Харчим над 5 млн. лв. за ремонт на 10 стари танка Т-72

Машините са от времето на Студената война
131
Харчим над 5 млн. лв. за ремонт на 10 стари танка Т-72
Снимка: архив, Reuters

Над 5 милиона лева харчи държавата за ремонт на 10 от старите руски танкове Т-72. Договорът за това е сключен в края на миналата година с ТЕРЕМ, обяснява военният министър Красимир Каракачанов в писмен отговор на депутатски въпрос.

Дружеството е поело ангажимент да ремонтира основно и да подмени при нужда части от бойната техника.

Обществената поръчка на МО е била за ремонта на 13 танка, но в крайна сметка ТЕРЕМ е поело ангажимента за поправката на 10 от тях.

Танковете Т-72 са от времето на Студената война.

Също в края на миналата година Каракачанов одобри сделката с беларуския "558 Авиационен ремонтен завод" в Барановичи за ремонт на бойните самолети СУ- 25.

Те са разработка от края на 60-те години на миналия век и въпросните машини не отговарят по никакъв начин на натовските стандарти. Въпреки това ремонтът на антиките ще струва милиони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
новите руски снараяди, които пробиват АБРАМСА като нож маслоИ като се събуди какво стана?
21
2
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
Пет милиона за 10 танка :))) Един нов танк струва към два милиона.Тези ремонти трябва да си ги прави самата армия ,щото по време на война няма да имаме време за конкурси за поръчки.Ква е тая армия която не може да си ремонтира сама танковете ?От ВСВ от армията се иска да си ремонтира танка на бойното поле.С напредване на технологиите танковете не са пробити ,а с повреди .Например верига .Как може дори в поделенията да не могат да си ремонтират танка ,а да очакваме че ще го оправят на бойно поле?
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 500 000 лв на танкЗа новите руски снараяди, които пробиват АБРАМСА като нож масло едва ли може да се мечтаеМоже, що да не може?Мечтайте си колкото искате, обаче в Ирак американците са се хващали на бас дали купола на руската консерва ще литне във въздуха като треснат.СъвеЦките танкове са като съвеЦките самолети.Който ги е хванал ги е спукал от бой.
19
3
 
5
 
! Отговори
кемаф преди 5 години
Единствените танкове които вървят под вода ,може да ги използваме за подводници по Дунав!Купувайте ракети,стига ламарини от 20-ти век!
18
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Стига се слюнчихте по СУ 25, на балканите друга държава притежаваща щурмовици няма.Тези щурмовици са пътници ако им се наложи да вършат нещо в реална бойна обстановка.Съветските *** навсякъде където са се намесили са претърпели поражение.В Афганистан са се нареждали в редица 20 човека с АК47 легнали по гръб и когато прелитал някой съветски варел на по-малка височина всички едновременно изпразвали по един пълнител по него.После съветския варел падал.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 500 000 лв на танкКато ви чете глупостите по форумите да се чуди човек защо САЩ все още не са се предали безусловно на Русия.
16
7
 
1
 
! Отговори
Един преди 5 години
Танковете и изтребителите са оръжия на миналото.
15
3
 
11
 
! Отговори
ЗАВОДА В РАДОМИР преди 5 години
щеше да произвежда танкове и гражданска продукция, но го нарязаха за вторични приватизаторите на КОСТОФФ
14
4
 
5
 
! Отговори
500 000 лв на танк преди 5 години
не е много ако ги оборудват до ниво Т90МС, ама надали. Поне динамична броня да им сложат, тепловизори и нови двигатели. За новите руски снараяди, които пробиват АБРАМСА като нож масло едва ли може да се мечтае
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Купете А1М1 ли А1М2 бре, шитнете още няколко милиарда на САЩ, че са го закъсали с дълга нещо.А да бе, ние помагаме на братска Русия.Ремонти на МиГ, Су, танкове ...Де тоя късмет да се сдобием с америкнска техника?Ще краме с руските бракми докато цял свят започне да ни се подиграва.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братушките на Каракачанов яко са го закършили. Ремонтните им заводи са пред фалит и закриване и агент Иван е редно да даде едно финансово рамо от 200-300 милиона лв. на братушките си с нашите пари естествено.
11
6
 
8
 
! Отговори
я гледай... преди 5 години
Ще ги позлатяват ли с тези 5 мл. ? Това да не са Ламборджини.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига се слюнчихте по СУ 25, на балканите друга държава притежаваща щурмовици няма.
9
6
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Това сигурно са всичките ни танкове. Подарявайте ги на Северна Македония
8
3
 
29
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Ако човек не е по запознат с нещата и прочете това заглавие е възможно да повярва че 5 млн. лв са много пари за ремонта на 10 танка и дори е възможно да повярва, че Т- 72 е стар танк. Затова приятели четете и бъдете образовани. Защото един ден като срещнете такава статия, няма да може да Ви промият мозъка. Знанието Ви прави свободни!
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-нови са от Ейбрамс. По-икономични, по-леки.
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купете А1М1 ли А1М2 бре, шитнете още няколко милиарда на САЩ, че са го закъсали с дълга нещо.
5
14
 
9
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Какви танкове - да ги карат на вторични и да раздадат парите покрай изборите. Не ни трябва армия инвестирайте в апартаменти , Турция ще ни пази.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РусомразHapeжете руските бoклyци за скраб!!!Съгласен съм, но се пише скраП
3
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов си е агент за руско влияние в България. Сега ще видите как ще провали и сделката за Ф16 с невъзможни изисквания относно цени и доставки. Предполагам че както през миналата година на 23 февруари Каракачанов ще монтира оръдия около паметника за руско влияние в Борисовата градина за да отдаде чест на Русия с 21 топовни изтрела. Миналата година се оправда че салютите за руския празник всъщност били салюти за президента Вучич гостувал по това време в София. Утре ще има нови оправдания.