Паднал ли е парламентаризмът на най-ниското си ниво?

Журналистите Петър Волгин и Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR
21 фев 2019 12:18, Анисия Иванова
22

Депутатите от правната комисия в парламента отложиха поправките в Изборния кодекс, които трябваше да върнат 7-процентния праг на преференциите. ГЕРБ смениха позицията си след общественото недоволство. Управляващите в парламента все по-трудно събират необходимите 125 регистрирани депутати за започване на работа. ДПС не се регистрираха вчера, а БСП са категорични, че няма да влязат в пленарната зала, докато не се отменят промените в Изборния кодекс.

Според журналиста Петър Волгин, когато се случи нещо такова, хората се отвращават от парламента. По думите му, след като само за няколко дни депутатите от ГЕРБ са били на две различни позиции относно преференциите, няма как избирателите да имат доверие на представителите си в Народното събрание.

"Българският парламентаризъм е паднал до изключително ниско ниво, след като хората там нямат собствена воля, мисъл и иде", коментира Петър Волгин в студиото на "България сутрин".

"Как този парламент при това поведение да има по-висок рейтинг? Той не е 8% заради законите, които приема, а заради нещата, които се говорят от трибуната. Тя се употребява като трибуна на уличен митинг - езикът е недопустим, аргументите са безумни", допълни журналистът Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

Според Волгин излизането на опозицията от парламента не е нищо ново. По думите му този подход се използва от всички парламентарни групи и основният проблем не е дали ще влязат в залата или не, а дали ще има политически сили, които да бъдат алтернатива на управляващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На сърдита мома все ще и празна....
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за какъв парламент говорим след като пекинската патица му е председател
18
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
че къде по света видяхте парламентаризъм нали гледаме по тв как се налагат подругите парламенти
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И глухите и слепите разбраха , че партия Герб е бандитска и не само , че трябва да падне от власт , но и да им се търси наказателна отговорност за золумите ,които извършиха!!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А,не,бе!
15
12
 
6
 
! Отговори
Поздрав за БСП преди 5 години
Падат преференциите на БСП защо на парламентаризма ?
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма друг народ,който да мрази собствените си политици повече от нас.
13
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Парламентът винаги е бил с нисък рейтинг, просто защото в него има различни политически сили, винаги има опозиция и дрязгите, хулите и разнопосочните мнения няма как да не отразят на този рейтинг.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преференции със 7 процента одобрение ли WTF е това.Аз искам за влизане в парламента прага за партии да е 15 процента а те даже за преференции 7.Малките партии птотестирали не ми дреме нямаме нужда от раздробен парламент със 100 партии това държава със 5 милиона население и територия на островна южна държава да има повече партии от САЩ и Русия заедно е върха на глупостта, няма нужда цял народ да се съобразява с мнението на един политик семейството му и приятелите му който гледай били партия.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да
10
2
 
15
 
! Отговори
Oптимист преди 5 години
До Анонимен 3"Не, сигурен съм, че могат и по-ниско да паднат!"Могат, могат!Та са се появили имагинерните числа в математиката. Някои видове статистики ги използват за да си замажат липсата на реалност в данните и стабилни теории.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Паднал ли е парламентаризмът на най-ниското си ниво?"Леле и ТРИ_БЕСТА_НА не помага, а авторката на статията иска обедна почивка и да си вдигне краката само на "бюрото" за уточнение, че за другото си личи как тавана е надуПчен.
8
17
 
7
 
! Отговори
манолов преди 5 години
тоя волгин да си трае защото знае да хвали само москва и путин, другите всички са му криви
7
2
 
32
 
! Отговори
Що за въпрос? преди 5 години
След като този Парламент има 8%одобрение, вие как мислите? Въобще няма парламентаризъм, а диктатура на ГЕРБ, с помощта на ДПС.
6
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С БСП и ДПС в парламента нивото е в калта винаги
5
3
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
На *** народ всичкото му е такова, и парламента, и президента, и правителството! То други няма на тази "територия"!
4
2
 
35
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Важното е печатницата на Цвъко в Костинброд да работи!
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, сигурен съм, че могат и по-ниско да паднат!
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парламента приема все по калпави закони. Лобистки закони. За тормоз над народа. Трябват нови избори и много нови лица в политиката. Такива който да са отворени към народните проблеми. Да се облекчи съществуването, да няма този стрес, тази битова престъпност, и несправедливост. Нови избори трябват. Този парламент да си отива, народното доверие е изгубено.
1
1
 
27
 
! Отговори
не парламентаризма-- преди 5 години
--а народа е паднал на най-ниското си ниво --защото всеки играе колкото му даде противника.....