България - по-лоялна към НАТО от Германия и Франция

Страната ни изпълнява задълженията си изключително стриктно
20 фев 2019 19:38, Екип на Bloomberg
72
България - по-лоялна към НАТО от Германия и Франция
Снимка: Pixabay

България изпълнява своите задължения спрямо НАТО много по-лоялно, отколкото Германия и Франция, смятат американски политици. Това разказа д-р Искрен Иванов, политолог и международен анализатор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментара си анализаторът направи на база на 2-месечна специализация в САЩ, по време на която той е разговарял с много учени, анализатори, експерти, политици и др.

"Мит е, че САЩ не се интересуват от България. Американците определиха Източна Европа като „приоритетен регион“. Проблемите на САЩ са свързани с по-големите европейски играчи, които не отделят достатъчно средства за отбрана“.

Гостът отбеляза, че американците имат твърда позиция по повод управлението на президента Доналд Тръмп, но тя е на два различни полюса.

"Една част от общественото мнение изцяло подкрепя Тръмп, докато другата част смята, че президентът не може да управлява и трябва да си тръгне. Подобно е мнението им и за Китай", добави Иванов.

"Според част от американците търговската война между Вашингтон и Пекин е изключително непродуктивна. Те смятат, че Китай трябва да бъде търговски партньор на САЩ, но държан в определени рамки. Друга част приемат азиатската страна по-скоро като враг“.

Гостът коментира и натиска от страна на САЩ върху китайски технологични компании.

"Споровете между САЩ и Китай не могат да бъдат решени с налагането на мита, защото двете най-големи икономики в света са твърде зависими една от друга и няма как санкциите да не действат и в ущърб на Америка. Изглежда администрацията на Тръмп намери печеливш начин за натиск върху Китай като заложи на Huawei. Малцина са онези, които вярват, че тактиката не е успешна и може да се превърне в заплаха за САЩ“.

Още подробности вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Vive la France преди 5 години
Франция е велика държава и никога няма да бъде нечий васал, неслучайно на територията на Франция няма нито една американска база.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си по-католик от папата е израз на душевно неравновесие, интелектуална слабост, безволевост и слугинаж.
32
2
 
17
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Ами ние сме хай-големите *** !
31
2
 
14
 
! Отговори
Fil преди 5 години
Що се отнася до термина "съюзници" , това е евфимизъм, чиста проба политически новоговор. Някога това явление се е наричало "васал" или "слуга", Нерядко и "роб".
30
3
 
9
 
! Отговори
Fil преди 5 години
Е тя беше по-лоялна и към Варшавския д-р от всичките му останали членове, по системата "щом в Москва пръъднат , в София се насиват". Но при първа възможност наряза за скрап съюзното въоръжение. Да те пази Господ от Българска "лоялност" и в личен и в политически план.
29
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мантрите на Кремълската пропаганда за подгряване на руската и русофилската диаспора...в края на крайщата хибридната война се води за избор на депутати в ЕП !
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майтап бе Уили
27
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев отдавна не виждал руското знаме над Крим, а очите му изтекоха да види някой натовски МИГ 29 над президенството !
26
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я питайте на Позитано, колко са лоялни към НАТО...там русофилите- продажници, към България не са лоялни, та камо ли към НАТО !Пропаганда за русофилската диаспора.
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Русия е по лоялна към НАТО...тя дава за въоръжение повече от колкото Тръмп иска от европейските държави !
24
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троянският кон - най-лояният кон към НАТО !Това се дължи най-вече на "натовския" генерал Радев !
23
3
 
30
 
! Отговори
преди 5 години
Искрен Иванов нещо се е объркал. Бърка лоялност с продажност и меркантилност. Единственият движещ мотив на нашия псевдоелит е келепира. След десетина години днешните яростни евроатлантици ще ходят на инструктаж в китайското посолство и ще ни заливат с цитати от Мао Дзедун.
22
5
 
28
 
! Отговори
V преди 5 години
Не се прави разлика между лоялна и надупена .А една надупена страна няма бъдеще в тоя конкурентен свят . За французите не се боя .Един народ дето може да излезе и да си отвоюва 1600 евро МРЗ , Може да каже на САЩ не ни интересува дали искате да имаме ядрено оръжия и европейска армия ,щом вие имате и ние ще имаме .Такъв народ няма да изчезне ,но България няма да я има най много до 50 години ;) И така трябва да стане по законите на естествения подбор .Абсолютно ненужен народ
21
3
 
29
 
! Отговори
НАЙ-БЕДНИ преди 5 години
Най-безправни, най-надупени. Честито българи! НАТО ви пази.....
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тя България си беше лоялна и към Варшавския договор. Нищо ново...
19
2
 
25
 
! Отговори
антинато преди 5 години
То затова пропадаме с огромно темпо.
18
1
 
23
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Ние все си караме в "лоялното"платно и всички го знаят,но на всичко си траят!
17
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на България, надежден съюзник и партньор!
16
1
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
В днешно време войните се водят с цел напълно унищожение, превземането става с членства в съюзи, и подписване на декларации и конвенции, отваряне вратите за всичкото НПО възможно и се асимилираме на широкия западен пазар.И всичкото това е след като на всички държави от източна Европа им бяха спретнати финансови кризи, обезценяване на валутата, масови приватизации, след което "бизнесмени" вярно служещи на началниците които са ги снабдили с КАПИТАЛ ограбват и разоряват населението.Всичко е чудно
15
3
 
31
 
! Отговори
ined преди 5 години
Така е защото Франция и Германия поставят националните си интереси пред тея на НАТО (разбирай САЩ) докато ние сме се специализирали да целуваме 3адници