Евроизбори на хоризонта: Mладите – с най-слаб интерес

Българинът не го интересуват изборите за европарламент
25 фев 2019 09:50,
23

Изборите за европарламент наближават, а разликата между двете основни политически сили ГЕРБ и БСП остава все така ниска – около 1%. Ново социологично проучване показва, че традиционните избиратели на двете опозиционни партии са в бойна готовност и определят настоящия вот като много важен.
 
Тази година за първи път ще има право на глас поколението на 21 век, което вече навърши 18 години. Изследването показва, че интересът на най-младите избиратели е много слаб.
Още по темата

"На тези избори активността ще бъде много голяма. Битката е цивилизационна. Решава се накъде отиваме. Не е вярно, че българина не го интересуват евроизборите. Все повече Европа има отражение върху живота на младите и по-възрастните. ГЕРБ претърпя щета, но я минимизира. БСП търпят по-голям отлив. Нали поправките в Изборния кодекс бяха оттеглени? Защо БСП са вън от парламента? До 2 седмици те ще се върнат. Те се държат безотговорно. Ще изпуснат ветото на президента. Изпускат гласуването на важни закони", категорична бе журналистът Кристина Кръстева. 

Тя припомни в ефира на "България сутрин", че машинното гласуване остава единственото неизпълнено условие от ГЕРБ.

"Но в последните 5-6 години никоя държава не използва машинно гласуване. По-добре да го махнат от Изборния кодекс", отбеляза още Кръстева. 

"Хората се вълнуват повече от големите проблеми за България. Нито ГЕРБ, нито БСП могат да управляват сами. Активността на евроизборите не очаквам да бъде висока – под 50%. Българите се интересуват от това дали могат да работят в Европа, тъй като тук нямат прехрана. Няма какво да се хвалим със смешния ни брутен вътрешен продукт. С излизането си от парламента БСП могат да предизвикат предсрочни избори. В България цари тотална апатия и хората са доста обезверени", посочи журналистът Иван Бакалов.

Той подчерта пред Bulgaria ON AIR, че е противник на електронното гласуване. Според него този тип гласуване не е тестван достатъчно.

"Много хора в България са убедени, че има манипулация на вота сега", изтъкна още Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
дърт преди 5 години
А защо изобщо се провеждат евро"избори" като ЕС се управлява не от избраните, а от назначените?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
fake news. rabotnicite ot izbiratelnia proces sa izpratili pisma po bg post i email na vseki bg izbiratel. izbiratelite imat 15 dni za otgovor i prastane na obratno pismo i email.
15
7
 
4
 
! Отговори
miko преди 5 години
Това е защото сме *** и ограничен народ - такива са ни младите, такова и бъдещето.
14
3
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Иван Бакалов от БКП. Мерси за мнението.
13
1
 
12
 
! Отговори
Azz-ът преди 5 години
От 10 пълни кофи с го мна, коя ли да избера???Невероятен избор!
12
3
 
5
 
! Отговори
виена преди 5 години
Аз съм супер в Австрия и изобщо не ме боли за Бг евроизбори. Там си има 80% д еб и ли да гласуват
11
10
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не гласуват, а искат добро бъдеще?!? Как да стане?
10
1
 
11
 
! Отговори
еурошмекери преди 5 години
са и нашите кандидати и тези от другите страни-членки на ЕС!Ако наистина мислят за целостта и просперитета на съюза би трябвало:да насочат сериозни инвестиции и технологии в нашата иконом-а(след като по техен диктат и с услужлив слугинаж на нашите управници нашата почти беше унищожена),най-после да се гласува обща мин. часова ставка,за да се доближаваме поне малко до техния стандард,външната политика да не е само подчинена на Америка.Но не ги вярвам тези неща и затова и вота ми ще беде подобаващ
9
0
 
14
 
! Отговори
и преди 5 години
евродепутатите не ги интересуват българите
8
3
 
11
 
! Отговори
Докато... преди 5 години
...не се въведе явно гласуване по Ел път и резултатите се изнесат официално достъпни за всеки да може да си провери за кого е гласувал, аз спирам да гласувам. Докато съм жив!
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моите връстници нито знаят,*** има евроизбори,нито знаят за какво са.. пълни д ебили и овце
6
13
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Негласувалите за бъдещето на родината са предатели. Видяхме последните 30 г. до къде стигнахме.. под кривата круша.
5
2
 
22
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Аман от платени медии и медийни .рости.уки опитващи са втълпяват поредната наложена от господарите им линия . Всички видяха, че каквото и да става в така наречения европарламент файдата за хората е никаква всичко се прави под диктата и в интерес на големите началници.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
EDNI 17 TUPANA OT GERB BSP I DPS SCHTE SI KLATQT KRAKATA 5 G ZA 15 000 EVRAKA A NARODA BEDEN I POSLEDEN ZA NAS KVO NISCHTO NIKAKVO GLASUVANE
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Изпускат гласуването на важни закони", категорична бе журналистът Кристина Кръстева"....Не мога да разбера, тази "журналистка" откога се пише "експерт" по всичко? И защо "журналисти" трябва да ни дават акъл? Все си мисля, че за това трябва да си първо интелектуал, да си учил най-малкото философия, етика и психология, да имаш опит и да разбираш живота и хората!!!! А то сега и златките всеки ден ни дават акъл от екрана!! А като БСП СЕДЯТ В ЗАЛАТА, ДА НЕ БИ ония да не си гласуват каквото си искат?
2
1
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
олио да ги попари всичките :)
1
1
 
19
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Българина знае ,че там отиват само "свои" хора на господата и няма смисъл да се интересуват .