Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната

Премиерът посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 г.
Обновена: 22 фев 2019 09:19 | 21 фев 2019 21:29,
332
Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че през юли 2019 г. България ще влезе в чакалнята на еврозоната и отчете добрите икономически показатели на страната.

Още по темата

"Тази година ще финишираме с над 120 млрд. лв. БВП. Очаква се тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер" каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, златен резерв, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки. Така Европа има пример как държава от Източна Европа може да бъде държава за пример", каза министър-председателят по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация "Конрад Аденауер" в България, цитиран от "Фокус"

Той отчете и че "перфектно работи споразумението с Турция" и че няма мигранти.

"Имате една държава на изток, която като дисциплина е коренно противоположна на Гърция, имате охрана на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, защото със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали многократно", посочи Борисов.

"Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме доходите. Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с усмивка", коментира Борисов и посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 години, и сега има подредена държава.

Той благодари на фондацията и за оценката за българското европредседателство.

"То не е на Борисов, на ГЕРБ, на правителството. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-доброто европредседателство в последните години. И не само в чисто техническо отношение, а защото сложихме на масата една от най-трудните теми – Западните Балкани", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
31
 
! Отговори
истина е преди 5 години
ОТ ТОЗИ ИНДВИД ИЗПИТВАМ САМО-ГНУС !!
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво Ше чакаме в чакалнята бе влакО да ни бутне ли. Чакалните са за пътници които чакат влако. Ние кой влак Ше чЕкаме реактивниО ли или ракетниО. А сетих се влако Стрела ше чЕкаме. Нещо референдум нЕма ли да има да видиме дали народо е съгласен. Или ше каеш абе е.и го народо он е само за гласуване. Прав си барато нарордО е за е.ане гласуване за стрижене й доене. Браво барато пич с москвич си.
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквун, я бегай да измиеш колата на Маджо! За това поне зноем, че те бива!
15
2
 
4
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Уважаеми- премиера,...Моля, да- се- погрйжите,..Да- се- избере, нова- власт,...Не- свързана, със, досегашните,...И, псйхически- годна,...- И, поне,.. - Да- е, 1000...Семейства, със, здрави- генетично,..Деца,...
14
39
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Добре, че е г-н Борисов, че държавата да върви напред! Благодаря ви, пак ще гласувам за вас!!
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя година и кой юли?Питам еднокнижника и възспитаникът на паамощното училище във Вършец?
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо референдум и после ще си говорим за чакални и евро.. ще питате народа какво иска!
11
3
 
31
 
! Отговори
Петров преди 5 години
как държава от Източна Европа може да бъде държава за пример"=========================================За лош пример, да. на бедност, мизерия, безпътица, простоти@, некадърни и алчни политици.
10
5
 
45
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Борисов не усеща ли , че е влязъл в чакалнята на безвъзвратна загуба на властта!Ако имаше капка мозък досега да е духнал незнайно къде , вероятно на острова на мафията!
9
4
 
46
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Само тез които не искат не работят- ти какво работиш Тикво, само дърдориш врели - некипели вече 10 години, цяла България избяга, само в твоите мокри сънища процъфтява.
8
4
 
33
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Да вземе да си декларира някой лев от заделеното,че идва време за харчене. Или ще живее далеч от България и европа.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"отново да фалират банки и ние да им ги оправяме"И да искат няма как да фалират банки, защото у нас няма български банки, май с изключение на една-две.
6
1
 
45
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Износът на тикви за Германия е нараснал неимоверно, остава да изнесем и главната тиква и да се успокои там.
5
2
 
51
 
! Отговори
20 млрд преди 5 години
Човекът иска да влезем в зонатада се отплокира резервът от 20 мрлд. , крепящ валутния борди с ЦЦ и В.Г. да го опукат за тях си и да се пенсиониратняма за една заплата да работят яяя
4
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сме изпреварили англичаните по производство на консерви на глава от населението, нали Боко? Когато навремето Бай Тошо почна да говори така, нещата вече бяха тръгнали към сигурен фалит...
3
5
 
55
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
А кога ще търколим Тиквата в канала?
2
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано не го дочака!
1
7
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ си отива!Спете спокойно деца!