се получава.
105
7
 
3
 
! Отговори
тцтцтцтц преди 5 години
До дедо цар 154преди години историците доказаха , че Левски не е изричал подобна фраза !!!нямаш ли срама да използваш името на "Апостола на свободата" за гнусните си цели ???
104
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е лъжа, не го е казал!Ценностите ви се разпростират близо.Животът не почва от вас, който няма памет и благодарност, няма бъдеще.Какъв политик е вашият ментор? Политикът следва принципи, ако ги има, а не гледа да се налапа, не нарича българите "матриал", не си сменя мнението от сутринта до вечерта според това какво са му казали от американското посолство.Левски не е вашата тема.Вашата тема е някоя крадлива проста тарикатска мутра.Няма допирни точки.Не се обедединявам с такива!
103
7
 
15
 
! Отговори
знам преди 5 години
Знам че Решетников предлага политицине на бспто. Ста до то ги избира.
102
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много тъжно е да разбереш че президента е обикновен и много *** човек.